lördag 29 oktober 2016

Lycka är...

Många olika saker faktiskt. Lite olika för varje individ. Lite olika beroende på tillfälle. För mig är lycka att få må bra och att se till att mina nära har det bra. Överlag så.

Lycka kan också vara att höra fåglarna kvittra på våren, att gå en promenad tidigt på morgonen när ingen annan är ute och naturen är sådär stilla och "orörd". Lycka kan vara och kommer alltid att vara tropisk skog. Jag älskar den! Blir barnsligt lycklig av att befinna mig i eller i närheten av sådana. Så otroligt vackert. Så otroligt mycket ljud, dofter, intryck. Jag vet inte, men den gör mig glad. Havet likaså. Där har vi dock ett tveeggat svärd. Havet kan vara både positivt och negativt lite beroende på tid och tillfälle.

Idag handlar lycka om något helt annat. Något så basalt som att gå på dass och känna att jag faktiskt varit där. För första gången på två (magmässigt) hemska veckor som förflutit känns det inte som hela magen skall brista sönder av trycket. Det är en överjävligt skön känsla. Ursäkta språket men precis just så. Det är lycka. Det är en sällsynt upplevelse i min värld och den här hösten har varit jobbig.

Nu har jag försökt byta program på min SNS igen (en vecka) vilket tyvärr bara gjorde det hela ännu sämre. Bytte tillbaks till ursprunget igår och idag känns det som sagt lite bättre. Det är jag glad över. Något brukar ske när jag ändrar mellan program, till det bättre eller sämre, men det håller liksom inte i. Har även fått möjlighet att testa en produkt jag inte provat innan DAOSIN, som jag nu kört i två dagar och uppdatering kring den kommer senare.



lördag 22 oktober 2016

Nackspärr

Så vart vi där igen. 

Vet inte vad jag gjorde men något var det uppenbarligen för nu går jag här (igen) med nackspärr och kan inte vrida huvudet utan att det strålar av smärta framförallt från vänster sida. Jag hoppas slippa boka tid hos naprapaten, men ger det sig inte på en eller ett par dagar har jag inget val. Det här är hemskt...  :( :( :( 

Den sociala biten

Som är så himla viktig. Den som ofta blir lidande när man inte mår bra. Den som går ut över hela familjen fast man önskar att det inte var så. Ibland får man helt enkelt bara köra på. Måendet, rent fysiskt, blir inte bättre men den psykiska biten får energi och det behövs.

I förrgår var en sådan kväll. Fantastiskt trevlig och mysig på alla sätt. För en stund kumde man släppa vardagen och försöka att bara vara. Jag har insett, även om det var länge sen den insikten kom, att det är bra att boka in såna där "roligheter" emellanåt. Ibland mår man skit och ibland mår man lite bättre. Oftast går magen åt pipan när något roligt är inbokat. De där tillfällena när man så gärna vill må bra. Stress och magproblem är helt enkelt inte varandras bästa vänner,. Min egen mage kräver definitivt tid, lugn och förståelse för att funka på allra bästa sätt och ändå funkar den inte. När dessa kriterier ruckas på kan utfallet bara bli ett. Inte bra.

Hur som. Fredagen var en riktigt härlig kväll och jag kommer leva på den ett tag. Ibland måste man gå utanför sin comfortzone och sin bekvämlighetsbox för att det ska bli bra.