tisdag 27 maj 2014

Ännu en lång resa

Idag bär det av igen. Femtio mil i bilen ännu en gång. Hem igen imorgon, vilket gör att det blir i alla fall 100 mil tur och retur på två dagar. Jises. Jag ser inte fram emot det. Men det känns faktiskt rätt motiverat den här gången. Behöver verkligen prata med min läkare så det är ganska bra tajmat. Från början kändes det mest som om att det kanske inte skulle ge så mycket...  hade räknat med ett ganska uppgivet besök, men just nu känns det alltså bra att få träffa honom och prata lite face to face.

Resan däremot.. den ser jag inte fram emot. Morgondagen känns om möjligt ännu värre. En sisådär två timmar längre resa eftersom vi skall upp till sjukhuset och tillbaks också. Dessa dagar är inte att leka med. Om man haft ont innan har man mer ont efter det är en sak som är säker. Är inte människa efter de här turerna. Nåja, ibland får man helt enkelt bita ihop och (försöka) stå ut. Bonusen blir att få träffa släkten igen. Ett litet gott som kommer med allt det här onda eftersom det blir fler besök där än vad det annars hade blivit. Lillan kan dock inte följa med pga åksjukan vilket är lite trist, men å andra sidan hade hon nog inte uppskattat de här resorna nåt vidare ändå. En timme i bil är väl en sak men mer än tio på två dagar? Nja. Jag tror hon har det bättre hos mormor!! Hundarna med för den delen. Hur mormor upplever det hela? Kanske inte lika "roligt" ;-) Fast jag är rätt övertygad om att hon tycker det är lite småmysigt med de här små vildbasarna trots allt. Om inte annat för min egen övertygans skull!

Vi får se vad det ger. Förutom ett besök hos släkten hoppas jag på ett positivt besök hos farbror doktorn även om jag är lite rädd på att hoppas på för mycket. Det kostar så mycket mer att bli besviken om man har höga förväntningar innan. 

fredag 16 maj 2014

Chokladmousse

Fredag idag. Har fått mer gjort än jag hade räknat med (ute) så det tänker jag och får jag vara nöjd med idag. Magen har inte varit på min sida. Tvärtom. De där förbaskade såren och sprickorna verkar ha kommit tillbaks.. suck.. nåja, vad är väl en bal på slottet... ?

Mer målning avklarad, tårtbottnar bakade, täckbark utkånkad och utspridd, gräsmattan klippt. Chokladmousse i kylen i väntan på att avnjutas. Det är ju fredag trots allt! :)

Tänkte dela med mig av detta väldigt enkla men fantastiskt goda recept här:

2 ägg
4-5 stora bitar mörk choklad (helst över 70%)
Lite cocosfett
Vaniljpulver efter smak
Agavesirap eller annan sötning
Lite rostade nötter av valfritt slag och lite skivad banan

Gör så här:

Smält chokladen på låg värme tillsammans med lite cocosfett (cocosolja, inte det där man har till ischoklad ;-)) så blir det krämigt och fint och bränner inte vid. Ta av från spisen.

Vispa äggulor och agavesirap. Vänd ner chokladen i detta. Blanda i vanilj. Vispa äggvitor till ett RIKTIGT hårt skum (skålen skall gå att vända upp och ner och vitan skall stanna kvar..) vänd sedan ner detta försiktigt i chokladsmeten så luftbubblorna finns kvar. Ta fram ett par tre glas och varva chokladmousse, rostade nötter och ev lite skivad banan. Kyl några timmar och njut! MUMS :) 

torsdag 15 maj 2014

Det går upp och det går ner

Ok, sist jag skrev hade jag en vecka med bra morgonar. Nu har det varit en vecka med betydligt sämre morgonar. Inget vill sig. Magen har gått i baklås totalt. Ändå tycker jag mig vara ganska nöjd med det jag åstadkommit den här veckan. Fortsatt måla på huset när lillan sovit och jag haft ett par timmar att pyssla. Kanske inte direkt lyssnat på "ta-det-lugnt-ät-sakta-tugga-väl-filosofin" har väl snarare slängt i mig maten för att få gjort så mycket som möjligt på den lilla tid jag har...  straffar sig i längden, det är jag väl medveten om. Hur som helst så har jag fått en del gjort och det känns bra i själen även om kroppen för tillfället inte är på topp.

Det bästa just nu är dock att vädret börjar gå mot det bättre igen efter ganska många dagars regn och kyla. Kan ha altandörren öppen och värmepumpen avstängd igen. det gillar jag. Hundarna kan gå ut och in som de vill. Jag kan vara ute med lillan. Kan äta ute. Supa in den fräscha fina vårluften. Jag älskar den här årstiden! Mår så mycket bättre i själen. Jag är verkligen inte skapt för att leva i ett kallt klimat :) 

torsdag 1 maj 2014

Nöjd

Ok, idag fick jag lite inspiration till att skriva igen. Haft några dagar då morgonarna varit mer än hemska, men förmiddagarna utvecklats till att bli ganska bra trots allt.

De där hemska morgonarna har resulterat i att jag fått tömt tarmen bättre till följd av denna fruktansvärda intervallartade buksmärta som plågat mig i timmar innan jag lyckats göra mig av med skiten. Alltid roligt när man får lite "lön för mödan" efter allt jox man håller på med.

Det finns dock en baksida med det här. Man vänjer sig snabbt vid en förändrad situation. Till följd av att må lite bättre under några dagar igonerar man lätt kroppen signaler och det är de signalerna som för mig är så viktiga att lyssna till. Ignorera innebär dubbelt tillbaks av det negativa. Smärtan. När det gått sådär långt är det försent att göra något åt. En hårfin gräns med andra ord. Lika fort som man vänjer sig vid att få må lite bättre, lika snart blir man neddragen på jorden igen och inser att man fortfarande lever i samma verklighet. Det går inte att ignorera sin kropp på det där viset. Tro att man funkar normalt när man inte gör det. Det blir bakslag gång på gång och det är något ja borde lärt mig vid det här laget. Egentligen har jag väl det också. Det är bara det att önskan om att få må lite bättre på sikt, att få fungera lite mer normalt, är så förbaskat stor.

Hur som helst. Jag är i alla fall nöjd med det jag åstadkommit under de timmar då jag mått som bäst. Får jag sköta mig som jag vill och behöver mår jag ju som allra bäst och kan få mest ut av min dag. Om denna trådfina balans rubbas blir vardagen en annan femma där allt handlar om att ta sig igenom och stå ut. Senaste veckan har solen visat sig från sin bästa sida, temperaturen har varit till min fördel (varmare än normalt jag mår så mycket bättre i värmen! Mindre värk, mindre spänningar.. mer välmående i det stora hela!) vi har kommit ut och fått cyklat en del (jag älskar att cykla!) vilket inneburit att jag rört mig på ett sätt som gynnar mig, vi har pysslat i trädgården och äntligen ÄNTLIGEN bestämt vilken färg vi skall måla vårt hus i. Idag började vi projektet med att måla och de timmar jag hade på min sida la jag på just det. Målning. Så gött att se huset förvandlas från sunkigt dassblått till fräscht och betydligt modernare mörkgrått. Jag är nöjd med min dag. Att lillan dessutom visat sig från sin bästa sida idag och hjälpt mig måla med vattenfärger på fasaden det tackar jag min glada själ för! Tänk vad vissa saker kan bli enkla när de bara flyter med... på... inte emot. Förra helgen fick jag äntligen klippt hundarna igen (ångestprojekt som fallit efter pga rådande omständigheter) och även det var en tung sten som lyftes från axlarna. Nu har jag några veckor innan det är dags att brottas med det igen.

Det var ett tag sedan jag kände mig så här nöjd med något jag åstadkommit. Känslan är så skön! Sommaren är definitivt min årstid. Nu har den visat sig lite väl tidigt i år och de senaste dagarna har inte direkt bjudit på sommartemperaturer, men solen har i alla fall varit framme. Bara en sån sak. Att kunna göra yoga ute istället för inne, att kunna sväva bort i rabatterna och släppa tankarna vid gräsklipparen. Det är en rätt skön känsla det med. Sommaren. Jag säger bara det. Sommaren :)