söndag 26 juli 2015

Äpplekaka med bovetemjöl

Eftersom min bovetekladdkaka blev så lyckad häromdagen beslutade jag mig för att slänga ihop en annan kaka med bovete igår när mamma kom över på lite lördagsmiddag. Sådär i sista minuten beslutade vi att laga trerätters och då vart kakan en del av den där menyn. Den här gången fick chokladen ge vika åt de lite mer syrliga alternativet med äpplen. Även denna kakan blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv och det gör jag :)

Maken ville dock ha glass till, jag får tolka det som om att den inte var tillräckligt söt för att falla honom hundra procent i smaken ;-) Jag hade nog valt att göra en röra av ännu mer äpple och hemgjord vaniljkräm men men...  det var gott med glass, jag ska inte säga annat. Man får lyssna lite på sina kritiker ;-)

Hur som helst. Här kommer receptet (så gott det nu går) till den som vill testa själv.

Äpplekaka med bovetemjöl

2-3 saftiga äpplen (gärna lite syrligare)
Ca 1/5 dl- 3/4 dl råsocker
Lite agavesirap
2,5 dl bovete
Ca 100 gram kokosfett
Ca 1,5 tsk bakpulver
Kardemumma, kanel och vanilj (äkta) efter smak
Ca 1 dl mandelmjölk
2 ägg
2 väl mogna mosade bananer

(alla mått är ungefärliga jag mäter ju inte direkt det jag blandar ihop...)

Gör så här
Smält fettet på låg värme och blanda i äggen när fettet svalnat lite. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Blanda i den mosade bananen i fett/äggvispet tillsammans med mandelmjölken och rör ner de torra ingredienserna också. Skiva äpplena och vänd dem i kardemumma, agavesirap och kanel. Häll smeten i en form med löstagbar botten och tryck ner äppleskivorna i smeten i ett vackert mönster. Grädda ca 20 min på 175-200 grader. Servera med fördel lite småkladdig i mitten :)


fredag 24 juli 2015

Kladdkaka med bovetemjöl och kokosfett

Fick för mig att göra en lite alternativ kladdkaka igår. En kladdkaka utan vanligt mjöl och traditionellt bakfett med andra ord. Eller traditionellt och traditionellt.. sånt där fabrikstillverkat jox som man bestämt sig för att sälja som livsmedel fast det egentligen kanske borde höra hemma i en bensinfabrik, vad vet jag...?

Hur som helst. För att vara ett experiment hörde det till ett av mina mer lyckade sådana. Kladdkaka är annars ett ganska känslig kapitel i den här familjen då min make är en riktig kladdkakefantast och det är inte mycket som går igenom hans snäva bedömning. För kladdig? Sällan. För stabbig? Ofta. För söt? Sällan. För osöt? Ofta,, ;-)

Den här gången rörde jag ihop kokosfett (virgin från biofood) med lite agavesirap och lite råsocker, smälte det i kastrullen, blandade i vaniljpulver (äkta vanilj inte massa jox), lite snabbkaffepulver (ok där fanns inget hälsosamt med det, men jag uppskattar smaken ;-)) ca 1/2 dl kakao, 1,5 dl bovetemjöl eller någonstans däromkring, 3 ägg...  blanda runt till en lagom kladdig smet.. pudrade en "Frost bakform" (muta till dottern) med kokosflingor och hällde i smeten. In i ugnen på 170 grader ungefär 8 minuter. En minut mindre hade inte skadat då kanten blev lite för bakad, men mitten av perfekt. Med råge godkänd kladdkaka med andra ord och maken gjorde tummen upp...  det får jag se som positivt för han hör annars till dem som anser att efterrätter skall vara söta, feta och lite grann som ju onyttigare desto bättre - annars kan det nästan vara ;-) Tänk om, tänk rätt ;-)

