tisdag 31 maj 2011

En deppig dag.

Det finns en bok som heter så. Den är nog till för att man ska deppa mindre och le mer. Bilder på en massa söta djur.. den kommer väl tillpass en dag som denna. 3-årsdagen för min pappas bortgång. Jag fattar inte vart tiden tar vägen??

Besökte graven idag. Alltid lika jobbigt. Mår dåligt när jag går dit. Tankarna jag annars försöker trycka undan tränger sig på. De blir s påtagliga. Det är inte så att jag förnekar men jag försöker att leva. Utan att tänka för mycket på det jag ändå inte kan göra något åt.

Tiden går, den springer förbi. Den läker inte alla sår men den gör dem lättare att leva med. För tre år sedan satt jag hos mamma med den närmsta familjen och befann mig i smärre chock. Chocken har lagt sig men saknaden består. Något är inte som det ska och det finns ett tomrum som liksom inte fylls oavsett. Under det året spelade inget någon roll i min värld. Allt förlorade sin mening. Meningen har börjat komma tillbaks. Det har jag tvingat den att göra. Men resan dit har varit lång och hård. Vissa sår svider för alltid. Kanske är det meningen att de skall göra det.

Magsmärtor..

Jag, idag - man kan inte alltid vara på topp?

Magen är toksvullen idag. Fan vilken värk jag fick innan lunch.. väger dessutom två kilo extra på tre veckor.. inte likt mig. Jag samlar vätska, det går inte att sticka under stol med. Om det är sns:en som gör det eller om det bara är hormoner är svårt att säga. Hormonerna har ju varit lite sisådär på sistone. Typ sen i februari!!

Värk över äggstockarna o tokspänt. Funderar på om det kan vara ägglossning på gång? Var det för intimt? Jag vet inte. Inte för mig. Min kropp är så skum att inget känns för intimt att prata om. Bara för de stackare som kanske inte vill höra såna detaljer ,)

Kärleken springer omkring med moppen.. jag försöker att smygtrampa på min cykel för att få tarmen att röra sig. Hällt i mig ett stort glas färskpressad apelsinjuice och tryckt i mig ett par chokladbitar. Gott!

Var ute på en promenix i spåret idag och sprang på en stor padda. Det slog mig att hans mage var ungefär lika uppspänd som min - eller vänta lite nu, vadå mage det var nog hans hakpåse? Stor o rund var den i alla fall. Precis som min mage.

Har fått små kliande utslag under plastförpackningen (bandaget) också. Gissar på värmeutslag. Kommer bli ett helvete om de inte ger sig då jag skall leva med den en vecka till.. vi får väl se. I värsta fall sprätter jag upp skiten o sätter dit en ny bit. Nåt ska man roa sig med?

Lycka är att gå på dass!

Hade en förjävla dålig dag igår. Rent magmässigt alltså. Som bekant påverkar magen allmäntillståndet i stort. Det spelar ingen roll om hjärnan mår bra för övrigt, den påverkas av magen - vare sig man vill eller inte. Magen styr mitt liv.

Fick trots detta gjort ganska mycket igår, kände mig rätt effektiv med tanke på magstatusen.. en fika i spåret körde igång magen rejält - på helt fel sätt. Idag när jag vaknade kändes magen annorlunda, som om att något kanske var på g - toabesök?

Har pressat i mig frukost. Tar emot när magen spränger såhär. Fick trots allt ner den. Bara en sån sak. Urgah. Sitter här o småtrampar på min cykel fast jag egentligen inte får.. effekten av sns vet jag ju redan.. den jag har vill säga. Måste göra nåt för att få fart på magen.. att trampa lite hjälper faktiskt. Det är där jag ser potentialen. Jaho!! Efter en halvtimme på cykeln kunde jag kila på dass. Inte pressa om jag vill att tarmen skall stanna kvar innanför kroppen men fick i alla fall ur mig en jäkla massa äckligt stinkande avfall. VILKEN LÄTTNAD! Man blir nästan lite lyrisk..  nu återstår bara resten, dvs det som inte ger sig självmant.. men att kunna gå på toa åtminstone EN gång per dygn på egen hand - det är lycka det. Jag ser fram emot varenda gång..

måndag 30 maj 2011

Arrrggghhh o besviken :(

Det har varit en frustrerande dag idag. Upp klockan fem som synes av tidigare inlägg och iväg till Östra vid halv sju för byte av elektrod.. fast i köer och sen sittandes på sjukan i väntan på försenad syrra.. (sjuk)syrra alltså. När hon väl dök upp var magen i explosionsläge och jag såg lätt fram emot att få testa den andra elektroden. Tji fick jag.

Inget elektrodbyte för mig inte. Efter samtal med farbror doktorn hade de kommit fram till att det förmodligen inte var en bra idé? Det hade gått två dagar för länge för att effekten av elektrod numero två skulle vara utvärderingsbar (?!!) man börjar undra.. va?! Två dar? I fredags var allt lugn och att komma på måndag var inga som helst problem.. om problem uppstod skulle de ringa.. jag har inget hört.. jag dubbelkollade till o med i fredags att allt var som det skulle vilket det då var.. något stressat läge på telefon dock lugnt.. som sagt tji fick jag.

Det enda jag fick ut av besöket var en jävla magvärk eftersom jag tvingades iväg på morgonen innan jag fått igång magen och den förvärrades under dagen. Kanonstor o sprängande just nu. Vill inte alls vara med på noterna. Fick dock sagt ifrån hur mycket jag verkligen vill ha en permanent elektrod men oj det gäller fanimej att inte ta fram några nackdelar.. medan fördelarna måste kantas med guld! Tassa på tå eller förlora chansen att bli bättre.. sjukt vilken makt de har.. o ändå vet de tusen gånger mindre än jag vad gäller min diagnos och mitt tillstånd. Men det är de som sitter med makten, pengarna och besluten som kan förändra min framtid. På gott och på ont. Le och håll med. Jag hatar den visan.. det var den visan som en gång tog mig till Huddinge. När jag vägrade le och hålla med och läkarna bestämde sig för att jag var för jobbig för att göra något åt. Att sitta i den sitsen igen och behöva passa vartenda ord.. är inte någon hit.

söndag 29 maj 2011

Dags att bege sig till sjukan - elektrodbyte!

Uppe tidigt idag. Sov skitkasst inatt. Hemma igen efter en vecka hos mamma.. känns som hela lägenheten är upp o ner. Massor att ta tag i igår. Var på morsdagsmiddag hos svärmor också. En pers med tanke på magen men massor av god mat. Alldeles för mycket dock.. man ska inte käka så mycket när man har en mage som inte tar hand om maten.. magen var i alla fall något bättre igår. I alla fall om man jämför med dagen före.. o före..

Idag är den uppblåst o jävlig som fan.. uppe vid fem o frukost på det.. utan promenad. Aldrig bra. Har inte sovit heller, haft mardrömmar.. ingen bra start. Men men det är inte mycket att gnälla över egentligen det gör ju inte saken bättre.. dags att ta mig i kragen o göra mig iordning.. skall ge mig av om mindre än tio minuter.. får se vad detta kan ge! Förhoppningar om smärre mirakel finns.. men jag tvivlar väl på den saken.. jag får vara nöjd om elektroden över huvud taget vill fungera!

Elektrodbyte imorgon!

Skall ner till Östra imorgon kl 8.00 (ja, vi får se hur det går!) o byta elektrod. Koppla in den som för närvarande sitter hoprullad under förband på ryggen. Se om den funkar bättre än den som är inkopplad för tillfället.

Egentligen har jag väl ingen större förhoppning om att den skall göra det, den gav ju trots allt sämre respons från början.. men mirakel har skett förr? Bara inte riktigt i min värld.. men man ska aldrig sluta hoppas..? Inbillar jag mig i alla fall ... :-/

Får se om den gör nåt vettigt och hoppas att jag märker det relatvit snabbt. Den jag har inkopplad nu har nog halkat lite snett.. känner av effekten mindre än jag gjorde från början och det stör mig.. smärtorna från PRE-PNS börjar komma tillbaks i sin dåvarande form bara det att jag för tillfället inte har några bra medel att ta hand om dem o lösa smärtorna med. No like.

Jag hoppas det blir bättre imorgon eller att jag får må lite bättre under dagen. Om denna satans mage bara vil låta mig gå på dass o slippa lite av det onda...

Inget kalajs för mig igår... :(

Det blev som jag misstänkte redan igår morse. Det vill säga inget kalajs för min del :( Jag blir så trött på mig själv. Otroligt trött på mig själv till o med. Tänk om man kunde få må bra emellanåt? Tänk om allt bara kunde flyta på lite sådär smärtfritt som man kanske hade önskat? Icke.

Inte igår heller. Var iväg på Torp under dagen med min älskling. Handlade lite middag och andra välbehövda saker (men lila sprayfärg hittade vi inte! - hittade dock på nätet senare när vi kom hem så nu skall man till biltema nån dag - biltema is the shit?!) o tog en fika på subway. Otroligt gott för att va köpmacka måste jag säga! O otroligt mätt.. eller uppsprängd.. eller kalla det vad man vill efter...

Hur som helst. Kvällens planer sket sig totalt. Hade hoppats på mirakel men de uteblev som vanligt. Istället gjorde vi en brakmiddag åt mamma, en form av tidigare mors dag present. Fick dessutom veta att den present (bla medlemsavgiften i SSRS) jag köpt för en dyr penning (sjuhundra spänn!) redan var betald o att jag alltså betalt den dubbel.. vilket betyder att pengarna hamnat som nån form av bidrag till dem utan att mamma egentligen får nåt för dem. Gjorde mig smått irreterad.. visst, det är för en bra sak... men lite för mycket pengar för att vara en bra sak i min smak! 200 ok, men inte sjuhundra.. nåja, det kanske löser sig. Jag hoppas hon kan utnyttja dem till nåt annat..

