fredag 24 mars 2017

Tjuvstartar våffeldagen

Det är ju våffeldagen imorgon. Egentligen hade jag helt missat det - tills imorse. Insåg att jag kunde slänga ihop lite våfflor till lunch. Eftersom jag lovat dottern pizza ikväll (ja, den är hembakt såklart ;-)) så valde jag att använda mig av lite andra ingredienser än jag kanske gjort annars till våffelsmeten idag. Det bidde med andra ord våfflor på bovete, mandelmjöl och kokosmjöl med en gnutta himalayasalt i. Sen valde jag att toppa dem med en röra på avokado, rödlök, citron, dill och hackade räkor istället för att pryda dem med sylt och grädde. Mår inte bra av den där typen av sötslabbiga våfflor. Bättre satsa på en lite matigare variant som man dessutom står sig på en stund :)

Testa gärna, de gick hem :)

Till våfflorna:
3 ägg
3 dl havremjölk
2 dl bovetemjöl
3/4 dl kokosmjöl
1/2 dl mandelmjöl (ca)
en nypa himalayasalt
Lite vatten

Blanda runt till en ganska stabbig smet och klicka ut i ett våffeljärn smort med kokosolja.

Till räkröran använde jag:
1/3 hackad rödlök
2 avokadosar (mogna och mosade)
Lite skalade räkor, finhackade
Saft av 1/2 citron
Lite dill
Salt och peppar

Grädda och toppa med avokadoröran! 

söndag 5 mars 2017

Stockholmo once again... ;-)

Ja.... det har varit lite upp och ner här på sistone. Minst sagt. Skulle varit på läkarbesök i Stockholm för ett par veckor sedan, men sjuka barn och dagissmittor satte käppar i hjulen för de planerna och kasserade dem totalt. Som tur var fick jag en ny tid relativt snabbt, vilket jag aldrig hade vågat hoppas på. Lite ljus i mörkret med andra ord och plötsligt kändes den missade resan inte lika jobbig längre. Nu bär det av imorgon och jag hoppas innerligt att alla bacillusker håller sig borta från oss så vi kommer iväg. Så även de värsta magsmärtorna så att bilresan blir ett mindre snarare än ett större helvete. Vädret ser ut att bli ett större problem med snö och blåst på vägen, men jag hoppas att även den biten är mer uppblåst än vad den faktiskt blir. Det lär ju visa sig imorgon om inte annat...

För övrigt har det varit en vinter (början på det här året) som kantats av sjukdomar, magsmärtor, vabdagar och gud vet allt. Inställda kalas gånger flera, inställda tillställningar gånger flera, oro över än det en än det andra. Nu börjar jag se lite ljus igen och hoppet om livet fortsätter ;-) Våren närmar sig med stormsteg (även om det snöar och blåser ute idag)  - fåglarna kvittrar emellanåt och det börjar blir ljusare på kvällarna. Det är lättare att stiga upp på morgonen även om sömnen fortfarande är usel. Börjat med melatonin igen (eller jag har tagit det i en sisådär två och en halv månad nu) och den hjälper mig faktiskt att få sova lite bättre. I alla fall de dagar när magen inte är alldeles överjävlig när jag lägger mig för då hjälper faktiskt ingenting.

Jag och maken kom iväg på en helg med musikal, god mat och övernattning i Götet och det var sååå fantastiskt skönt. Bara koppla av, inte bekymra sig... barnvakten var en hit, maten var väl sådär och musikalen något rörig, men ändå! Det funkade. Jag mådde skit, men det funkade. Det var mysigt och vi kom iväg. Bara en sån sak.

Var på en kurs med Herbaplus i onsdags också (obs inte att förväxla med herbalife eller liknande!. Trodde inte jag skulle komma mig iväg på den heller, men satan i gatan jag bestämde mig för att gå ändå. Jag är glad att jag gjorde det. Mådde inge vidare mot slutet av kvällen, men jag är ändå så glad att jag kom mig iväg. Jag lärde mig mycket nytt och fick repetition av gamla kunskaper. Det är aldrig fel. Nu ser jag fram emot att färska upp minnet ännu mer och hoppas komma iväg på lite fler kurser framöver. Den som lever får se. En dag i taget, ett steg i taget så har jag snart tagit mig uppför i alla fall en trappa...