Bovetekladdkaka

1/2 - 1 dl smält kokosfett (ca)
1 nypa vaniljpulver
2 tsk snabbkaffepulver
3 ägg
1/2 dl kakao
Lagom med agavesirap (inte så mkt)
Nån knapp dl råsocker
1,5 dl bovetemjöl

Kokosflingor till formen

Gör så här:
Smält fett på låg värme i en kastrull och blanda i socker, agavesirap, vaniljpulver, kaffepulver. Rör om ordentligt och tillsätt bovete, kakao och ägg. Pudra form med kokosflingor och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen tills kakan satt sig runt sidorna men liksom dallrar i mitten för den efterbakar rätt rejält.




måndag 20 juli 2015

Sjukbesök med mammsen

Idag har jag varit med min mamma hos tant doktorn. Inte min doktor utan mammas. En kvinna som till en början försökte prata runt oss ganska rejält, men som nu insett att det är rätt lönlöst. Jag har läst på och hon har förstått det. Jag har koll på vad som står i journalerna och jag ifrågasätter. Kanske inte lika uppskattat som att inte ifrågasätta alls, men samtidigt har läkarna förstått att de måste kunna ha svar på tal, vilket de inte alltid har. På gott och ont såklart. Jag är mest glad att hon insett att det är bättre att diskutera med oss än att försöka prata över våra huvuden.

Fick äntligen igenom att ta ett nytt EPO på mamma, då det ena värde de har hittils (och som större delen av hennes nuvarande diagnos baseras på) togs under sämsta möjliga omständigheter och inte tagits på nytt sedan dess. Har fått höra varje gång att det inte spelar någon roll och att dessa omständigheter inte borde kunna påverka, men det gör mig bara ännu mer motiverad till att få ett nytt prov taget. Om det spelar så lite roll (trots att diagnosen baseras på det här provet bla) så kan det ju inte vara så himla farligt att ta ett nytt prov, med lite bättre utgångsläge? Sagt och gjort. Idag fick jag min önskan igenom. Nu får vi se vad provsvaret säger när det kommer. Fick även till en remiss att göra ultraljud på mjälten, något de tidigare missat gång på gång. Det gäller att vara påläst med andra ord och veta vad man skall fråga efter. Mammas dr är inte längre lika angelägen att propsa på att hon skall käka de där förbaskade cellgifterna. Varför hon plötsligt ändrat inställning har jag mina egna tankkar om men jag väljer att hålla dem för mig själv tills vidare...

Hur som helst så var det ett ganska bra besök. Jag fick de svar jag bad om, mamma fick höra vad hon behövde och inga otrevligheter behövde inträffa. Alltid bra när man kan diskutera och inte bara få en massa order om vad man ska göra.


fredag 17 juli 2015

Badutflykt och glassfrossa

Den här dagen har, trots tidigt uppvak inatt/imorse (kvart i tre, kunde inte somna om pga trilskande mage) och en mage som inte var i form, varit en riktigt mysig dag med familjen. Vi beslutade oss att ta färjan till Svanesund för att fika och plaska lite i vattnet. Det blev en hit. Lagom långt för att inte vara övermäktigt, en utflykt för vår åksjuka dotter och ett inte alltför svårplanerat resmål Dessutom glass vid kiosken i Kolhättan efteråt som avslutning på en skön förmiddag. Jag tror alla i famijlen uppskattade det här väldigt mycket. Gott om glass i magen (mindre bra kanske men men ... ibland får det vara värt det!) och huden laddad med D-vitamin i lagom dos. Det kallar jag en bra dag.

Olivia fick dessutom badat av sig och lekt vid strandkanten så det var ett stort extra plus den här dagen...  det som blev mest lidande är väl det planerade jobb vi har över oss här hemma, men det är trots allt semester. Vädret växer inte på träd och det gäller att fånga dagen när den kommer för den här sommaren går inte direkt till historien som den varmaste mest tillförlitliga vi haft... 

onsdag 15 juli 2015

Frekvenser för sjukdom resp hälsa och essentiella oljor mot cancer...