Ledsen att det inte blev nåt för vår del igår är jag i alla fall. Middagen med mamma var naturligtvis jättetrevlig, men klart man blir besviken på sig själv när man inte kan ta sig iväg som planerat på grund av en icke-fungerande kropp. Jobbigt när det drabbar andra också.. man önskar så mycket mer för dem.. men man kan inte få allt..? En dag vänder det.. jag slutar inte tro.. hittar ingen annan lösningen kommer jag att göra det själv en vacker dag. Jag är för envis för att inte göra det..

lördag 28 maj 2011

Illamående

Det är lördag idag. 30 årskalas ikväll. Sett fram emot detta ett bra tag med förhoppningen om att kunna känna mig ok och kunna gå. Nu känns det lite mer tvivelaktigt. Vaknade med/av världens illamående. Man ska inte tro att man är frisk när man är sjuk?

Magen kanonvärker idag. Jordglob size XXL. Sitter o krummar magen, försöker få den att fatta att den ska gå på toa.. den verkar lida av kommunikationssvårigheter. Funderar starkt på att skicka den på kurs hos nån mental coach.. som kan få den att förstå att nyckeln till samarbete ligger i kommunikation.. utan kommunikation skiter sig det mesta. Så även min mage.

Poodles på radio! Jessica jublar.. "night of passion"... gammal favorit. Det var inte igår! Luv it. Simple as that. Många fina minnen till de där Pudellåtarna.. tänk att fina minnen har man gott om. Önskar jag kunde har ett lika okomplicerat liv nu som jag hade då, för många år sen. Det verkar smått omöjligt just nu. "one night of passion one night of hunger, my attraction is getting stronger" ja just det.

Så tillbaks till magen. Blev lite fast i Poodles där. Blir nog en brakfest ikväll kan jag tro. Många muskintresserade och mycket trevligt folk. Kan det bli tråkigt? Knappast. Om bara denna mage kunde förstå vad den håller på att göra mot mig. Förmodligen vet den redan det. O ger blanka fan i skiten. Man kan bli arg för mindre.

Håller tummar o tår att det skall bli en sån där dag som bara tar mig med storm o kommer med en överraskning som heter duga. En mage som lyssnar på resten av min kropp.

fredag 27 maj 2011

Magsjuka - kom tillbaks?!

Får man ens säga så...? Kan man önska att man vore magsjuk vare dag.. åtminstone varannan? Förmodligen inte, det är inte sunt. Men å andra sidan, hur sunt är det att gå med ständig värk och aldrig kunna gå på dass? Inte alls. Inte i min värld i alla fall. Jag hörde en tjej med rännskita beklaga sig en gång. Fel person att beklaga sig för (mig) på just den punkten, även om jag förstår att hennes problem var lika handikappande som mina egna om än på andra grunder..  de blir ju liksom lika inskränkande tillslut. Oavsett om man springer på dass hela tiden eller inte springer på dass alls.. - det är ett handikapp oavsett. Hur som helst, den här tjejen önskade att hon slapp gå på toa.. jag tror hon hade ångrat den önskan ganska fort om hon testat en vecka i mitt liv.. en vecka förresten? En dag räcker mer än väl. Man hinner ganska snart känna hur jävligt det är när kroppen vägrar göra sig av med allt avfall man drar på sig.

Magsjukan verkar vara som bortblåst idag. Fan. Känner mig nästan lite sorgsen? Kändes så skönt att kunna springa på dass igår.. så lätt? Idag känner jag mig tung o svullen igen. Magen spränger. Underbart är kort? Inget varar för evigt? Alla dessa uttryck, ordspråk - kalla dem vad man vill - de finns där av en anledning. Kanske för att de stämmer? I min värld stämmer de väldigt väl.

Får inte ens på mig brallorna nu. Svullen som jag vet inte vad. Jag börjar våndas lite smått över hur jag ska kunna komma i min bröllopsklänning om drygt två månader? Hm. Kan bli tajt. Har inte ens provat den sen i oktober.. har lagt på mig fem kilo sen dess (medvetet, oj vad jag har kämpat!) och har dessutom svullnat upp som en badboll nu.. kan bli intressant att se hur det går. Får väl beställa spännresår på sparköp eller nåt. Hade varit snyggt... not! Men men, med våld och vaselin..?

Idag är magen bråkig. Det märkts nog. Inte minst på mina inlägg. Jag ska väl inte klaga, jag lever, jag är på benen.. jag har förberett en brakmiddag tills ikväll. Stackars mamma hon får äta vare sig hon vill eller inte inär jag är på besök. Själv vet jag inte om jag behöver all denna mat just nu, magen gör det definitivt inte.. men nåt ska man roa sig med så varför inte äta gott när man kan?

Halleluhja magsjuka är fantastiskt!

Hela dagen igår var lite halvfantastisk för mig. Mådde som sagt apa. Kände mig kräkfärdig o magen ömma som satan. Buksmärtor kallar vi dem. Molvärk är ett annat, väl beskrivande ord. Summa summarum: magsjuka. Men gud så lycklig jag var över den. Kunde till o med acceptera att magen spände upp sig o växte o växte eftersom jag kände att det kommer en gräns där den väljer att låta mig springa på dass o göra mig av med eländet. Det gjorde den. Gång på gång. Lite jobbigt när vi var ute och gick o det inte fanns nån toa i närheten, men tanken över att bara BEHÖVA gå på toa gjorde mig lycklig.

Det är sjukt vad man uppskattar när man har en kropp som normalt inte fungerar som den ska. Man blir lycklig över att bli "sjuk som folk i allmänhet". Hur långt har det inte gått då?

Mailade Danmark idag. Bad dem om hjälp.. att se till att jag får en permanent elektrod. Vill ha! Jag är helt övertygad om den saken.. jag SKA ha en elektrod. Om jag så ska bråka mig genom hela vårdsverige igen.. jag är ju van.. kanske ska ta jobb som läkare-patient medlare? Coach? Skulle säkerligen bli flitigt anlitad. O hatad av hela läkarkåren... men å andra sidan, det är jag ju redan. Man kommer ingenstans utan att bråka idag. Att jamsa med leder ingenvart. Tragiskt men sant. Vill man något o ska man få något gäller det att stå på sig och propsa på sin sak. Vara påläst och slåss med näbbar och klor. I krig och kärlek är allt tillåtet. För mig definierar jag detta som krig. Det är ett krig, ett personligt krig. Mellan mig, min kropp och denna jävla sjukvård.

torsdag 26 maj 2011

Lycklig över att ha tokdiarré !?!

Idag är en annorlunda dag i mitt liv. Jag är magsjuk. Så att säga REJÄLT magsjuk. Åtminstone känns det så. Som det gjorde en gång i tiden när jag kunde vara magsjuk. På riktigt. När magen bara smäller upp och det blir AKUT att springa på toa. Det har inte hänt mig på länge. Sist det hände var min första dag med Resolor. Lyckan var kortvarig den gången. En dag that's it. Sen satt skiten fast igen. Tarmarna vägra släppa ifrån sig sina kära resprodukter o där satt man med en gravidmage som bara bultade av värk..

Idag var en sån där halleluhja dag igen. Jag är smått euforisk över att vara magsjuk?!! Jag har kunnat gå på dass - utan hjälpmedel inte bara en, inte bara två utan hela fyra gånger idag! Jises! Jag mår apa, det ska jag inte sticka under stol med. Magen värker som jag vet inte vad o jag känner mig allmänt spyfärdig. Men jag är nästan lite glad över det. Magsjuk som en vanlig Svensson?! Det är nästan värt att markera i almanackan liksom...

Började med ett hugg när vi var ute o gick, jag o mamma. Kände plötsligt att "jises, jag behöver gå på toa".  Kom både som chock o förvåning så jag visste väl inte riktigt vad jag skulle göra.. jag knalla på o magen sprängde som sjutton.. vid söskär var det dags att uppsöka utedasset o jajemän magen bestämde sig för att släppa ifrån sig denna värkande diarré - bara för att ge mig samma känsla igen så snart vi hade fikat. Jag fick alltså rusa till dass igen. Samma visa.. kom nästan ända hem innan det återigen satte igång.. sen har magen värkt o kört hela eftermiddagen tills det nyss var dags igen. Jag säger bara det halleluhja? Ont som fan men JAG KÄNNER IGEN det onda och jag VET vad det beror på. Det är så att säga "Normal värk" inte den konstanta molvärk som jag har dagligen som liksom aldrig ger sig.

Jag hoppas detta inte är ännu en övergående trend.. jag hoppas det håller i sig.. att magen känner för att tömma sig alltså. Hinkat i mig två stora kannor med vatten idag. Känner mig smått svimfärdig. Men förmodar att det beror på all vätska jag förlorat genom denna tokdiarré.. inget ont som inte för nåt gott med sig?

Byte av elektrod.. uppskjutet..

Jag har haft en bättre natt inatt. Sov i alla fall. Bara en sån sak. När jag vaknade imorse hade krampen i solar plexus dessutom släppt. Underbart! Jag har tokkramper o bubbel i magen ändå men att slippa nervsmärtan på det.. känns fantastiskt för tillfället. Dock lyser solen med sin frånvaro, jag som hade hoppats komma ut och promenera idag.. lite mer rejält så att säga - tji fick jag!!

Ringde kolorektal idag. Ville prata med min sköterska. Dessvärre verkar Östra ha en jäkla massa problem med sin växel. Vet inte varför jag ens blir förvånad (blir jag det?) men jag kan inte låta bli att irretera mig. Inte nog med att sköterskan inte svarar, man kommer inte fram i växeln heller. På nätet hittade jag ett alternativt nummer som jag tillslut kom fram på för att sedan få sitta i kö till avdelningen. Där fick jag tag på en annan sköterska eftersom min verkar jobba ganska udda tider.. hon bokade om det inplanderade elektrodbytet imorgon till på måndag. Ville ha det så. Känner att jag vill ha kvar denna under helgen för ytterligare utvärdering.. innan jag byter. Vet trots allt inte om den andra kommer ge lika bra respons, och om den inte gör det är det onödigt att byta precis före helgen. Det var dock inte helt lätt att få en annan tid, speciellt inte på måndag. Men jag fick en preliminär i alla fall. Vi får se om sköterskan ringer och gnäller i eftermiddag. Jag hoppas inte det.

Tog ett par oxyflush igår kväll och ett par imorse. Fick faktiskt igång magen och jag kunde till och med gå på toa imorse INNAN frukost. GUD SÅ SKÖNT! Visst, magen är lika uppkörd igen efter frukost men bara detta att kunna gå på toa själv emellanåt.. är liksom lite smått halleluhja för oss som inte är vana vid denna lyx!

Jag håller tummar och tår för att dagen skall bli genomlidbar och att solen visar sig så jag kommer iväg en sväng med mamma till Sundsby. Känns som hon fått ta hand om en gnällig jag så det räcker o blir över denna veckan! Hon kan behöva se lite av min gladare, friskare sida också :)

onsdag 25 maj 2011

Nervkämma..

Usch. Har haft en otroligt jobbig natt. En nerv har kommit i kläm. Mellan revbenen, eller nånstans under. Värker som satan när jag andas. Kan inte andas speciellt djupt och går hukad som en tant av årgång äldre. Kan inte bukandas pga värken där, och nu är även den ytliga andningen drabbad alltså. Var en pina att försöka sova inatt. Trodde först det var gaser som satt sig fel innan jag insåg att det är en nerv som kommit ikläm nånstans vid lungan. Spränger i hela solar plexus när jag försöker andas eller gör nån röresle som uppenbarligen är opassande.

Sist fick jag gå till kiropraktor och knycka revbenet rätt. Det har hänt ett par gånger.. men hur ska det gå med sladdar i ryggraden? Knappast.. han lär ju knycka loss dem också i så fall vilket inte får hända.. så jag får väl stå ut helt enkelt? Med det med.. inte så optimalt jag känner ju bara ONT ONT ONT - men vad gör man? Jag har en chans på sns och jag tänker inte låta den gå till spillo. Nerver i kläm eller inte.

Igår förmiddag var bättre. Mycket bättre. Eftermiddagen var sämre, betydligt sämre. Det känns som det går lite trend i det där - förmiddagarna har blivit bättre men eftermiddagarna sämre än innan? Hm. Gaserna sitter hårdare fast men det tokjäser inte lika mycket. Det är svårt att säga vad som gör vad. Tarmstoppet är kvar och flyttar inte på sig men varje morgon kan jag gå lite på toa på egen hand innan jag tvingas ta till Resulax för att tömma det som sitter o trycket.. men bara där har jag ju vunnit massor.. en istället för tre resulax varje morgon, ingen bräda o ingen cykel i två timmar... ingen upp vid halv sex för att vara klar klockan halv tolv.. jag kan gå upp göra mina procedurer, gå en promenad o va klar vid halv elva.. även om jag går upp vid åtta? Bara en sån sak.. sen håller det inte så länge.. till lunch sen går det åt skogen, men ändå... jag har vunnit nåt. Det har jag, Även om det kanske inte märks på mig under eftermiddagen när jag är lika knäckt som tidigare, om inte ännu mer.

tisdag 24 maj 2011

Teststimulering dag 6 (SNS)

Så var man inne på dag 6. Har nu gått en vecka med min testelektrod. Har inte fått den där AHA-upplevelsen jag kanske hade hoppats på - men å andra sidan hade jag ju egentligen inte räknat med någon sådan heller.. det har jag lärt mig efter tio år av tarmstopp - INGET funkar över en dag. O att räkna med mirakel är som att hoppa från en bro utan att först sätta dit en mjuk madrass - man kraschlandar och kommer sällan upp med kroppen i behåll!

Att sns:en gör något är som sagt inget snack om saken. Det gör den. Om den gör vad jag hade hoppats? Nej. Men den gör tillräckligt mycket för att jag skall drömma om att få ett permanent implantat och kunna fortsätta mixtra på egen hand. Ökade igår styrkan till 6, fantastiskt vad fort kroppen vänjer sig.. från början hade jag knappt två... nu känner jag knappt av 6 längre.. på bara en vecka?

Skall be dem testa elektrod nummer två också. Drar mig lite för att ringa bara, men det blir nog bra när jag väl gör det. Igår var kvällen lite bättre.. masserade magen en massa och kom på ett sätt att få nedre magmusklerna att arbeta (och omfördela värken!) utan att behöva ligga på brädan och utan att öka belastningen på elektroderna. Vi får väl se hur dagen artar sig.. efter lunch igår gick det åt skogen.. jag ska nog inte äta.. det är bara att konstatera.. synd att min kropp verkar leva för just den saken bara - att äta :-/

måndag 23 maj 2011

SNS, toabesök, gaser...

Det har snart gått en vecka med SNS. Imorgon närmare bestämt. Då har jag haft mina elektroder i precis en vecka. Fattar inte vart tiden tar vägen..? Nånstans långt bortom mitt förnuft i alla fall.

Har varit lite av en berg och dalbana för min del. Började bra för att sedan bli sämre, bättre igen och sen gå neråt i en djupare dal. Gaserna, som från början kom ut och som faktiskt minskade i början ökade sedan för att stanna kvar och blåsa upp magen till en stenhård boll. Detsamma gällde avföringen.. som till en början var fast, för att sedan lätta lite för att sedan sitta tokfast och köra ihop hela magen. Har man trasiga tarmar från början får man inte samma snabba effekt.. så mycket kan jag med räkna ut.. men att något händer har ju varit positivt för mig även jag faktiskt mått förjävligt emellanåt. De första dagarna kändes lugnare medan de sista dagarna har varit jävligt jobbiga ärligt talat.

Igår var jag på toa fem gånger. JA, jag lyckades gå på toa fem gånger - men sjutton vad ont jag hade innan jag lyckades får ur mig nåt. Vilka magsmärtor! O vilken tokuppblåst mage! Lyckades dessutom inte tömma tarmen på det som tryckte så det låg hela tiden något kvar och gasa upp.. men jag gick på toa. Det är den biten jag ser till idag. Natten var ganska jobbig. Massor med gaser men en del fick jag i alla fall ur mig. Utan större ansträngning. Ganska rejäl hjärtklappning gjorde att jag sänkte strömmen efter ett par timmar men annars så. Har ändrat frekvensen till tio idag. Får se om jag kör på det eller ändrar igen.. sitter i valet o kvalet över om jag skall ringa Östra o be dem hjälpa mig ändra inställningar eller om jag skall be dem testa den andra elektroden, den på vänster sida som i dagsläget inte är i bruk.. men det är som sagt inte lika enkelt som det låter. Varje steg jag gör ger en konsekvens framöver det är det jag måste ta med i beräkningen.

Har mailat en läkare i Danmark också och bett om råd vad gäller inställningarna... men jag vet inte om jag kommer få nåt svar. Det är en ren chansning, men den är värd att ta!

Iberogast - nytt medel mot IBS?

Har nu tagit Iberogast i ca en vecka. Om detta är det nya "mirakelmedlet" mot ibs och dyspepsi så vet jag inte riktigt om jag tror på mirakel? Nä, ärligt talat gör jag inte det. Jag trodde inte på detta från början heller, ärligt talat, men jag ville i alla fall testa för att kunna skriva en "vettig recension". Visst innehåller Iberogast en jäkla massa läkeörter och förmodligen funkar den för någon med "milda till måttliga" besvär av dyspepsikaraktär eller ibs-karaktär - beroende på hur man definierar dem såklart!

Vad gäller oss med lite svårare slag av tarmstörningar.. är den nog dessvärre att slänga pengarna i havet. Återigen. Jag skall fortsätta prova ett par veckor men det ser verkligen inte lovande ut. Vill även upplysa om att personer som är överkänsliga mot gråbo och dylikt skall hålla sig borta från den eftersom dessa personer kan reagera mot Iberogast.

Det är med förväntan och förfasan jag ser fram emot att höra om nästa "mirakelmedel" på marknaden och se vad de kokar ihop då!!

Jag kanske ska börja mixtra ihop nåt själv.. vem vet, det kan ju inte bli värre än de preparat som redan finns på marknaden... ;)

söndag 22 maj 2011

Läkemedelsverket och D-vitamin

Det är väl inte direkt nån nyhet att de "D-vitamin tillskott" som läkemedelsverket anser "acceptabla" innehåller på tok för låga halter D-vitamin. Intressant med tanke på hur mycket ett adekvat intag av D-vitamin kan påverka.. på ett bra sätt vill säga. Att läkare och sköterskor dessutom börjar ta saken i egna händer och frångår läkemedelsverkets rekommendationer säger väl en hel del. Man kan undra när de börjar inse resten av bristerna hos detta "fantastiska" kontrollorgan som styr över vår hälsa...  att det finns ett kontrollorgan är bra... men att det finns ett kontrollorgan med vinstintresse är MINDRE bra.

http://torbjornsassersson.com/2011/04/lakemedelsverkets-bristande-kompetens-om-d-vitamin-bidrar-till-sjukdomar/

Frekvenser, strömstyrka SNS

Har idag gjort nåt jag kanske inte borde. Bestämt mig för att experimentera lite med inställningarna på min teststimulator. Eftersom jag inte har en diagnos de av erfarenhet vet vilka frekvenser som skall användas så kan jag ju lika gärna experimentera lite på egen hand. Sagt o gjort. ökat R från ca tjugo till tjugofem. Känner mig lite smått svimfärdig eftersom det spränger i magen, men nu har i alla fall pirret kommit tillbaks på "rätt ställen". Har dessutom stuckit hål på plasten vid elektroden där luftbubbland bildats och satt över en ny inspektionstejp. Sitter bättre ser det ut som. Bra med en händig blivande make!!

Har även ökat strömstyrkan till fyra. Gjorde det redan imorse. Problemet är att det krampar på fel ställen när jag skall gå på dass så då får jag dra ner styrkan (klarar ändå inte tömma tarmen, men har i alla fall lyckats klämma ur mig lite vid två tillfällen idag, bara en sån sak...) medan jag får dra upp den däremellan för annars krampar den på grund av det.. nån slags balans.. är det jag försöker finna. Om jag lyckas? Återstår att se. Tror ändå elektroden sitter någorlunda rätt i och med att det faktiskt fortfarande känns.. även om de inte riktigt sitter där den satt från början för det är ju en helt annan känsla nu. Vi får väl se. Kanske har den förlorat den verkan som den från början hade (gaserna vill ju inte ut som de ville då och jag har fått tillbaks de tarmkramper jag blev av med från början..) men det är svårt att avgöra i och med att kroppen vänjer sig också. Skall avvakta kvällen ut, se vad som händer när jag äter igen och se hur jag gör imorgon med samtalet till Östra. Oavsett måste jag få testa andra sidan också.. men trots all denna tokvärk och uppblåsta jävulsmage så är jag ganska övertygad om att jag vill ha en permanent dosa. Min tarm är inte som andra. Den reagerar inte lika fort och när den gör det vänjer den sig ganska snabbt... så min tanke är att den i kombination med mina egna teorier och procedurer faktiskt kan bidra till en hållbar situation/lösning... vi får väl se. Skam den som ger sig?

Det är nog invaginationen som ser till att det tar stopp nu. Tarmen matar på men det kommer inte vidare...

Tokstopp i magen och värk som fan..

Det var helvete i magen igår. Stenhårt, värkande.. sprängande.. jag kan inte beskriva. Fy fan helt enkelt. Mådde apa. Dessutom hembjudna till mamma och hoppades på en härligt dag.. vilket vi i och för sig hade.. men att må som jag mådde igår borde inte vara lagligt! Skrev till representanten i Danmark och fick lite svar (tack för det Lone!) på mina frågor trots att det var helg. det uppskattas! Luftbubblan som bildats skall jag sticka hål på o tejpa över med steril tejp.. skall bara skaffa sån också!

Stimuleringen känns definitivt som den ändrats, från skinkan/benet till mellan bena.. vilket inte alls var fallet från början.. dessutom har jag fått höja styrkan till 3,5-4 för att känna nåt istället för de 2 som räckte mer än tillräckligt från scratch. Räknar med att jag behöver ringa Östra imorgon o tjata mig till ett besök.. suck..

Dock kunde jag (efter mkt sveda o värk!) gå på toa idag. Bara en sån sak! Så jag vet inte vad jag ska tro... att gå på toa tillhör inte vanligheterna för mig. Inte utav mig själv i alla fall. Att sen tarmen vill ut hellre än innehållet är en annan femma, men att tarmen över huvud taget vill tömma sig.. är ganska fantastiskt..

Hoppas tokvärken ska ge sig idag.. skall fortsätta läsa manualerna till testapparaten som jag hittat på nätet.. det gäller att vara om sig och kring sig när man skall argumentera med läkarna!!

lördag 21 maj 2011

Tokspränger i magen

Fy fan. Idag är ingen rolig dag. Inte magmässigt i alla fall. Jag som hade tänkt mig att det skulle bli ungefär som igår, det vill säga mindre smärta och mer stabilitet. Idag har det varit tvärtom.

Magen tokspränger. Stor som, jag vet inte vad? Hugger o känns som jag ska explodera. Verkligen. Får knappt på mig brallorna. Har samlat på mig en jävla massa vätska också. 2,5 kg närmare bestämt- på en vecka?!! Man börjar undra hur det blir om ett par dagar till? Känns desstom som elektroden ändrat sig. Det har blivit en stor luftbubbla som ger utrymme för elektroden att röra sig. Det känns inte som förut. Pirrar inte sådär i benet längre. Krampar inte i foten.. pirrar inte lika mycket i skinkan heller - mer mellan benen? Är det normalt? Jag vet inte. Gaserna vill inte heller ut lika lätt idag. De sitter fast och växer ganska stadigt. Hickar hela tiden.

