söndag 4 november 2018

Å vips så var det över

Jaha, det bästa med att tiden går fort är väl att även de otäcka sakerna tillslut är över. Eller ja, några av dem i alla fall. Som den där operationen. Vips så är det söndag, barnens lov är mer eller mindre över och även operationen i fredags. Som jag varit så nervös för. Fråga mig inte varför, men den här gången har nerverna spelat mig ett rejält spratt. Har inte äknt mig tillfreds alls. Inte varit förberedd fast jag velat ha den överstökad länge. För, utan den kan jag ju inte få en ny elektrod. Jag har ju trots allt en liten gnutta hopp därinne om att en ny elektrod, satt på rätt nerv och med bättre precision, kanske kanske kan funka något lite bättre än den senaste.. Ja, det sista som överger en är hoppet säger de.

Tekniskt sett gick operationen bra. De fick ut elektroden hel och jag kräktes inte efter. Batteriet är bytt och ja, den biten är överstökad. Jag fick "sova" men andas för egen maskin, vilket såklart innebar en del fördelar men också lite extra nervositet. Detta blev bestämt någon halvtimme innan det var dags så att ställa om sig i tanken var nog det värsta vad gäller just den biten. Medicinskt var det såklart mindre riskfyllt. En narkos är alltid en narkos.

Att det skulle kännas efter hade jag redan räknat med, men det är alltid en liten "chock" när bedövningen släpper. Sov max en timme natten efter operationen och mådde väl inte tipptopp precis. Med tanke på att jag sov ungefär två timmar dagen innan, gick upp vid fyra, var på östra vid halv åtta och inte opererades innan elva så var det väl inte så konstigt att jag inte var i form kanske. Mådde illa, magen var (och är fortfarande) väldigt upprörd och värker mer än vanligt (tippar på att det beror på allt skit de stoppade i mig, antibiotika bla. Urgh) men inatt sov jag i alla fall och gud så skönt det var. Vet ju att om jag bara är uppe och rör mig brukar läkningen skyndas på rätt mycket. Igår tog jag en långpromenad med vovven och det var skönt att få luft även om det inte hjälpte mot illamåendet.

Imorgon är en ny dag. Nu får vi se hur lång tid det tar tills det blir dags igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar