lördag 30 juli 2011

Spännande väderrapport under veckan..

O vinnarna är.. tro det eller ej: SMHI och KLART. De med sämst förutspådda rapporter för veckan har faktiskt varit YR och STORM, tro det eller ej. De har fram till för ett par dagar sedan spått antingen regn eller mulet och ganska trista temperaturer medan Klart och SMHI faktiskt spått växlande eller sol från och med den 24e. De har även haft ganska positiva temperaturer.

Vad kan vi konstatera av detta? YR verkar ha förlorat sin trovärdiga väderprognosplacering bland dem som har mest rätt och storm ligger i hasorna med lika trista rapporter..  vaknar idag upp till en dag med 27 grader o sol..  kan inte annat än tacka o bocka för en spännande följetång :)

Bröllopsdag!

Idag är det alltså dags. Skall villigt erkänna att jag inte sovit en blund inatt. Satt uppe till ca halv tolv, tog mig ett glas vin o en bacardi breezer med älsklingen på balkongen.. hade hoppats bli lite trött av det o slockna.. icke. Tvärtom. Tankarna på allt jag möjligen skulle kunnat missa har snurrat i min hjärna hela natten. Har kommit på en del sista minuten grejer jag ännu inte hade löst.. som att klippa till min enorma underkjol.. detta gjorde jag för en stund sedan.

Gårdagen gick mest åt till att fixa, dona och lösa saker som ännu inte var lösta. Det höll på till ca halv sju igår.. sen en sväng vals i vardagsrummet ett bad vid Strandnorum och en väldigt sen taco middag.. nerverna på helspänn. Magen åt skogen. Var verkligen katastrofal igår. Idag ska vi inte ens prata om.. ifall vanliga magar blir dåliga av stress.. vad blir då inte min..? TOKDÅLIG! UV infektionen börjar iaf ge sig.. *puh* URILAN är bra skit!! Överdoserade rejält igår.. tog tio tabletter.. o ett par till innan jag gick o la mig.. gjorde susen.. idag är det betydligt bättre.. på bekostnad av magen då vill säga. Som är sämre. Men men.. vad är väl en bal på slottet.. det här ska nog bli bra det med. Tillslut. Ska bara komma på vad jag ska lägga för makeup också.. har ännu inte bestämt mig. Det kallar jag att vara ute i sista minuten? Har inte ens färgpaletten klar för mig.. ;) Men... i eftermiddag är jag en gift kvinna.. vem bryr sig om färgpaletter när allt kommer omkring?

fredag 29 juli 2011

Dagen före dagen..

Sitter här o lyssnar på TAKIDAS nya skiva. Börjar bra :) Dagen före den stora.. sista dagen som ogift. Som säkerligen redan framgått av tidigare inlägg har jag inte riktigt haft tid att börja få mina bröllopsnerver än.. idag kommer de säkerligen.. inte minst då jag vaknar upp med migrän, världens urinvägsinfektion och nackspärr..  nackspärren kom redan igår men resten är nya fenomen. Som hittade. INTE! Man kan bli trött för mindre...

På grund av denna urinvägsinfektion som sprang på mig inatt (efter badet igår kanske?) funkar naturligtvis inte magen som den ska heller.. den har annars skött sig relativt bra sista veckans morgonar. Inte idag alltså.. kunde knappast börja sämre med tanke på allt vi har att göra idag.. visserligen får vi hjälp men ändå. Man vill ju va på bena! Inte halvdöd.. som jag känner mig nu.. men det blir nog bra.. det måste det ju. Bita ihop. Det är jag bra på. Jag får försöka använda den egenskapen även idag.

Ute lyser solen.. 27 grader lovar rapporten idag. Den mest positiva. Idag är det YR. Den värsta lovade runt 23 grader, men dessa är redan passerade.. morgondagen lovar 26 grader o växlande.. OJ jag lär smälta bort? Mammas bolero kanske inte behövs..  men för saken skull.. bara måste jag ju använda den. Åtminstone i kyrkan..  den är otroligt fin!

Har varit kul att följa rapporterna under veckan.. från början lovade  de flesta reng.. dagen är ju ännu inte kommen men det ser i alla fall lovande (o hett!) ut so far.. only time will tell..

Fick ett samtal idag också.. blomsterbud! Till min gamla adress eg, så lite spännande att se vem de är ifrån.. vem blir inte glad över lite blommor?? Som sagt.. time will tell.. när de är här lär jag få veta!

torsdag 28 juli 2011

Nu är det inte långt kvar..

Det är inte så långt kvar nu. Dagen D närmar sig med stormsteg. På allvar. Nerver? Hm, nja det har liksom kommit upp andra saker som tagit lite fokus från själva grejen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Hur som helst. Jag är på bena. Foten befriad, tack o lov för det GITA! Den går att stå på dessutom. Bara en sån sak. Utan att jag håller på att krevera. Magen? Inte lika bra. Den har liksom ballat ur för tillfället. Stress. Mycket stress. Men inte just för bröllopet.. visst finns det nerver men de är inte de som stressar upp mig för tillfället. Det finna som sagt så mycket annat som gör det ändå. Bröllopsstressen kommer nog senare.. typ imorgon kväll - eller på lördag!

Hade samtal med min läkare igår igen. På huddinge. Den enda trevliga läkare jag känner till? Som går att prata med på normal svenska? Inga nya rapporter eller upptäckter kring dessa bakterier som uppenbarligen órsakar så mycket besvär men han var väldigt intresserad av att höra om min sköldkörtel.. vågade dock inte ge sig in i den leken.. också. Han överlät det åt endokrinologerna.. jo man tackar..

Däremot var han stolt över att höra om min viktuppgång. Ungefär lika stolt som jag? Att jag knappt kom i min bröllopsklänning häromdagen bekräftar väl bara den sanningen ytterligare haha.. inte alla som ökar sin vikt med.. hur många procent det nu kan vara, innan sin stora dag :)

Blemma på näsan har jag också.. underbart.. ibland kan man kräkas över mindre. Men min vigsel ser jag fram emot! Festen ännu mer :) O att höra Brorsan sjunga i kyrkan.. det är stort. Det kommer bli ett minne för livet. Jag har en fantastisk bror.

onsdag 27 juli 2011

Mage, stress.. det sista jag behöver

Hade en otroligt mysig dag igår. Firade vår fjärde årsdag med pompa och ståt.. på lördag lär det ju inte bli lika mycket tid för eget firande som vi hade igår. Tog en break från alla bröllopsbestyr och bara var. Så skönt! Magen var relativt ok dessutom. Bara en sån sak.

Allt sprack dock senare under kvällen. Det berodde inte på maten. OK, jag stoppade i mig ganska mycket skit. Räkmacka på Harrys, vin till det, skumpa med älsklingen på balkongen o sen en tallrik lax med smarriga tilbehör - rött till det. Jordgubbar o choklad.. tja magen kanske inte var jättehappy.. men den ballade inte ur. Jag var rätt nöjd med livet trots att kroppen inte är min bästa vän. Ibland kan man se bortanför det. Som till lördag. Största grejen jag nånsin gett mig in i i alla fall. Första o sista också. Det är i alla fall min största förhoppning. Forever and ever? Obotlig romantiker. Nånstans finns det en sådan. Om man gräver på ytan. :)

måndag 25 juli 2011

Lååååångfermenterad yoghurt!

Idag har jag gjort en ny sats yoghurt. Låååångfermenterad sådan. Får hoppas jag inte förstört den?

Saken är att jag glömde den. I fem timmar extra. Men... det kan väl bara betyda att den är ÄNNU MER späckad med nyttiga bakterier för en ond mage :) återstår att se.. den ser inte helt sabbad ut i alla fall. Blir magen risig har jag fått mitt svar.. verkar den inte reagera - eller mår bättre - har jag fått ett ännu bättre svar? Återstår att se med andra ord.

Lunchen idag var inte speciellt bra för magen. Glass! Men den var god. Väldigt god. Dock är sorbet ingen höjdare om man vill svälta ut dåliga bakterier.. tvärtom! Jag gav dem förmodligen en festmåltid. Utan dess like. Ibland är man bra korkad. Dock verkade magen inte balla ur fullt så mycket som man kanske hade väntat. Det kom nån timme senare men i vanliga fall sätter det ju igång direkt. Jag får vara glad för det lilla.

Mitt andra, nuvarande lila gips - som en stenklump!

Fullt upp med bröllopsbestyr för tillfället. Bloggen blir lite lidande. Men jag får återkomma när allt lugnat sig och bli lite mer detaljerad igen ;) man kan inte hinna med allt.. är trots allt bara människa..  men gips.. det kan jag bjuda på! I två färger dessutom :)

Mitt första, fina blå gips - som jag spräckte

Risig i magen - hormoner!

Jaha.. det är väl bara att konstatera: hormonrubbningar gör INTE att magen mår bättre. Mens? Ja. Magen är katastrofal. Jag är glad att den bestämde sig för att komma nu o inte om en vecka.. å andra sidan när man blöder över en vecka finns ju risken att den är kvar även på lördag.. men förhoppningsvis i mindre skala då än nu. Magen är lika kass som resten av kroppen. Jag är nog inte gjord för att ha mens? :=)

Dock ett bra tecken på att kroppen är påväg igång igen..

söndag 24 juli 2011

Omgips- vilken katastrof!

Fick ju nytt gips på Kungälv igår. Inge vidare bra inte.. efter två försök lyckades de enbart med en sak : Att förvärra det jag kom för att få hjälp med. Fantastiska sjukvård?? Man kan undra vad det är för stolpskott som jobbar på akuten egentligen? Jag vet inte hur många besök jag är uppe i sista veckorna, men det är på tok för många. Inte konstigt folk dör. Det är faktiskt kritik som är helt berättigad. Gipset jag har kring foten o benet är i dagsläget tungt som en blyklump. FEM RULLAR plastfiber. Vem behöver det för att gipsa en inflammerad sena??? Det var dessutom först gipsningen för läkaren som gipsade mig. Det känns. ÖVERALLT! Har fått bända sönder kanterna på gipset eftersom de skavde in i benet och tårna (han hade ju fan inte koll på nåt!) och ändå värkspränger det.. fick snott med mig (eller ja fjäskat med mig) lite sågtrådar från sköterskan som uppenbarligen tyckte synd om mig efter fem timmar o två misslyckade gips (detta trots att akuten var mer eller mindre tom, det är skrämmande!!) får se om de kommer till användning.. som det är just nu värker det betydligt mer än vad det trasiga gipset gjorde och det känns som jag har en stödstrumpa av stål på mig .Som spänner åt så blodcirkulationen är mer eller mindre obefintlig. Nice. NOT!

Magen då.. tja, den lever.. o frodas? Igår var den katastrofal. Kan bero på alla dessa timmar på akuten.. jag är ganska övertygad om den saken! Idag? Bättre under förmiddagen. Tokdiarré som satt fast o inte ville ut.. men jag tog mitt blytunga gips ocyklade hem till kära lgh där jag fick släpat cykeln uppför trappen också. Fråga mig inte hur men det gick på nåt sätt. Idag har magen varit sämre under dagen, ganska jäsig, men det är nog mer hormoner än något jag gjort fel? Ikväll har status efter brädan varit relativt bra.. CH77 gör nåt, definitivt.. i alla fall så här långt.. hur länge det håller? Återstår att se.. har dessutom fått lite effekt av levaxinet trots biverkningarna (som minskat) tror jag.. mina ögonbryn börjar växa tillbaks mer normalt! Fattade aldrig att det kunde ha med sköldkörteln att göra, trodde jag gnuggat för hårt med handduken men uppenbarligen låg det mer än så bakom.. jag gråter inte över mer ögonbryn!


lördag 23 juli 2011

En vecka kvar..

Jaha. Då var vi här. En vecka kvar. Lite drygt. Sen är jag en gift kvinna :) Spännande! Större delen av den här veckan har gått till förberedelser. Som sig bör? Maken (blivande) är iväg på svensexa idag.. det var en mkt tidig lördagsmorgon!

Gipset spräckt.. vad ska man säga? Det gick att valsa ändå. På nåt sätt? Man kan göra mkt med lite envishet och stark vilja. Sen att gipset sprack vid hälen o nu sitter högre upp än det borde o klämmer åt hela benet det är iof mindre bra men jag ska ju ta väck skiten på måndag o gipsa om. Det är ju oavsett för högt. Att det sprack dessutom tyder väl på att nåt var galet från början? 

Cyklat har jag också gjort. Den form av motion som funkat hittils. Att gå är en pina. Har knatat runt och får säkert biffigare armar på kuppen, men bena.. oj oj oj de är väl som spaghetti när gipset åker väck? 

Så går mina tankar till Norge och alla offer där.. fruktansvärt! Jag mår illa. Både i magen o i själen! Vad är det för fel på folk??? Världen är upp o ner. Man undrar när eller om den nånsin kommer hamna på rätt sida igen, jag tvivlar. Det gäller väl bara att inte låta ondskan segra? 

Magen då.. var inte så bra igår.. hormoner.. idag har utgångsläget varit som det varit med tanke på alla omständigheter med svensexa o grabbgäng tidigt på morgonen, Lukas pinka dessutom in brorsans ben :-/ jag hoppas den blir bättre under dagen! Men man får säga att med tanke på hur dagarna varit (lång o intensviva) har magen skött sig rätt bra. Jag får vara nöjd med det. Jag har misshandlat den rejält.   

fredag 22 juli 2011

Fullt upp

Det har varit en liten paus här på bloggen sista dagarna. Har inte riktigt haft vare sig tid eller ork att kika in här. Betyder det att jag haft mer fullt upp än vanligt? Jo, det kan man väl lugnt säga.. och så har jag varit hos mamma o göttat mig. Inte orkar dra igång datorn.. inte orkar slösurfa.. utan bara varit o passat på att njuta av det fina vädret (och mammas grill ;))

Lyckdes dessutom ta mig runt på nordens ark på kryckor häromdagen vilket var en smärre pers med alla backar. Men det gick det med! Kommer få slöa ben o starka armar som det känns nu.

Bröllopsbestyr i full rulle.. oj oj oj! Hela dagen igår spenderades med att fixa program o andra små måstegrejer.. var helt död när vi kom hem. Hur magen mådde? Inte kalas. Men den höll sig förvånansvärt bra under dagen med tanke på omständigheterna!! Har jag CH77 att tacka för detta med tro??? Återstår att se.. men en ny beställning är lagd :)

tisdag 19 juli 2011

CH77 - lugnare mage?

Jag kom just på en sak.. det kan vara användningen av CH77 de sista tre dagarna som gjort magen mindre gasig? Som gjort att värken minskat, i kombination med att jag lagt ner iprenbehandlingen för benet.. jag valde trots allt att testa denna pga dess goda mag/tarmeffekter..  återstår att se, jag kör så det ryker.. en halv kapsyl i en liter vatten dagen, det kan i alla fall jag leva med om det gör att jag mår bättre i magen!!

Jobbig natt men lugnare mage

Inatt var en jobbig natt.. svårt att sova med gipset som skavt på det andra benet och envisats med att krampa hela natten.. känns som en skum position att ha benet i och det känns allt annat än bekvämt.. trampar liksom snett o benet känns helt skumt! Svullet o domnat o gud vet allt.. sitter på min motionscykel o trampar igen, det funkar men det är fan inte lätt :(

Magen var dock lite lugnare igår. Behövde inte ta fyra resulax, tack o lov.. det räckte med en och tre pass på brädan. Inte för att jag fick ut så mycket men det tokvärkte inte. Har lagt ner iprenbehandlingen för foten och tror att det kan ha hjälpt till att lindra de enorma magsmärtorna jag haft på sistone? Kanske levaxinet gör nåt bra också jag vet inte.. återstår att se. Vågar inte ta något förgivet och vågar inte tro. Har hållit mig till tre oxyflush om dagen nu, lagt ner överdoseringen eftersom det ändå inte kommer ut. Orsakar bara ett enormt tryck i magen och det är ett tryck jag mår bättre utan.

Blåmärkena jag fått på mina armar är inte att leka med. Bulor som sticker ut, ca en cm från resten av armen.. o bått rumtom. Nice. Det gör lagom ont att gå med kryckorna nu vill jag lova..  jag hoppas magen fortsätter hålla sig i det shack som den var igår.. o inte balla ur idag när vi ska träffa toastis och gå igenom bröllopsprogrammet med allt vad det innebär!!

Gipsad

Det här är ingen bra start på semestern. Definitivt INTE! Läkaren från aktuen ringde mig imorse. Bad mig komma in o göra ett ultraljud. Hade diskuterat med en överläkare som ville bekräfta att senan inte var av.. fantastiskt.. tänkt om de kunnat lösa detta igår när man ändå satt på akuten tre timmar o glodde?? Suck.. gör om, gör rätt?? Hur som helst.. lite halvt panikslagen slängde jag ihop frukost, älsklingen tog hundarna på promenix (trots att han eg borde vila han är ju ganska sjuk stackarn) o sen fick han också hastat iväg dem till min mamma som fick vara hundvakt för dagen. På håret att vi hann till kungälv, var där fem minuter innan avsatt tid.. marginal? Not. Kände mig halvt ihjälstressad, bilfärden gick inte i laglig fart det är ett som är säkert. På en dryg kvart hinner man inte till Kungälv om man inte trycker på gasen rejält..

Hur som helst.. väl där konstaterades att inget var av o sen fick vi återigen vänta... o vänta.. o vänta.. magen var kalasnöjd? Inte! Två dar me stillasittande sätter sina spår i en trasig tarm. Tillslut kom vi i alla fall in och man konstaterade att jag skulle gipsas istället.. så nu är man inte bara halvt utan helt invalid? Blått fick det bli.. glasfiber.. hejdå vals o hejdå bad?? Känns inte vidare lustigt faktiskt.

Dessutom var det dags att ringa vårdkoordinatorn på östra idag. Skulle ju få klartecken för vilken datum sns op skulle bli.. inte heller det gick så smidigt. När danmark kan är östra på semester och tvärtom.. hon fick inte tag i vare sig den danska representanten (som jag dessutom fick förmedla både tel nr och mailadress till, har de inte sånt själva??!!!) och de datum som danmark sagt att de kan har de ännu inte gjort scheman för på östra.. alltså fortf kvar på ruta ett..? Fantastiskt.. senaste beskedet är att jag skall återkomma igen, den 3 aug när den vårdkoordinator som sist vägrade hjälpa mig är tillbaks från sin sem eftersom denne (trevliga) som jag fick tag på idag går på sin semester i samma veva som alla andra är tillbaks.. livet är bra underbart ibland?