Det är väl ingen direkt hemlighet att jag är skeptisk till det mesta som stavas medicincer, patent och läkarvetenskap eftersom det mesta baseras på pengar, pengar och återigen pengar. Människors hälsa kommer långt längre ner i ledet här. Det som inte går att ta patent på är liksom inget värt. Oavsett hur effektivt det är. Tyvärr.


Jag skall inte sticka under stol med att jag tycker det är bra att det finns medicin, jag tror på att den ibland är nödvändig (se på mig, jag använder tyvärr vissa substanser daligen som jag i dagsläget inte klarar mig utan) men jag tror inte att medicin är lösningen på allt. Långt ifrån. Därmed inte sagt att en sak som är bra för mig också är bra för dig. Tvärtom. Vi är alla olika.


Hur som helst. Jag kom in på det här i och med att jag är väldigt intresserad av alternativa metoder. Har väl alltid varit. För dem som känner mig är det ingen hemlighet. Även där är det dock en hårfin gräns. Det som hjälper en person behöver inte nödvändigtvis hjälpa nästa. Återigen, vi är alla olika. Snubblade dock in på en intressant artikel idag som behandlar det här med frekvensterapi och essentiella oljor. Eftersom jag haft god effekt av båda slag (frekvensterapi fick bland annat igång hormonerna igen efter tio år av vila... jag är ganska övertygad om den saken eftersom inget fungerade, vare sig hormontillskott eller andra medicinska manipulationer men när jag körde min radarir över nedre delen av magen varje dag i en sommar hände det plötsligt grejer... ) var det här extra intressant för mig. De flesta som följt min blogg vet ju vad jag tycker om exempelvis Oreganoolja och hur mycket jag använt den. Därför är det intressant när det nu kommer fler och fler studier som påvisar hur effektiva essentiella oljor faktiskt kan vara. Inte minst med tanke på hur ex antibiotikans effekt inte längre går att lita på och cancer fortfarande tar död på så otroligt många människor, trots att man hävdar att effektiva behandlingsmetoder finns om man bara hinner upptäcka i tid. 

Det var också väldigt intressant att läsa om hur negativa tankar påverkar de kroppsliga frekvenserna negativt och sänker dem, medans positiva tankar höjer dem. Inte minst är det spännande läsning med tanke på vad som händer med en människa som får ett negativt besked om ex obotlig cancer och hur denne människas hälsa påverkas av hennes sätt att se på sin sjukdom eller inte. En positiv jävlaranamma inställning ökar oftast chansen att överleva medans en negativ med tankar på att slutet är nära och inget finns att göra förminskar chansen att klara sig igenom sin sjukdom... Tankens kraft är stark finns det något som heter och inte minst i de här sammanhangen är det ju faktiskt så.


För den som är intresserad har jag kopierat artikeln nedan. Källa: http://www.healthy-holistic-living.com/essential-oils-stop-cancer-in-its-tracks.html?t=DM


Essential Oils Stop Cancer In Its Tracks
25429
65
247




Even scientists now recognize the power agents that exist within some essential oils which stops cancer spreading, and which induces cancerous cells to close themselves down. Their disease-preventing ability is no longer doubted, especially for cancer.


A healthy body, from head to foot, typically has a frequency ranging from 62 to 78 MHz, while disease begins at 58Hz. During some testing with frequency and the frequency of essential oils it was measured that: Holding a cup of coffee dropped one man’s frequency from 66 Hz to 58 MHz in just 3 seconds. It took three days for his frequency to return to normal.

Other studies show that: Negative thoughts lower our frequency on average 12 MHz. Positive thoughts raises our frequency on average 10 MHz.

Studying some of the most popular essential oils in current use, such as mint, ginger, lemon, grapefruit, jasmine, lavender, chamomile, thyme, rose, and cinnamon, researchers sought out to discover how these oils may combat cancer. They did so by testing antibacterial potency as well as in vitro toxicology against human cancer cell lines.

Bruce Tanio, of Tainio Technology and head of the Department of Agriculture at Eastern Washington University, has developed a Calibrated Frequency Monitor (CFM) that has been used to measure the frequencies of essential oils and their effect on human frequencies when applied to the body. Essential Oils laboratory uses a CFM, and another is located at Johns Hopkins University where it is used to study frequency in relationship to disease.


“Cancer starts when the DNA code within the cell’s nucleus becomes corrupted,” says Immunologist Mahmoud Suhail. It seems some essential oils have a re-set function. It can tell the cell what the right DNA code should be.

Must Be Therapeutic Grade

There are plenty of essential oils being sold, however most are of poor quality, synthetically produced and diluted with alcohol and other additives. To be effective only 100% pure therapeutic grade quality essential oils must be used, otherwise you will not obtain the health benefits and in addition you need to change the combination every week with the right proportions of each of the oils.

Robert O. Becker, M.D., the author of the book, The Body Electric validates that the human body has an electrical frequency and that much about a person’s health can be determined by it. Nikola Tesla said that if you could eliminate certain outside frequencies that interfered in our bodies, we would have greater resistance toward disease. Dr. Otto Warburg was a two-time Nobel Laureate and winner of the Nobel Prize for cancer research, for discovering that human cells have an electrical voltage.


Beyond a doubt, certain frequencies can prevent the development of disease and other frequencies would destroy diseases. Substances of higher frequency will destroy diseases of lower frequency.

Therapeutic Grade Essential Oils begin at 52 and go as high as 320 MHz! For example: Rose 320 MHz, Helichrysum 181 MHz, Frankincense 147 MHz, Ravensara 134 MHz, Lavender 118 MHz, Myrrh 105 MHz, German Camomile 105 MHz, Juniper 98 MHz, Sandalwood 96 MHz, Angelica 85 MHz, Peppermint 78 MHz

Many Healing Abilities

Breast cancer cells are mostly destroyed by cinnamon, thyme, chamomile and jasmine oils, with chamomile killing up to 93% of them in vitro. Even more effective was thyme oil, which led to a 97% kill rate of the MCF-7 breast cancer cells.

Another study published in the journal Industrial Crops and Products found that chamomile oil harnesses powerful antioxidant properties. The research, evaluating 11 essential oils including lavender, thyme, winter savory, rosemary, sage, peppermint, French tarragon, bitter, and sweet fennel, found Roman chamomile to have the highest antioxidant activity.

Frankincense Oil – A Cancer Killer

“Frankincense separates the ‘brain’ of the cancerous cell – the nucleus – from the ‘body’ – the cytoplasm, and closes down the nucleus to stop it reproducing corrupted DNA codes,” says Suhail.

Frankincense oil is effective because it contains monoterpenes, compounds which have the ability to help eradicate cancerous cells at the onset of their development, as well as their progression stages, making it ideal for those who discover their cancer regardless of when it’s found.

Working with frankincense could revolutionise the treatment of cancer. Currently, with chemotherapy, doctors blast the area around a tumour to kill the cancer, but that also kills healthy cells, and weakens the patient. Treatment with frankincense could eradicate the cancerous cells alone and let the others live.

“There are 17 active agents in frankincense essential oil,” says Dr Suhail

Powerful stories of individuals with cancer and degenerative diseases and their experiences with using essential oils have been promoted at the budwig center.

Terminal liver cancer A woman in Long Beach, said her husband was told to put his affairs in order. His liver cancer had progressed so much so that the tumors were far too large for surgical removal. He was given six months to live. She was introduced to the power of 100% pure frankincense oil shortly following the diagnosis. He applied it topically over his liver and under his tongue daily. On their next visit with his physician, they discovered his tumors were miraculously shrinking. They continued using frankincense. In April, his tumors had shrunk so much so that his physician agreed to surgery. The cancer was removed, taking 3/4 of his liver. Today, he is in good health and enjoying life with his beautiful wife and family.
Five year old with brain cancer
A five year old with brain cancer used just one drop of frankincense , alternated with one drop ofsandalwood applied to the bottom of her feet, along with lavender applied to her wrist helped. Now totally in perfect health..!!

Bladder Cancer
When Jackie Hogan was diagnosed with a rare bladder cancer, she was informed by doctors that she’d eventually need to have her bladder removed. She discovered the healing abilities of frankincense oil, which University of Oklahoma researchers have found, especially in conjunction with sandalwood oil, has properties that kill off cancer cells. So effective is the frankincense oil that experts say, “Frankincense essential oil may represent a candidate on a growing list of natural compounds selectively eradicating cancer cells.”

Lung Stage 4 – metastasis to bones, spine, ribs, hips, pelvis
Bebe’s mom had malignant tumors in her lungs, and it spread to her spine, her bones, her ribs, her shoulders, her hips and her pelvis. After starting do the essential oils, four months later, she was thriving and her diseases cells were rapidly dying. She was back home and gardening and planning on going on vacation. Seven months after being told by the doctors that she was would die from her stage 4, the doctors say that she in good health and no more cancer. Bebe recommends: Frankincense : take liberally every 2-3 hours, both topically over affected areas and the bottom of the feet. If you can put numerous drops under the tongue, even better.

Bone Marrow Degeneration
Ellen was diagnosed with bone marrow degeneration and polyscithemiarubravera. “After 3 months my blood tests are showing massive improvements placing most markers into the normal range! I have not had to do 2 of the last 3 phlebotomies that I was having every 2 weeks and are now every month or longer! I am feeling like a million dollars and no longer look like I am at death’s door! Do these oils and have faith that this will work. It does.”

Breast Cancer
I used frankincense to shrink a breast tumor. When I went for surgery, they couldn’t find any trace of cancer! I had a breast tumors in Feb. and just had it removed and am doing the oils. I put frankincense and lemongrass on my breast every day and herbal supplements. I had my 6 month check up last month and he said everything looked great. No more cancer! For me I will never do chemo or radiation the side effects are way to bad. He was very surprised I looked so good cause I didn’t have the treatments.

Cervical Cancer
My good friend just called to tell me that she found out that her sister’s cervical cancer came back for the 2nd time. She was scheduled today to have her uterus removed. When she found out, she sent her sisterwintergreen and frankincense. She instructed her mother to make sure she applied the wintergreen and frankincense on the bottoms of feet every 3 to 4 hours for the pain along with applying directly on her abdomen.. A week ago, the diseased cells were still showing up in her blood work. Today [less than a month after first starting the oils] was her surgery to remove her uterus removed and they couldn’t find any cancer.

Leukemia
My brother’s son, who had a second reoccurrence of leukemia…was taking essential oils as well as the chemo & went into remission much quicker than the doctor had advised, and didn’t have any of the nasty side-effects.

Throat
My mom’s dear friend has been battling throat degeneration that was spreading to other areas of his body. Last October, he started using the oils! Frankincense and natural remedies. Today he went from an MRI and he was given a true miracle.

Pancreatic
A friend had pancreatic degeneration and was given 3-4 weeks. He did the following, 3 drops frankincense, 1 drop each lemongrass, lavender, peppermint, sandalwood and natural remedies. He is now in great health…It’s been 8 months now.

Prostate
This morning I got a call from a good friend of ours who has been battling prostate cancer. For the last 3-4 months, he has been taking the essential oils. Today he called to say that at his doctor appointment yesterday, he was told that he is totally clear!

Basal cell
My friends dad had Basal cell growths on his nose. It had gone through the thickness of his nostril and the oncologist wanted to remove a big section of the nostril, down to his upper lip and over a finger width into his cheek, by the time he contacted me. I hadn’t worked with cancer before with the oils and wanted to help as much as possible. He also eliminated sugar from his diet, increased water intake, ate more raw foods and believed he could beat this. Within a couple weeks it appeared closed, another week and the weeping stopped completely and the redness around the area started lightening. After six weeks, that side of his nose looked healthier than the other unaffected side!! That was 15 months ago and he has had no signs of it coming back.

Skin
“I went for a routine eye exam in Feb 2013. The Dr told me the growth over my eye is what I had suspected a form of skin degeneration: basil cell cancer. Yikes! One year prior to that eye exam I was at the Dermatologist office to have a few suspicious spots removed from my face, neck and back. Having gone through that invasive experience lead me to ask is there a safer way to remove this spot (mind you this spot is right above my eye). I did a bit of reading about essential oil use for skin cancer and it seemed less invasive than dermatologist plus I did not have to miss time from work. So I got a bottle of Frankincense and applied it as recommended topically 3 times a day and did 2 drops under my tongue morning and night. The first week no real significant change just a tingling sensation in that area after applying topically and taking it internally. The second week I did notice it getting smaller. During the third week the spot started to ooze a bit but it was getting smaller. The fourth week is when it seemed to IMPLODE on itself and oozed more but still it was getting smaller. The fifth week it was much, much smaller and formed a scab. Week six the scab fell off while washing my face and was the size of a tiny whitehead. In 6 weeks a gigantic spot was reduced to the size of a pin head all from applying and ingesting an essential oil – Frankincense. I was ASTOUNDED, AMAZED & THRILLED!!!! Essential oils worked for me!!!”

Melanoma
I applied frankincense morning and night and covered with a band aid. In 3 days the mole had shrunk. Day 5 it bled a little and half fell off. Day 7, gone! I had a little bit of pink skin and I worried it was a scar. A few days later, totally gone! My husband had a stage 4 malignant melanoma removed last year from his back…another melanoma came up on his nose…before we started using essential oils we did radiation on that one. It has since grown back…and we have since become educated using essential oils. He started using lavender frankincense, and Immortelle on the melanoma and it is SHRINKING!

Sources:
rexresearch.com
naturalsociety.com
oil-testimonials.com
budwigcenter.com
ncbi.nlm.nih.gov

Originally posted on PreventDisease.com republished with permission

måndag 13 juli 2015

Vitlök - min mage gillar inte längre :(

Jag har alltid varit ganska förtjust i vitlök. Kanske lite för förtjust, vad vet jag. Det fanns en tid då jag hade vitlök inblandat i var och varannan rätt jag tillagade själv. Sedan jag fick barn har konsumptionen minskat rejält. Sen jag blev gravid med Jonathan har jag i stort sett skippat vitlöken helt. Igår gjorde jag dock en fisksoppa som bröt mot allt vad ickevitlökens välsignade värld innebär. En fisksoppa ska, enligt min mening, innehålla en del vitlök. Ihop med vitlöksbröd blir det liksom ännu mer piffigt. Sagt och gjort. Igår körde jag. Eftersom lilleman inte enbart ammar längre tänkte jag att det inte spelade så stor roll för hans del... koliktiden är ju över sen länge.

Hur som. Min mage reagerade ganska snabbt på denna fantastiska lilla lök. Magen tyckte inte alls den  var speciellt fantastisk. Nu vet jag ju att vitlök är en av magens värsta fiender rent generellt. IBS magar tål sällan vitlök och tydligen inte heller min. Inte längre i alla fall. Det kanske var annat förr när jag åt vitlök var och varannan dag, men natten som gick fick jag lida för mina synder. Magen svällde upp som en badboll ganska omgående och puttrade och jäste och värkte mest hela natten. Har fortfarande inte fått rätsida på eländet. Även om jag inte tänker utesluta min kära vitlök totalt så kommer jag definitivt inte käka det igen på några dagar...  urgh. 