Har i alla fall hoppat mig runt med gipsad fot en ganska bra promenad men nån frustration känner jag inte att jag lyckats bli av med.. ska försöka cykla.. nåt måste jag göra för att hålla igång magen!! Blir befriad från gipset två dagar, bröllopsdagen o dagen därpå sen tillbaks till sjukan för att lägga på skiten pånytt..

lördag 16 juli 2011

Uppkörd mage av för mycket fett

Min mage har inte mått bra av den behandling jag gett den de sista dagarna.. nog för att de under de första dagarna med betydligt mera feta proteinrika råvaror och mindre jäsningsbenägna kolhydratrika motsvarigheter jäste mindre - men det var till en början och sen tog det stopp. Ganska snart tog det stopp faktiskt. Nu har jag inte direkt uteslutit kolhydrater - långt därifrån jag har väl svullat på värre än vanligt.. semester är farligt. Att maken (blivande) dessutom är dålig har väl gjort mig lite extra känslig för att stoppa i mig lite för mycket. Kalla det tröstätning fast jag tröstäter egentligen inte. Jag känner bara inte vare sig hunger eller mättnad. Ett fenomen många läkare aldrig har förstått..

Hur som helst. Den där mindre jäsningsbenägna dieten har för tillfället orsakat totalstopp i magen. Inte så att jag är hård. Nejdå, långt ifrån - men den har för tillfället förvärrat tarmens benägenhet att släppa ifrån sig avfall och vill hellre putta ut hela paketet.. det liksom klistrar sig fast på tarmväggarna och vill inte lämna kroppen. Panik! Igår kom även tokjäsningarna. Igår kväll. Hemskt var det. Kunde liksom inte ens knåda ut gaserna. Att sova var inte det minsta skönt.

Kikade på Svinalängorna med min älskling för att få tiden att gå. En jobbig film som fick mig att dra upp en massa minnen jag helst velat glömma. Smärtsamt. Det var mycket i den som träffade hårt. Men men, sånt är livet? Allt är inte en dans på rosor hur mycket man än önskar att det hade varit så.

Morgonens frukost bestod i alla fall av min vanliga sojayoghurt med lite mindre nötter o lite mer havregryn och frukt.. ok, inte jättemycket men lite för att blanda upp.. får se om det går att vänja magen på ett lite snällare sätt. Känns som den behöver det.

fredag 15 juli 2011

Gott bröd utan mjöl :)

Har bakat lite experimentbröd idag. Lite LCHF variant, snällare mot magen än all denna stärkelse som bara jäser o bubblar.. det blev mandelmjöl, kokosmjöl, ägg (ganska många) hemgjord yoghurt, lite bikarbonat och lite kokosfett.. linfrö också, höll jag på att glömma! De blev lite omelettlika men i brödrosten var de riktigt smarriga! Käkade dem med avokado, ett par tunna skivor kalkon och en jäkla massa färska örter. Kaffe till det, mindre bra men mackorna var goda. Kommer göra dem igen - men skall inte påstå att de smakar som "vanligt" bröd - de innehåller ju liksom inte de vanliga ingredienserna!!

Har bakat en paj till ikväll också.. antar jag får käka den själv.. :( fästmannen är magsjuk (!) ja, hör o häpna.. han har varit dålig några dagar, men mer åt förkylningshållet och nu har det gått över i magsjuka. Fantastiskt. Första dagen på hans semester o så går han o blir kanondålig?! Skit också.

Här sitter jag o mölar i mig av alla goda saker jag lagar och vad har jag lyckats få i min älskling idag? Ett knäckebröd utan pålägg o lite cola?! Hm. Inte bra. Nu kör han min antigasställning (jag vet, det låter märkligt men den är ganska effektiv, surfa på megacolon o kolla in ställningarna för vidare beskrivning..) och säger att det i alla fall rör på sig.. vi får väl se. Jag hoppas det. För hans skull. Han säger att han inte fattar hur jag klarar av att ha det såhär...varje dag.. med magen o med psyket.. han säger att det är otroligt hur mkt magen påverkar psyket - och så är det. Magen påverkar psyket i allra högsta grad.

Men vad ska man göra? När man har en mage som ständigt är i strid med resten av kroppen vad har man för val annat än att försöka visa sig från sin bästa sida? Fast det inte alltid går.. så måste man ju försöka. Det där är inte lika viktigt när man mår dåligt nån gång ibland. Då är det ok att vara tjurig och nedstämd. Men det är först då man kan sätta sig in i hur mycket magen verkligen påverkar resten av kroppen. Allt hänger ihop. No matter what. Det går inte att särskilja en del från en annan.. det tror jag de flesta blir medvetna om någon gång.

Hårmineralanalys

Så var det gjort. Lät Anders klippa lite hårtestar här o där imorse. USCH vad mycket hår det blev! 150mg hår är mer än vad man tror.. speciellt när man har så tunna hårstrån som jag har.. de väger ju liksom ingenting! Blev en stor tofs tillslut.. usch hade nästan lite ångest.. ok, jag planerar att klippa av mig håret efter bröllopet och med kort hår hade det inte känts lika hemskt, men att se de där långa tofsarna samlade till en stor test.. när de bara ska ha ett par centimeter från roten.. det kändes lite hårt ;) Mesigt jag vet.. jag hoppas att de kan få fram lite av de bitar som inte är färgade på ett tag.. jag har ju varit ganska bra på att färga igenom håret med jämna mellanrum.. men sista månaden har jag låtit bli.. gjort lite slingor för att få fram mitt eget hår igen men that's it.. slingorna sitter ju inte direkt vid botten.

Igår var pappas födelsedag. En jobbig dag varje år. Han hade blivit 67 om han hade levt.. 67.. jag fattar det inte.. jises vad tiden går? Att mamma fyller 65 till hösten har ännu inte gått in. Min mamma..?

Var en sväng vid graven o lämnade en bukett rosor igår.. som sagt smärtsamt!

Magen var dessutom åt skogen och foten likaså. Degade ner mig i soffan med Anders och käkade lösgodis framför "the rite". Ja, film. Det var pissväder igår kväll..  lösgodisidén var en dum en. Jag som aldrig käkar lösgodis.. köper det iaf inte själv.. tycker eg inte ens om det? Men igår så.. Anders var sugen o grupptrycket.. igår föll jag definitivt för det. Även om vår lilla grupp bara bestod av två personer. Smäckade i mig massa saltlakrits och några bilar.. lite häxvrål o lite mörk choklad på det.. sen var magen en historia för sig. Hjärtklappning, kallsvettning, magvärk.. ja bakterierna hade nog kalajs i magen. Imorse lyckades jag dock trycka ur mig lite skit vilket var en enorm lättnad..  igår gick det inge vidare på den fronten heller.. totalstopp.. tarmen vek sig.. det har varit en pers på sistone.. levaxinet lär inte ha gjort nån nytta hittils iaf..

Får se vad som händer framöver. Idag har jag knött i mig 5 tabletter oxyflush för att reta igång systemet maximalt, men det händer ärligt talat inte så mycket.. sånt där biter inte på mina tarmar.. det är tillfället som gör boven.

torsdag 14 juli 2011

:(

Jag behöver inte säga så mycket mer. Titeln (eller tecknen) säger väl allt idag. En morgon som börjat med att gå åt skogen. Vakna med att jag inte kunde stå på foten (återigen) FAN VAD ONT!! Pratade med en gammal vän igår. Jobbar som sköterska på ortopeden. Hon bekräftade det läkaren sa att jag har en rejält hälseneinflammation. Det råd hon gav mig var att vila och träna foten på samma sätt som läkaren föreslog.. det vill säga att gå upp på tå på friska foten o ner på den sjuka.. o röra den upp o ner när jag sitter ner. Fantastiskt.. när man har två hundar att släpa runt, tre gånger om dagen o en blivande make som är hemma o sjuk? O när hundarna dessutom vägrar gå utan lägger sig ner o vill bli burna? När man har en vals att öva inför och knappt kan ta sig framåt på fötterna. Känns som helt fel tidpunkt för det här att inträffa.. det värsta är att det kan ta lång tid att få skiten att ge sig.

Hur som haver.. magen.. åt skogen.. resulax? Nja, hjälpte knappast imorse. Jag fattar inte vad som hänt? Trots ökad dos oxyflush vill den inte ge med sig. Efter en timme på brädan o en resualx utan resultat imorse var det bara o konstatera att inte idag heller.. tog så en till o satte mig på cykeln o trampa. Efter en kvart gav det med sig lite men AJ satans i gatan vad ont det gjorde! Faaaaan! Kändes som hela innamätet skulle trilla ur mig. Det gjorde det inte, bara en bit.. men det räckte o blev över.. varför har det blivit såhär?? Mycket värre efter sns än det var före..  why?

Har börjat med min kelatering nu också, av tungmetaller.. för att få magen att jäsa o bubbla mindre. Vi får väl se. Har också börjat käka min egen yoghurt fylld med snälla bakterier (i övermängd kan jag tänka efter den långa fermenteringen jag utsatt den för ;)) kanske är det så att magen behöver lite tid att vänja sig vid alla dessa "Nya invånare"?

Summa summarum har dagen börjat rätt kass.. kan inte dansa, inte gå inte nånting, mannen är sjuk, vovvarna frustrerade o vädret är inte på min sida idag. Ska trots allt försöka göra det bästa av situationen, vad kan jag annat göra? Tillverka lite mer smycken, baka, handla, rå om vovvarna (igår fick de en omgång med kökssaxen på diskbänken.. fina blev de men oj vad Lukas OGILLA mig efter det där - inte som sin äldre "Bror" som älskar att bli ompysslad nuför tiden ;)) Mamma fick sig en omgång me saxen hon me så det blev tre friserade medlemmar ur familjen igår. Bara jag o Anders återstår :)

onsdag 13 juli 2011

SCD yoghurt bra för tarmfloran!

Igår gjorde jag min första sats SCD yoghurt (specific carbohydrate diet). Fermenterad 24 timmar och tro mig, jag var ganska övertygad om att skiten gått o blivit förstörd.. men icke! Det var en härlig gegga som mötte min syn när jag öppnade locket på yoghurtmaskinen igår kväll. Fantastisk doft faktiskt. Inte jäst. Frisk, krämig.. fin! Smaka gott dessutom :) har ännu bara testat en liten sked eftersom magen varit rent åt helvete sista dagarna och kvällen kändes inte som nån bra idé att prova... natten var nog så jobbig ändå.

Idag ska jag testa.. missade att göra det till frukost, men kommer ta lite till min mandelmacka vid lunch. Ser redan fram emot den det vattnas faktiskt lite i munnen! Skall testa göra yoghurt på mandelmjölk också.. lite större projekt då jag först måste blötlägga o sedan få bort skalen från mandeln.. o sen skall den omvandlas till mjölk som skall syras.. alltså det tar lite längre tid än med vanlig traditionell mjölk.

Ska baka lite mer bröd också. Det gick trots allt att äta. .Kan det hjälpa magen på traven är det värt det.. nog för att jag vet att man måste följa dieten slaviskt för att det skall ge förväntat resultat men min tanke är att om jag kör så gott jag kan före bröllopet måste det ju i alla fall kunna bidra lite grann..? Kanske inte.. men det är värt ett försök!!

Vaknade inatt med tokvärk. Inte bara i magen utan i foten också. Satan i gatan vad ont det gjorde :( svalde en ipren o hoppa till dasset på ett ben. Det gick inte att gå på foten. Jag skojar inte.. det gick verkligen inte.. jag vet inte hur detta ska gå.. min kära gubbe fick stötta mig tillbaks. Patetiskt. Jag som aldrig har haft ont i några fötter.. det räcker med magen känns det som!

På tal om magen.. den är åt skogen.. jag fattar inte vad som hänt men den är definitivt på en nedåtgående kurva igen.. rejält neråt. Resulaxen bara fastnar, brädan till trots o sen får jag ligga på brädan dubbla tiden jämfört med vanligt.. därefter kommer magkramperna o tarmarna som vill lämna kroppen.. det är hemskt. Att gå på toa är en pina värre än vanligt för tillfället. Känns som en pers varje gång. Det ÄR en pers. Man vet ju aldrig hur man mår efteråt. Jag hoppas verkligen detta snart ska ge sig..

tisdag 12 juli 2011

Oxyflush+ipren - stenhård ballongmage!

Det är så sant som det var sagt. Oxyflush och ipren i kombination ger inga bra resultat. Man kunde tycka att de båda goda effekterna hos dessa preparat borde samverka och på nåt sätt bli en bra cocktail men icke.. levaxin till det blev inte heller vidare värst.. dessutom har de inte hjälpt min onda fot o inte min onda mage heller... summa summarum: mixa inte!

Foten var inte bruten i alla fall. Ingen fraktur sa de på röntgen. Däremot har jag tydligen fått en inflammation i hälsenan o fästet. Hur nu det kan ha gått till? Jag sprang ju bara lite.. suck. Kanontajming dessutom.. o rådet jag fick förra gången om att gå så mkt jag kan men inte springa o försöka att stretcha hälsenan är nu utbytt mot vila o inte belasta hälsenan? Hm. Fantastiskt.. har alltså gått en vecka o gjort det värre.. genom att lyssna på farbror doktorn.. inte första gången? Undra på att man inte litar på dem..

Hur som helst. Min yoghurt ska snart vara klar. En timme lite drygt sen smäller det. Spännande! Det så kallade brödet.. smakade väl inte direkt bröd. Inte bröd i den bemärkelse jag är van vid i alla fall. Snarare nån segare variant av kokoskaka? Ganska sött (antar det är mandeln och kokosen) och ganska svampigt.. men kanske inte så konstigt med tanke på att det innehöll mest protein och fett! Svårt att få en lätt o fluffig porös konsistens då :) Vi får väl se hur det går. Men gott var det i alla fall inget fel på smaken. Bara att man väntade sig något annat.

Egen yoghurt..

Ser med spänning fram emot att få testa min egen lilla hemgjorda yoghurt ikväl- eller möjligen imorgon, lite beroende på hur fort det går att kyla ner den. Vill inte direkt käka den fesljummen. Har inte sett hur den ser ut än så den kan lika gärna redan ha gått åt skogen.. men det återstår att se? Just nu ser jag mest en massa dimma på yoghurtmaskinen o enligt alla beskrivningar får jag inte lov att kika på den ännu..  ska bli spännande att se hur den smakar.. :) Om den ens går att äta vill säga. you never know.

Har även bakat mitt eget SCD bröd som jag ska testa idag. Måste erkänna att det ser lite skumt ut. Mer som.. kokoskakor? Luktar suspekt gör de också.. som.. kokoskakor?! Får väl se hur de smakar. Feta som fan är de i alla fall, med en fetthalt på ca 45 % haha.. jag lär nog bli mätt på kuppen.. tänkte käka dem med avokadomos och lite laxrester på.. vi får väl se vid lunch vad jag tycker om dem :) Spännande oavsett. Jag älskar ju att experimentera.

Har gjort yoghurten på gammeldags ohomogeniserad lågpastöriserad mjölk med 3-4% fetthalt och turkisk yoghurt från lindahls med 10% fett.. enligt dem innehåller den yoghurtkultur (jag får inte veta vilken, men de lovar att den inte innehåller bifidus eller bifidi bakterier.. det jag oroar mig för är om den över huvud taget innehåller nån aktiv bakteriekultur då detta inte står på förpackningen? Det har oavsett varit väldigt svårt att hitta en aktiv kultur utan bifidi i! Jag har hittat på nätet, från England o Usa i värsta fall får jag väl beställa därifrån.. den som lever få se.. vi får se hur detta blir till att börja med!) och minimalt med laktos från början. Lovande! Däremot är proteinet ett problem för mig, eftersom jag är mjölkproteinallergisk.. enligt förespråkarna skall denna yoghurt vara mer lättsmält än vanlig iom processen den genomgått och vara lättare att tolerera för såna som mig. Det återstår att se vad som händer. Kanske funkar det kanske går det åt skogen.

Funkar det inte testar jag på sojamjölk..eller mandelmjölk eller nåt annat gottigt. På nåt sätt ska jag få det att funka i alla fall .Kefir ska funka även för såna som mig, men smaken av den är ganska sur..? O konsistensen är mer flytande än krämig.. jag vill ha en krämig yoghurt o inte nån sur gojja? Vi får väl se.. kanske kommer jag att älska kefir en vacker dag..

Om värktabletter o onda magar..

Jag känner mig rätt gnällig idag. Har känt mig rätt gnällig sista veckan ärligt talat. Inte mycket i kroppen som känts som det ska! Idag är jag nog extra gnällig. Den där jääääävla foten! Den vill inte vara med. Var ju hos läkaren i söndags o fick order om att käka ipren eller voltaren tre gånger om dan i en vecka o gå men inte springa på foten. Det var två dar sen. Innan dess hade jag gått en vecka med värkande fot, då fick jag rådet att smörja på voltaren några dar.. vilket jag gjorde utan resultat. - om man bortser från en ännu sämre mage vill säga! Sämre än normalt. Det vill inte säga lite..

Efter x antal omgångar ipren är magen åt helvete. Rent utsagt. Tillsammans med en härlig kompott av levaxin, oxyflush och lite andra härligheter.. mår magen inte kardemumma precis. Känner mig SJUK! Usch. O foten.. inte fan är den bättre. Tvärtom. Dessa promenader jag uppmanades att ta (hur tänkte han egentligen?) har gjort det tusen gånger värre.. imorse var det ren o skär katastrof. Kändes rätt bra när jag låg i sängen, men när jag gick upp.. fy fan! Kändes som jag trampade på en kniv eller nåt. O promenaden var en ren pina. Tur jag är uppe tidigt så folk slipper se mig. Var en pers. Blev samtal till läkaren igen, det här funkar ju inte.. och vad får jag för svar? Inte den remiss till röntgen som jag blev lovad utan ett NYTT läkarbesök på vårdcentralen hos en NY läkare då den andre redan hunnit gå på semester?!! Smidigt. NOT! Dessutom ska jag träffa prästen klockan elva idag.. o läkarbesök klockan kvart över tio. Underbart.

Med min mage.. kan det bli annat än ren skär katastrof? Inte. Magen är som sagt i tokuppror av alla värktabletter, mer än på länge, och dessutom denna tidspress. Kunde knappast bli bättre.. men men, jag har sagt det förut: Vad är väl en bal på slottet..?

Den där valsen.. börjar jag oroa mig rejält för.. :(

måndag 11 juli 2011

SCD diet vid magproblem

Det har varit ett nöje, och en upptäcksresa att läsa boken "breaking the vicious cycle" av Elaine Gottschall. Verkligen. Mycket av det som stod där var redan bekant för mig, men en del har faktiskt tillkommit. Inte minst ges en bra förklaring till VAD som händer i kroppen vid intag av vissa kolhydrater och VARFÖR. Även hur detta påverkar magen och kroppen i sin helhet. Logiskt och bra för en sådan som jag som avskyr krusiduller. Rekommenderas varmt till alla som vill testa nåt annorlunda och försöka bli bra på egen hand. Jag lovar inte att någon blir det, tvärtom. Men jag kör på teorin att det man inte provat kan man inte heller säga något om..  jag ska testa. Jag har köpt mig en yoghurtmaskin (och precis varit nere i elaffären o köpt en jordad kontakt för att byta ut den engelska som satt på från början).

Jag ska prova dieten, men som jag har sagt förut: inte innan bröllopet. Det kommer ändå aldrig att hålla. Har däremot börjat tänka (lite mer, om man bortser från choklad o glass ;)) på att dra ner på de komplexa kolhydraterna. Det vill säga de som föder de "onda" bakterierna. Yoghurtmaskinen skall bli ett kompliment till att försöka få den bättre delen av bakterierna till att få en nystart.. det vill säga jag ska försöka hjälpa dem på traven. Har precis kokat mjölken och väntar med spänning på att min blivande make ska fixa den där kontakten (jag vågar mig inte på, jag o elektricitet/teknik är som jag o lokalsinne - det vill säga helt åt skogen!!) När han gjort det och mjölken svalnat ska jag sätta igång. Bakar bröd också. På mandel, kokos och linfrö. O ägg såklart. Får se vad det blir av det. Tanken är som sagt att minska förmågan att jäsa. Just nu verkar ju inget funka så vad har jag att förlora? Inte mycket. Det är lite grann som att bryt ihop o gå vidare. Vad kan man annat göra? Funkar det så funkar det.

I boken finns många tips på bra internetsidor (legala scd siter så att säga) en av dem jag fallit för, mest för yoghurtkulturer o annat är: http://www.scdkitchen.com/index.html  det är svårt att hitta bra yoghurt tycker jag! Som jag kan använda som yoghurtstarter.. de skall ju inte innehålla "bifi" bakterier o de flesta kommerciella svenska yoghurtar verkar fullproppade med såna. Bifi är inte bra för bakterierna i magen - om man inte har som mål att göda de onda vill säga! Återigen, man lär sig nåt nytt varje dag..

AJAJAJ

Är det inte det ena så är det tamigfan det andra. Kort och gott. Magen var åt helvete igår. Hela helgen faktiskt. Har beställt nya oxyflush. Bara för att vara på den säkra sidan.. de börjar ju ta på dem o jag vet av erfarenhet att det tar ett tag att få hem dem. De kostar sina slantar men jämfört med att ha totalstopp i systemet så är de värt de dyra slantarna.. ok, den hjälper mig inte som den borde.. men å andra sidan INGET hjälper mig som det borde. Närmast kommer SNS som jag inte har mycket till val annat än att vänta på. Under tiden förvärras magen ytterligare.. känns som den gått i koma o bara värker. Tarmen. Som fan. Svimfärdig när den låser sig o vill hänga med ut i dasset. Istället för att släppa igenom det den har i sig så att säga. Skitprat? Jo, jag vet.. men känsliga läsare kanske inte ska läsa det här..

Nog om magen. Den är åt skogen. Punkt. Då har vi nästa problem: Foten. Var hos läkaren igår. Tog emot att gå dit för jag visste ju redan vad han skulle säga. Ipren. Verkar vara nya tidens bot mot allt ont? Kanske ska man snart käka ipren mot hjärtsmärta också. Alltså psykiska problem. Vad vet jag? Har ju redan kört med voltarensalva i en vecka. Hjälper inte ett piss. Blir bara värre.. hans råd var att knapra ipren eller voltaren tre gånger om dagen, 400 mg o har det inte blivit bättre om en vecka ska vi röntga.. kanon.. jag har liksom inte tid att vänta en vecka till? Jag har ett bröllop o tänka på o en vals att träna på! Blir ju bara värre i fothelvetet. Försöker ignorera o trampa vidare men det är lättare sagt än gjort.. får se vart det här slutar.. jag hoppas den ger sig, bara sådär.. o magen likaså. Så här kan jag ju inte halta runt!! Urk. Men men, vad är väl en bal på slottet..

Väntar på att hårmineralanalysen skall dimpa ner i brevlådan. Det vill säga instruktionerna till hur den skall utföras så jag kan komma igång med den biten åtminstone. Vore en bra start.

söndag 10 juli 2011

En helg - eller ett dygn - på havet

Det har varit en härlig helg på havet. Det blev inte så lång helg, men ett dygn åtminstone. Alltid nåt. Premiär att sova över för det här året.. sent, jag vet det är nästan sjukt.. men så är det ibland. Mådde som vanligt apa. Konstig att jag mår sämre varje gång det "GÄLLER"  och jag vill må som bäst. Magen gick på helstrejk. Inget funkade, brädan till trots..... fick dock badat, simmat, spelat kort. käkat god mat o pratat en jäkla massa skit. Med de allra bästa. Jag ska inte klaga. Magen och tarmen var inte på min sida men man kan inte få allt..? Resulax ville inte hjälpa, ville förstöra min tarm o brädan var inte mkt till hjälp denna gången.. som sagt man kan inte få allt. Men man kan göra så gott man kan, det gjorde jag. Hundarna med. De skötte sig exemplariskt, bortsett från en skällande Lukas.

Fortsättning följer.. imorgon.. jag är svintrött.

lördag 9 juli 2011

Syndat

Jag syndade rejält igår. Vad gäller mat o vad jag stoppade i mig vill säga. Allt "förbjudet" och lite till. Ibland går det så. Man tappar kollen och unnar sig lite för mycket av det goda. På beskostnad av magen vill säga. Såklart. Dumt men synden straffar sig själv. Tyvärr.

Hade i alla fall en riktigt mysig kväll igår om man bortser från magen. Svårt att bortse från den eftersom den är en del av mig, en stor del, men jag försöker i alla fall att göra det så gott jag kan.

Levaxinet och magkramperna av den har börjat avta en del. Har inte samma akuta magvärk, men fortfarande min vanliga jävliga mage. Yrseln har också lugnat sig, liksom svimningsattackerna o svårigheten att reglera kroppstemperaturen när det är varmt.. eller så beror det på att det helt enkelt varit lite svalare senaste dagarna? Återstår att se när jag cyklar till mamma idag. Ca 8 km så det borde ju ge sig till känna på den biten.. minst sagt.

SKall ut på havet idag. Brädan ska me. Utan den ingen båt.. men OJ VAD JAG SER FRAM EMOT EN HELG PÅ HAVET!! Som jag längtat.. 

Precis innan åskovädret vid senaste båtresan :)

Imorgon ska jag beställa ny oxyflush.. tredje burken börjar ta slut.. vet inte eg om den gör nåt bra men den håller mig i alla fall borta från resolor o bara det är väl hälften vunnet.. hur illa det än är att stoppa i sig oxyflush är det i alla fall bättre än att knapra resolor!!

fredag 8 juli 2011

No turning back

Så var det gjort. Beställt. Hårmineralanalys. Femtonhundra spänn fattigare. Jag hoppas det är värt det. Samtidigt så har jag bestämt mig. Ska testa SCD eller en variant av det efter bröllopet. Det är bara o testa o se. Vad har jag att förlora mer än pengar??? Pengar har jag inte gott om. Men de jag har tänker jag använda till att bli frisk. Kalla mig dum. Kalla mig slösaktig. Men jag spenderar dem i alla fall inte på att gå på krogen. Jag väljer mina medel. Sen får man tycka vad man vill om det.

Det enda jag kan säga nu är att om jag inte testar kommer jag alltid att undra. Som med magnetröntgen jag gjorde o bestämde mig för att testa. Det var en chansning. En dyr chansning. Men den ledde till ett svar jag annars inte hade fått. Ibland får man gå på magkänslan.Snart dax att säga godnatt. Imorgon ser det ut att bli en dag på havet. Kanske två. Inget inlägg imorgon eftermiddag i så fall. Kanske på morgonen beroende på hur stressad jag är och hur mycket trampande det blir .Kanske tar jag riktiga cykeln till mamma o bilen därifrån om vädret e på min sida. Gäller att ta de chanser man får. En dag på havet. Det låter som en dröm! Natti alla söta. Om en stund.. kommer John Blund :)

Hårmineralanalys?

Funderar på att göra en hårmineralanalys. Dels för att kolla status på mineraler o annat skit som spökar och sannorlikt är åt skogen.. dels för att på nåt sätt komma åt de här hormonproblemen och få rätsida på allt. 1500 spänn är mycket pengar, men kan vara värt det om det bidrar till något bra.. hittade en analys på http://www.alternativetshop.com/harmineralanalys/harmineralanalys.html som verkar vara ett bra alternativ. Googlat runt och läst lite bloggar, många som testat och de verkar vara en seriös madam, denna Helene som utför testerna (analyserna).

En sak har jag för länge sedan insett och det är att med mediciner blir man inte frisk. Tvärtom. Man skapar nya problem som leder till att man behöver fler mediciner och så är man fast i den onda cirkeln. Samtidigt förgiftar man kroppen mer och mer och lakar ur den på både vitaminer och mineraler. Är det så jag vill ha det? Nej. Kanske kan jag få koll på den här hypotyreosen genom att balansera mina mineraler och göra nån form av avgiftning. Oxyflushen kör jag på med, även om den inte ger mig nån ahaupplevelse. Tänker dessutom sätta igång med uteslutningsdieten på allvar efter bröllopet i sommar. Ingen idé att börja före eftersom jag inte kommer kunna följa den. Därefter blir det till att utesluta gluten, mejeriprodukter osv för att se vad detta kan ge.. jag hoppas på en mindre uppblåst, mindre orolig mage som förhoppningsvis kan börja trycka igenom skit istället för att bara samla på sig..  Problemet i mitt fall är väl alla dessa krökar och säckar o gud vet allt där tarmarna trillar ner o täpper till varandra. Ingen traditionell förstoppning med andra ord.. tänk om det varit så "enkelt.." suck..

Hittade ett preparat som skall sanera kroppen (kelatera) från tungmetaller också. CH77 som jag fick tips om från Hypo2 bloggen. Malins. Vis tjej måste jag säga! Samtycker helt med hennes resonemang..  nåt som skrämmer och fascinerar mig är att många av er som skriver till mig faktiskt också går på Levaxin..  o alla verkar på ett eller annat sätt vara ganska smala eller i alla fall inte överviktiga? Borde det inte vara tvärtom när man lider av hypotyreos? Tydligen inte i dessa fall. Men jag förmodar att problemet egentligen inte sitter enbart i sköldkörteln utan grundar sig i tarmen och ett dåligt näringsupptag. För att bli kvitt hyoptyreosen måste dysbiosen först åtgärdas? Det är i alla fall min teori.. och för att komma åt den biten gäller det att få ett optimalt näringsupptag.. och för att få det.. gäller det att vara restriktiv med vad man stoppar i sig och hur man lever. Där finns nog inga genvägar tyvärr..  frågan är bara i vilken ände man ska börja..  hårmineralanalys.. hm, jag tror det. Hur bra nu det ska gå med mitt välfärgade hår, urk. Jag vet. Man ska inte färga håret.. men ibland.. är hjärnan lika dum som resonemanget man för.

Familjens båt.. min fristad.. hoppas på en tur imorgon!!

Magstatus idag? Illa. Jävligt uppblåst och mår inte bra nånstans. Levaxin? Allmänt dålig magdag? Både och? Jästinvasion? Jag gissar på hela baletten..

torsdag 7 juli 2011

Ingen lycka denna gång..

Idag har inte varit min lyckodag när det gäller att få saker att gå min väg. Inte alls. Hundslagsmål - när jag trodde jag skulle vara snäll o ge mina små älsklingar varsitt tuggben (som de käkar upp ganska snabbt normalt sett). Tuffe ville inget ha så enbart Lukas fick. Jag hinner inte vända ryggen till förrän Lukas svalt sitt mer eller mindre helt och ger sig på Tuffe för att ta det ben, som han tror att Tuffe ligger o trycker på (vilket han inte gör..) = Tuffe blir självfallet fly förbannad över det oprovocerade angreppet och så är slagsmålet i full gång.. slutar med att jag lyfter Lukas i nacken o slänger in honom i sovrummet.. kanon.. inte. Inga mer ben heller med andra ord.. tuggisar..

Foten värker fortfarande. Inte mindre utan MER än igår o förrgår när jag gjorde illa den. Fan. Problem att gå. Vart ska detta sluta jag som måste öva vals.. o är i behov av att röra mig hela tiden.. sen var det promenaden, fick bära hundarna ena stunden Lukas o nästa Tuffe. Helt slut när jag kom hem. Vad hände med hundar som älskar att gå??!!

Problem nummer tre. Levaxin. Ingen tur nånstans.. ok jag fick ett samtal med Greger - den 27 juli.. men innan dess.. no luck. Min läkare i Kungälv går på semester o kunde inte hjälpa mig o det där receptsystemet på Huddinge verkar inte fungera nåt vidare.. så det är alltså samma skit som igår me magen. Men men mirakel har skett förr?

På Farholmen igår, o NEJ ja är inte naken jag har faktiskt bikini på mig :)

Det positiva är att jag iaf fått städat lyan, förberett en god middag till ikväll, badat Tuffe, handlat o dessutom kommit en bra bit på vägen i min nya bok breaking the vicious cycle.. rekommenderas STARKT! Så jag tycker jag varit rätt effektiv trots allt..

Samtal med gastro..

Har mailbombat och telefontrakasserat gastromottagningarna både på Kungälv och i Huddinge idag. Ännu inget konkret men har i alla fall faått mailsvar i mina vårdkontakter (stackars sate som sitter där, de känner mig vid namnet vid det här laget ;)) att de skall kontakta mig under dagen efter samtal med min läkare. Vi får väl se vad som händer. Vågar inte tro på dem förrän jag faktiskt får samtalet. Så många gånger man blir lovad när inget händer..

Har en telefontid med gastro vid två. Tänkte be om "en riktig" telefontid till min läkare då så jag får prata igenom lite.. känns som det kan behövas! Har även testat deras receptmailsystem så får vi se om det funkar eller vad som händer på den fronten.. :)

Ser ut att kunna bli åska idag. Känner mig toktrött o yr i bollen. Åska gör inte direkt att man blir mer klartänkt? Var en skön eftermiddag på havet igår i alla fall. Fick tagit mig ett dopp till o med. Premiär från båtstegen för i år! Alltid lika spännande o se om den håller o om jag kommer upp. Det gick i år med (det är lite dryg en decimeter till vattnet där badstegen tar slut och den liksom lutar inåt, mot rodret så man får öva in en viss teknik för att fixa det där ;)) Hade tokvärk i magen när vi begav oss iväg men ångrar inte att vi gjorde det. Brädan var med på båten. Som vanligt. En kär vän som nu är bosatt där för resten av sommaren. Tur man har tre!!

Tog en sen kvällspromenix igår med vovvarna också. Kändes som det behövdes. De rör sig inte direkt övermycket i värmen. Båda verkade uppskatta lite bad på Farholmen men de verkade mindre nöjda med sina flytvästar i båten *S*

Som sagt, ser ut att åska idag.. kanske dags att passa på att städa mellan varven.. lägenheten har nog aldrig varit så ostädad som de senaste två månaderna med sns och sedan denna värmebölja.. men jag klagar inte.. det betyder väl bara att jag helt enkelt inte orkat med? Den ser nog ganska bra ut trots allt, om man jämför med många andra. Allt är relativt!

onsdag 6 juli 2011

Levaxin ..magont.. FK

Var en omtumlande dag igår. Dels fick jag (efter tre mail och lite påtryckningar) äntligen samtal från min nya handläggare på FK. Jag får igenom min sjukskrivning fram till op och hon var dessutom ganska trevlig! Bara en sån sak. Jublar inombords. Det är påfrestande att må fan OCH vara helt pank i två månader. Utan min sambo hade jag fått lämna huset de här månaderna. Jag lider med dem som är ensamma o sitter i samma sits som jag. Min sjukdom är trots allt utredd innan och utan sen år tillbaks... ändå skall en ny utredning göras när en ny period påbörjas. Fantastiskt. Vad kan man utreda när man väntar på en operation och situationen är oförändrad sedan tidigare? Byråkrati. Pappersvänderi.

Hur som helst. Levaxin. Mår apa av den. Laktosen? Jag har misstänkt den tidigare. Är trots allt mjölkproteinallergisk. Sen har jag även funderat över biverkningar av annan art, är ju en sån som får biverkningar av ALLT. Försökt surfa mig till vart jag kan hitta Armour Thyroid men av de ställen i USA som saluför den verkar det vara svårt att shippa till Sverige pga våra importlagar. Fan. Den verkar långt mycket bättre än levaxin. Naturlig dessutom. Ringde kliniken idag och talade om läget. Att jag mår fan av levaxin. Enligt dem finns det inga andra preparat att ta (jag var ganska övertygad om att de skulle hävda det) men bad mig ändå ta kontakt med min tarmläkare. Jovisst, det är ju så enkelt.. läkarna på kliniken är inte tillbaks förrän v 31.. fantastiskt.. så jag får försöka "stå ut"? JO tjena.. jag letar vidare.. men just nu känns livet ganska jobbigt.. har ont nog som det är i vanliga fall..

Lukas väckte mig dessutom inatt igen. Stod o skällde på balkongen. Han har vänt dygnet sen värmeböljan kom- igen. Sover på dagarna o vaken på nätterna.. jag undrar just vad grannarna tycker om det.. urk.

Integrerad medicin - my arse!

Hörde en intervju, eller ett reportage på P1 eller P2 igår. Minns inte vilken kanal det var eftersom jag sällan lyssnar på någon av dem. Det var egentligen en ren slump då jag satt i bilen med min sambo och kanalen råkade vara på. Han hör ju till den delen av oss människor som faktiskt lyssnar på, och uppskattar, dessa kanaler. Jag gör inte det. Hur som helst. Reportaget var intressant. Gjorde mig smått förbannad. Underdrift.

Reportaget handlade om sk "integrerad" medicin, om alternativ medicin och allopatisk medicin så att säga. De hade med intervjuer från amerikanska "alternativmedicinska förespråkare" samt en sk forskare på karolinska institutet som påstod sig stå för integrerad medicin. Reportaget talade tvärt emot den biten. Kort o gott blev jag uppriktigt förbannad över denne mans okunskap och idioti. Att kalla sverige ett land på "Jumboplats" när det gäller sjukvård och att vi är bättre än alla andra länder (där integererad medicin finns och faktiskt används framgångsrikt) är enbart idiotiskt. All medicin härstammar från början från den alternativa, kalla det vad man vill men medicinalväxter har använts långt mycket längre än de kemiska piller vi idag stoppar i oss.

Jag säger inte att läkemedel är skit. Ibland behövs de. Vissa saker behöver "fixas" snabbt och går inte att läka ut med homeopatmedel etc som oftast tar längre tid eller inte angriper problemen på lika aggressiv nivå. Dock är anvädningen av läkemedel, i min mening, på tok för hög och på tok för arrogant. Vi stoppar i oss vad som helst utan att bry oss om, eller ens veta något om följderna av det vi stoppar i oss. Det är samarbetet mellan de två jag saknar. Det som finns i tyskland, england, usa för att nämna några. Där folk har en egen valmöjlighet vilket vi saknar i sverige idag. Det som bekostas och går under högskosnadsskyddet är skolmedicinska åtgärder. Punk. Oavsett om det är vi, skattebetalare som står för kostnaden eller inte. Punkt. Vad vi sedan tycker om det verkar spela mindre roll. Fantastiskt. Det är det vi kallar demokrati?

Att sjukvården i sverige försämrats hade denne medicinskt skolade man på karolinska institutet mindre bra svar på. Det mesta han la sin intervju tid på gick ut på att klanka ner på komplementärmedicin. Att dra alla över en kam var inga problem för honom. Alternativmedicinaren däremot, pratade INTE skit om skolmedicinen. Han sa att den har brister (sen ska jag erkänna att de lyckats hitta en mindre talför man när det gällde att argumentera för den naturliga medicinen så att säga, det finns bra mycket bättre folk med mer rimliga förklaringar som folk faktiskt kan ta till sig.. ) och ser till delar istället för helheten, men han sa att även alternativmedicin har brister och inte passar alla. Fine. Där låg den stora skillnaden mellan de två. Den alternative försökte förklara fördelarna med alternativa metoder och hur se ser på hälsa och sjukdom medan den medicinskt skolade var mer intresserad av att prata skit om alternativ vård och hävdade att den "sätter människor i en underlägsen positition till de alternativa vårdgivarna" samt att de inte har nån "utbildning som han har" hm. Spännande. Med tanke på att de seriösa alternativa medicinarna har som krav på sig att läsa basmedicin och många av dem är VÄL insatta i det skolmedicinska synsättet medan många av läkarna inte har en susning.. de hör nåt och de läser nåt och sedan blir deras egen tolkning en sanning som är svår att ändra på.

Ska man argumentera mot något bör man vara påläst. Man bör veta för och nackdelar och man bör vara mottaglig för argument. Inte denne herre. Hans sätt att se på den alternativa vården var skrämmande gestapolik i mina öron. Han hävdade exempelvis att homeopati enbart är vatten o lurendrejeri (trots alla denna metod hjälpt, jag blev själv av med min pollenallergi med hjälp av homepopati, förklara det liksom!?)  Homeopati hjälper inte alla tillstånd men i många kroniska fall är den långt mycket bättre än traditionell medicin som enbart angriper symtomen. Akupunktur dissade han också rejält. Humbug. Att det sedan fanns "vissa bitar" av akunpunkturen inom skolmedicin som används vid ex smärttillstånd, det var en annan sak "den biten av akupunkturen" var vetenskapligt bevisad?! Den bygger ju för fan på samma skola! Jag blir så arg att jag kokar.

Han sa vidare att alla som håller på med naturmedicin ser det som smått religiöst och tror blint på att detta är fantastiskt och botar allt. FEL! Jag är själv en stor förespråkare av alternativa metoder. Men jag säger för den sakens skull inte att det är fantastiskt och det kan definitivti inte lösa alla problem. Många problem kan det förbättra, väldigt många, andra förblir desamma. Men detsamma gäller mediciner! Vissa symtom förbättras, andra inte. Sen finns de de som ger fler biverkningar än de faktiskt gör nån nytta.. kemikalier i kroppen är aldrig bra. Det går inte att hävda motsatsen ens om man vill?! Kroppen är inte gjord för att gå på syntetiska preparat som vi stoppar i oss och lurar celler, hormoner etc att regagera på ett sätt de annars inte skulle gjort.

Medicingubben sa dessutom att homeopati är direkt farligt och han visste "flera stycken" som blivit skadade av sin tro på att homeopati skulle hjälpa dem och därför missat eller fördröjt en "riktig" behandling. Hah! Säger jag om det. Vad är då läkemedel? Hur manipulerar inte läkemedelsföretagen sina resulat? Hur många DÖR inte som en biverkan av att de inte tål en substans i ett läkemedel, att de får fel dos eller att något helt enkelt går snett på vägen? Att säga nåt så korkat är nästan ironiskt.

Nåja, jag vet att alla som läser detta inte håller med mig. Det är helt ok. Jag har min åsikt och jag står fast vid den. Jag ser fördel med båda varianter, det vill säga skol och alternativa metoder. Vissa bättre än andra för olika tillstånd. Däremot har jag svårt att se en sk "integrerad" medicin där den sk förepsråkaren enbart verkar leva efter att dissa ner på de alternativa metoderna genom att analysera dem med medicinsk vetenskap, vilket är helt befängt. Det går ju inte! Det är ju det som är hela grejen.. för att få en integererad medicin krävs en människa som är öppen för båda varianter och kan se potential hos båda. Inte ens om är skolmedicinskt lärd som hela tiden försöker dissa ner på metoder som bygger på en annan lära. Stenåldern?

tisdag 5 juli 2011

Ont i magen LEVAXIN

Jag vet inte om det är det enstaka lilla pillret Levaxin som jag stoppade i mig igår kväll som gjort att magen känns värre än nånsin. Tokspänt, tokjäst och värker SOM FAN. Googlar runt lite och ser att jag inte är ensam om dessa besvär. Tydligen är det ganska vanligt. Surprise, surprise. Mer magproblem klarar jag inte av. Får väl se vad som händer men ger det sig inte får jag lägga ner. Kanske hör jag till dem som inte klarar av att omvandla levaxin och även behöver Liothyronin för att bli bättre?

Fortsättning följer men just nu mår jag i alla fall förjävligt.

måndag 4 juli 2011

Om hypothyreos 2..

Läs mer på denna sida för info.. och en jäkla massa matnyttig fakta!

http://www.hypo2.info/laes-mer/gunnels-ndt-dagbok

Ett mail med glada besked

Fick ett mail idag. Från en lycklig tjej jag haft kontakt med på mailen (du vet vem du är ;)) och som i förra veckan fått besked om att hon faktiskt kommer få en testoperation (SNS) till hösten. På SU! Grattis. Jag kan bara säga grattis..  jag tror bestämt min strid lett till mer än bara hjälp för egen del.. men å andra sidan.. behandlar man ju folk med SNS på Östra utan att vilja erkänna det officiellt. Det är ju ganska solklart med tanke på att jag inte var ensam om denna behandling under försommaren..  vill man undvika statistik eller försöker man bara dölja kostnader? Jag vet inte, men oavsett anledning är det ett sjukt sätt att få folk att krascha sönder innan de lyckas tjata sig till den hjälp de har rätt att få från början. Sjukt. Sjukvård. SJUK-VÅRD.

Levaxin, nedstämdhet och magproblem

Jaha. Som om det inte vore nog. Har precis fått ett brev i brevlådan som konstaterar att jag har en underfunktion på sköldkörteln och för att korrigera detta skall jag börja knapra levaxin. Recept bifogat. Kanon. Misstänkte detta redan 2003 och senast 2006 hade jag det uppe på diskussion med min dåvarande läkare på Allergimottagningen på SU. De konstaterade att mina prover var på tok för låga - tre gånger på raken! Men det fjärde "kontrollprovet" som de tog visade på värden som låg precis inom ramen för vad som var accepterat. Alltså gjorde man inget åt det.

Har vid flertalet tillfällen haft detta uppe. Har trots allt struma i släkten, om än ett par generationer bort. Man skulle följa upp o hålla koll på detta sade men då, men vad hände? Som vanligt ingen koll, ingen uppföljning och här står man nu med det man egentligen borde fått behandling för för flera år sen.

Till saken hör att jag inte vill käka levaxin! Så ironiskt.. vill inte ha fler mediciner. Har ju liksom försökt fasa ut de jag hittils knaprat och ersatt dem med mer naturliga kompisar. Det finns naturligt sköldkörtelhormon att få, som dessutom bevisligen fungerar bättre (detta fanns även i sverige och användes för behandling av sköldkörtelrubbningar före 1970 men ersattes sedan av sin syntetiska variant levaxin..) visserligen från grisar men ändå.. om det funkar bättre och har färre biverkningar who cares.. egentligen? Man kan även behandla detta med mineraler har jag förstått men den resan är en mer komplex resa att gå.. så jag skall se om jag kan propagera för min läkare att skriva ut NDT på licens.. han blir säkert jätteglad med tanke på alla licenspreparat han redan skrivit ut i mitt namn ;) NOT!

Att för lite sköldkörtelhormon kan påverka magen, o framför allt tröttheten o denna svårighet till koncentration är väl inte direkt nån nyhet.. så jag hoppas komma till bukt med det här lilla störande problemet snart. På annat vis än  att knapra levaxin.. men jag har trots allt hämtat ut skiten. Vi får väl se vad som händer.

Dags att cykla hem...

Det har varit en avkopplande helg hos mamma, massa tid att sitta utomhus - till skillnad från vad man kan göra hemma hos oss där man närmast kommer naturen genom att sitta på balkongen.. ååh, vad jag önskar att jag hade en trädgård att dona runt i.. trampa barfota i gräset... bara en sån sak. Den förhoppade båtturen blev inte mycket av så nu går siktet mot helgen istället med förhoppning om mindre vindar och bra temperaturer då.

Det bad jag hade hoppats på idag ser ut att kunna lysa med sin frånvaro även det.. vädret ser inte jättelovande ut enligt rapporterna.. men å andra sidan.. hur ofta har de rätt egentligen??? Inte speciellt ofta.. om jag får säga min mening.. suck. Man kan gråta över mindre. Fick i alla fall sova inatt och fick i Tuffe mat imorse. Det glädjer mig. han äter dåligt när han inte är hemma och har sina vanliga rutiner. Ändå är han uppvuxen här de första åren av sit liv..? Han är känslig för förändring den lille kraken. Jag lider med honom, han är trots allt min lille bebis..

Idag verkar det som jag får ta cykeln o bege mig hemåt.. hämta bilen o köra hem hundarna.. är ganska strandad här utan den.. får liksom inte med mig båda vovvarna på cykeln? Jag hoppas på en bättre magdag idag. Gårdagen var förjävlig. Rent utsagt.

söndag 3 juli 2011

Sköna söndag blev en jobbig men fin dag

Det har varit en jobbig dag idag. Igen. Vaknade med magvärk till tusen.. tokjäsningar och vätska som satt fast. Inte fan gjorde vare sig resulax eller oxyflush i en högre dos att jag mådde bättre.. tog en liten cykeltur till pappas grav på förmiddagen, direkt efter frukostproceduren på brädan (som för övrigt inte gav nåt) för att skaka om tarmarna lite - lyckades inge vidare. Inte det heller. Har varit hos mamma sen igår eftermiddag och har inte mina normala prylar här. Nog för att jag har en bräda här, jag äger trots allt tre - men den har inte hjälpt mig denna gången. Dagen har varit en pina magmässigt.

Tog en löptur i spåret med kärleken innan lunch. Skönt på alla sätt o vis, trots en tryckande kvav hetta - men inte heller det hjälpte min onda mage som bara jäste o jäste.. efter middag o fika blev den självklart ännu värre.. försökte trycka men det hjälpte inte det heller.. det bara gurgla o värkte i magen .Tog en cykeltur till ner till stranden och efter mycket om o men (o velande!) tog jag mig faktiskt ett dopp o några simtag tillslut. Kallt men inte isande. Hem igen o ännu ett pass på brädan..  sitter här o borde väl göra mig klar för sängen men istället sitter jag här o mår fan. Bubblar o jäser o puttrar i  magen o den värker som fan. Har försökt lena den med lite glass (eller var det trötstäta?) men det gav inte mycket mer än ännu mer magont. Hoppas morgondagen skall ge mig lite mer break men jag vågar inte lita på det för tillfället. Jag får ta dagen som den kommer ogöra det bästa av situationen.. jag hoppas på ett bad.. men för att bada krävs det sol. Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda. 

Inget kalas för min del

Det bidde inget kalas för min del igår. Anders fick åka utan mig. Tråkigt men vad gör man? För en gångs skull lyssnade jag på kroppen o inte bara på knoppen... om det var bra eller dåligt är svårt att säga.. mår fan idag med men jag hade i alla fall chansen att gå undan igår och knåda min onda mage.. vilket jag inte hade haft om jag begett mig iväg på kalas. Tråkigt att jag inte kunde följa med såklart, men som sagt vissa saker rår man inte på. Kvällen blev nog bäst som den blev trots allt även om jag självfallet gärna hade gått på fest.

Spenderade eftermiddagen/kvällen hos mamma.. grillade lite o prata skit. En sammanfattningsvis trevlig, men magond kväll! Tröstade mig som vanligt med en stor skål glass o nyplockade jordgubbar.. lyx!

Idag var meningen att vi skulle begett oss ut på havet men det verkar som vädergudarna (återigen) vill annorlunda.. jag fattar inte...vad fan har hänt med yr?

lördag 2 juli 2011

En regnig lördag

Den här dagen började väl sådär. Vaknade av magen som sög o drog. Bubblade o värkte. Mådde illa. Vart uppe på dass ett antal gånger (nej, jag har inte lyckats göra nummer två spontant idag heller så bra är det inte.. ;)) o varje gång jag rest mig har det blivit värre.. fan. Samma känsla varje gång.

Sambon rusade upp när jag låg på brädan imorse, helt yrkvaken. "vad händer?!"  Jag fattar ingenting. Han har visst drömt. Att jag ropat på honom o trott att nåt var galet. Jag har inte ropat. Inte sagt ett knyst. Kanske möjligen skramlat med några tallrikar när jag plockade ur diskmaskinen men inte mer än så. Irreterad på sig själv gick han o la sig igen o jag fattade ingenting..

Promenixen var skön. Om man bortser från störtregnet. Vi lyckades verkligen tajma värsta skuren. Tog en resulax idag före frukost. Kändes bättre så. Slapp en tarm som ville ur kroppen o fick bort lite av det hemska trycket före promenaden. Käkat frukost nu. Lyx. Jag älskar frukost. Idag var det lite extra lyx med jordgubbar och valnötter.. ok, jag äter valnötter ganska ofta men dessa var extra fina. Kaffet sög däremot, det var på tok för svagt. Orutinerat av mig. Sen ett par dadlar. Jag använder dem för att få fart på magen, O lite kokosmjöl.. i min yoghurt. Bra med fibrer och inte massa hemska tillsatser. Smakar dessutom gott - om man gillar kokos ;)

Vi får väl se hur dagen artar sig. Skall egentligen iväg på kalas idag.. men vill bara ut på havet o slippa tänka.. bara vara.. utan stress o press.. vi får väl se hur det blir, men min havsdröm lär ju inte gå i uppfyllelse - idag heller.

fredag 1 juli 2011

Jävulsmage

Idag har inte varit en bra dag. Heller. Jag blir så trött.. magen är inte alls på min sida. Min tarm vill åka med när jag försöker gå på dass och magen bara spänner ut.. resulaxen fastnar.. vad fan gör man? Brädan vill inte hjälpa för tillfället.. låg två timmar på den imorse utan vidare resultat. Jo, en mage som höll på att spricka.. i alla fall känns det så. Jobbigt värre.

Barnvakteriet gick hyfsat med en hel del support från min kära mamma som kikade hit på lunch idag. Höll på att kväva henne med fiskbenen i fisken jag stekt åt henne.. pinsamt! Jag varnade för ben men de var så jävulskt små och många.. jag får skylla på min älskade för det var han som rensade fisken ;)

Har molvärk och en stenhård klump till mage. Ute lyser solen och jag vill bara UT men istället sitter jag här o tampas med magen. Var ute o sprang en sväng efter lunch i hettan och gud så skönt det var men idag hjälpte inte ens det för att få igång magen. Försökte skumpa extra mycket för att få tarmarna att skaka om men.. det verkar inte som de gav nåt vidare värst.. :( Fan. Nu är det bräddax igen magen bara spänner.. fredag o gubben är påväg hem med ett stort lass fisk.. jag hoppas den inte stinker för mycket för ärligt talat kommer jag att kräkas om det börjar lukta fisk i denna kvalmigt varma lägenhet idag!

PANIKONT :(

Idag mår jag fan. Verkligen fan. Usch vad jag längtar efter den där förbannade operationen.. 9 september?? Jag hoppas men jag vågar inte tro.. betyder i så fall att jag missar kräftskivan med sambons jobb.. men.. vad är en bal på slottet? I jämförelse med att få hälsan tillbaks.. eller delar av den åtminstone. Nu vet jag inte hur kroppen kommer reagera denna gång, det går inte att förutspå men med tanke på hur det gick sist och hur det går nu.. just nu känns det som jag går men jag lever inte? Jag lever men jag mår inte bra. Jag väntar på att livet ska börja igen? Låter sjukt men jag mår verkligen fan. Har tokvärk. Kanske inte blev bättre av all mat igår kväll men att det tar så tokstopp i tarmen som det gör nu, det är fan inte bra.

Inget vill funka för tillfället.. resulaxen har jag fått öka igen, men den fastnar mer än den gör nytta.. summa summarum tarmen spänner ut och magen bara växer.. en sak är säker jag vet hur magen skulle se ut om jag vore gravid!! Det är inget snack om saken. Det går liksom inte att ta miste på. Känns jobbigt när jag ser att folk glor på magen som sticker ut, eftersom jag för övrigt är ganska smal..  jag vet att mycket av det är inbillning eftersom jag är så förbannat medveten om det själv. Det är svårt att "glömmma bort" magen när den hela tiden påminner om att den finns där. HÖGLJUTT dessutom.

Skall vara barnvakt idag. Har ingen ork, ingen energi. Men det blir nog bra. Mamma skall komma hit en sväng efter jobbet när älsklingen är o fiskar.. tänkte överraska henne med lite färsk stekt plattfisk och färskpotatis när hon kommer :) jag hoppas det skall gå hem.

Drömmer om att ta upp företaget igen.. o livet går på vänt.. vill börja jobba o känna mig normal som andra - men magen sätter hela tiden käppar i hjulet för mig! Har planer på en webshop med smycken eftersom jag älskar att tillverka.. och har ett litet lager redan här hemma.. fick en lite kick av alla de där bröllopssmyckena jag gjort.. :) nu blir det mest dödskallar, olika former av stenar och svart dock.. vet inte vad det säger om mig?? Bebisar har sina faser och perioder.. hur är det med oss vuxna??? :)