torsdag 9 juli 2015

Semester

Phew. Den här natten och morgonen började inte bra för min del. Jonathan vaknade i princip varannan timme och skulle ha mat (kompensation för det han INTE år under dagen kanske?), Olivia låg och sparkade på min rumpa där jag har min dosa och jag fick henne inte att sluta (i sömnen, inte hennes fel men fyra pers i sängen börjar bli trångt.. plus två hundar... ingen ligger still...) och det gjorde bara så förbaskat ont. Eftersom jag tyvärr gått ner en del i vikt efter Jonathans födsel finns det liksom inget fett som skyddar utan det är dosan och hud. Smärta :( var helt snurrig i bollen när jag gick upp. Mådde illa. Världen svajade.

Det var tänkt att jag skulle in till vårdcentralen för att göra ett nytt EKG idag då det jag tog i tisdags inte var tillfredsställande. Dock ringde de från VC strax innan jag var påväg och meddelade att jag inte behövde komma in för de hade tydligen lyckats läsa av det på något annat sätt och läkaren var nöjd med det...  vad vet jag. På gott och ont kanske. Gott för jag slapp åka dit, ont för jag hade en massa frågor och funderingar som jag hade tänkt ta upp. Nu bidde det ju varken eller. Jag hoppas bara resultaten från i tisdags inte hamnar hos jourläkaren istället för den läkare som ordinerade proverna från början... så det rinnger ut i sanden. Hamnar mellan stolarna. Kommer få jaga ännu en gång. Nåja, jag borde vara van...

Hur som helst. Imorgon börjar maken sin semester. Ska bli så skönt! Slippa ta hjälp av mamma och låta henne vila, få lite mer avlastning än normalt och få tid tillsammans att göra lite roliga grejer hela familjen.

Har gått tillbaks till det första programmet jag hade på min SNS. Det vill säga det första jag testade efter besöket i Huddinge. Det verkar vara det enda som gör något positivt. De andra har hittils bara ställt till det för mig. Vi får väl se hur det där slutar.

Imorgon skall vi i alla fall försöka fira att semestern är här. Dessvärre blir det inte en lika kort dag för min man som jag kanske hade hoppats. Han brukar börja riktigt tidigt på fredagarna för att kunna få så mycket tid med familjen som möjligt och jobba fredagar hemifrån, men imorgon kommer det inte bli så. Eftersom han fått nytt uppdrag kommer han vara stationerad i Göteborg ett tag, vilket för vår del innebär betydligt längre dagar och en kortare helg i det stora hela. Trist för oss, roligt för dem som får hans hjälp istället såklart.

Fick hem min "glassmaskin" som jag beställde på nätet häromdagen. Testade den idag. Den liksom fixar mjukglass av frukt. Går den inte sönder är den definitivt en hit. Gud så gott det blev! Synd att den var lite mäckig och tog sån tid på sig för annars hade det lätt blivit sån glass åt hela familjen varje dag resten av den här sommaren. Bra när man kan välja sina ingredienser själv och ut kommer en härlig sörja av hemgjord mjukglass...  

lördag 4 juli 2015

Ändrade planer, suck.

Den här dagen blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det har sedan länge varit planerat att vi skulle på 140 årskalas (min moster och morbror firar ihop, sjuttio per skalle så att säga) ochl vi hade ordnat med både barn och hundvakt, kollat ut kläder och allt det där .Lagt upp en plan för att dagen skulle fungera på bästa möjliga sätt. Tyvärr blev det inte ritkigt så.

De nya programmen jag testat på min dosa har inte direkt varit optimala för vare sig mig eller magen. Har det inte krampat har det krävts en massa extramedel som ställt till magen ännu mer och har det inte varit det så har magen kört hela tiden och på så vis krävt sina medel för att eländet skall kunna komma ut. Lite som att välja mellan pest eller kolera och jag har hoppat fram och tillbaks mellan de olika programmen flera gånger redan utan att hitta något som passar mig något vidare.

Till råga på allt har lilleman haft svårt att koncentrera sig på att käka (amma) när det varit mycket runt omkring och i kombination med värmeböljan vi haft har det inte direkt varit en bra kombo. Summa summarum har detta tillsammans med stressen med magen inte gjort att förutsättningarna för att ta sig iväg på galej varit direkt optimala. Tiderna har dessutom varit pressade och jag har väl under senare delen av veckan mer och mer insett att det förmodligen inte skulle hålla. Igår bestämde jag mig för att det var lika bra att ställa in direkt för att bespara både mig och övriga inblandade (arrangörerna, mina kusiner, inte minst) extra jobb och besvikelse i sista minuten. Vet ju själv hur det är när man planerar och fixar och donar och folk plötsligt ställer in. Nu har jag i och för sig försökt förvarna i tid och meddelat läget för länge sen, men ändå. Det känns inte bra. Varje sak som behöver ställas in är en besvikelse och ett nederlag för min del. Förhoppningsvis kommer magen bättra sig eller i alla fall stabiliseras så jag får någon rätsida på den biten och lilleman blir lättare att hantera ju mindre beroende han blir av mig genom amning och ju mer annan mat han äter...   det går ju liksom inte att forcera det där alltför mycket, även om jag håller på för fullt med både smakportioner och lite gröt. Går jag för fort fram blir han förstoppad och det blir till att ta två kliv tillbaks. Skynda långsamt finns det något som heter och det stämmer ganska väl.

Vad gäller den egna hälsan tror jag att värmen ställer till det även för min del. Ännu mer vätska krävs för att tarmen skall fungera och med tanke på hur mycket jag redan trycker i mig har jag svårt att få i mig mer. Inte minst vikten skvallrar väl om att vätskan inte är på den optimalaste nivån.

Oavsett är det en besvikelse att inte kunna gå och det gör mig (återigen) frustrerad över att inte vara "som andra" och bara kunna ta mig iväg på saker och ting. Som det borde vara.


torsdag 2 juli 2015

Det blir en dag (kväll) på havet...

Så var sommaren äntligen här. Med besked dessutom Jises vilken värmebölja som plötlsigt slog till. Över tjugofem grader, man är liksom inte van. Jag som en gång kunde sitta mitt i solen och glassa utan att bekymra mig det minsta drar mig nu mot lite mer skuggiga platser och mår mest dåligt i gassande solljus även om jag älskar både solen och värmen. Betydligt mer än vintern och kylan. Jag vill bara inte befinna mig mitt i strålkastarljuset så att säga.

Idag har nog de flesta bekanta som kan befunnit sig vid stranden. Tanken var att vi skulle gått ut på sjön vi med, redan imorse men värmen gjorde att vi ändrade våra planer lite. Eftersom vi har två små barn och två vovvar att ta hänsyn till och prognosen lovat 27 grader mitt på dagen beslutade vi att vi är hemma nu på förmiddagen och beger oss ut efter mitt magpass här i eftermiddag...  tyvärr går det inte så bra... stress...  stress... tidspress... ingen bra kombo. Men men, vad är väl en bal. Det blir förhoppningsvis bra och jag slipper ju mäcket med att försöka fixa magen utan cykel på båten. Kan ju inte blir sämre än det i alla fall. Brukar normalt sett lösa det genom att massera tarmen med simning när vi är ute till sjöss, men sexton grader i vattnet? Njeee... det är för kallt för mig. Där har sommaren ännu inte kommit... inte i mina mått mätt i alla fall...

Har en liten tjej som börjar bli sååå otålig. Längtat sen i vintras på att få åka ut till sjöss med mormos båt och så blev det dessutom fördröjt nu...  hjälp, maken till att klättra på väggarna. Om jag är fröken stress är min dotter fröken otålig. Mitt tålamod är inte att skryta med, men hennes tar fanimej priset ;-) saker som skall ske i eftermiddag hade helst skett igår.. förrgår.. något i den stilen.