Känns inte så bra. Känns som de inte gör vad de ska längre. Får ringa dem på måndag om det inte ändrar sig igen så de får kolla upp skiten så den inte flyttat på sig - alternativt ändra frekvens eller ändra elektrod. Det finns ju en vid sidan om som inte är inkopplad ännu, det var den jag svarade sämre på vid ingreppet. Men den kanske funkar bättre än den jag har nu, i alla fall om den sitter på rätt plats och impulserna hamnar där de ska? Får avvakta o se. Går ändå inte göra något idag det är ju helg o på akuten lär de inte veta vad de ska göra ändå..

Jobbig bara att sitta med sprängvärk o vänta på att något ska ske och inte kunna göra något åt eländet. I normala fall hade jag lagt mig på brädan men nu funkar det ju inte så vad gör man... Väntar på en brakmiddag dessutom... jag som redan är mätt till sprickningsgränsen..

Dag fyra med Sakral Nervstimulering

Jaha.. så har det alltså blivit lördag. Gårdagen avlöpte lite bättre än dagen före. En resulax o ett minimalt toabesök och jag klarade mig igenom ännu en smärtsam dag på ganska bra sätt om jag får säga det själv.

SNS gör något med mig - om än inte vad jag kanske hade hoppats o förvänat från början. Jag skulle vilja testa tillsammans med mina normala procedurer o medidciner.. kanske är det dessa i kombination som blir lösningen för mig? Alltså om jag får lägga mig på brädan o tömma tarmen kanske jag slipper allt detta onda däremellan? Det gör mig irreterad att inte kunna testa det nu.

Elektroden har blivit lite röd. Eller runtomkring vill säga. Det har kommit in lite luft under plasten och den har fått utrymme att börja röra sig mer (vilket också känns!) men jag hoppas den skall sitta kvar till åtminstone nästa vecka..  behöver mer tid att få den att fungera. Men den vill ju inte sitta där den ska. Har nog rört mig lite för mycket också i förhållande till vad jag borde men det är förbannat svårt, när man är van att vara i farten från morgon till kväll, att plöstligt vara stilla o inte göra nåt???


Att leva som vanligt är svårt när man inte får göra något av det man normalt brukar göra! Hur kan man då jämföra före och efter. Det jag definitivt kan säga är att känslan av tokjäsningar minskat avsevärt och att kramperna avtagit.. men det där med att tömma tarmen.. verkar inte riktigt vilja sig. Än. Det är den biten och värken från en sprängande mage som jag kämpar med för tillfället. Skam den som ger sig. Det är tur att man är van att ha ont!!

fredag 20 maj 2011

Första gången toa med SNS

Gick på toa imorse. Utan resulax! Bara en sån sak.. men däremot kunde jag ju inte tömma tarmen. Kom bara lite. Efter mycket kämpande så att säga. Resten fick jag ta resulax för. Ändå var magen uppspänd som satan o jag kände mig som ett afrikabarn. Har sett gravid ut hela dagen. Eftersom det är Anders födelsedag dämpar jag det med bubbel o vin. Smart? Knappast. Men det hjälper.. på nåt skumt sätt. Får mig att inbilla mig att jag mår bättre fast jag inte gör det. Sjukt. Vill inte känns så men jag gör det ändå.

Har haft en mysig dag trots allt. Om man bortser från läkarbesöket på eftermiddagen. Jag ville kontrollera dessa skumma blödningar jag fått på sistone. Blod i urinen varannan vecka ungefär. Kombinerat med buksmärtor. Som heter duga. Nedre delen av buken. Fällningar i urinen dessutom, äggvita? Dessvärre (om man kan säga så?) inget blod idag när jag lämna prov (hade varit bättre om de fått se direkt?) o inget utslag på sänka, normal temp.. men läkarn skulle i alla fall skicka remiss till urolog för att kontrollera.. jag blir så trött. Det tog dem fyrtiofem minuter att kontrollera detta.. egentligen två men fyrtiofem för dem att inse att det låg en lapp med prover i det där stället.. medan läkarna fikade. Jag blir så arg. Fan.

Mår apa nu med. Ätit en brakmiddag o haft en skön dag men mår fan i magen. Tokspränger. Vill bara lägga mig i sängen o gråta.. eller på brädan o får bukt med skiten men inte fan kan jag det. Har ju elektroder i ryggraden o de får inte rubbas.. länge leve hoppet? Jag kämpar på , detta MÅSTE hjälpa. Jag ska ju gifta mig i sommar.. får inte vara såhär dålig då. Åtminstone måste jag veta att det finns hopp.. det här året! Till skillnad från föregående år.. men hur bra är det att jämföra läget utan medicin med sns kontra läget med massor med medicin och alla dessa övningar jag haft för mig för att tömma tarmen?? NOT. Jag behöver testa sns med mina övningar eller med mina mediciner. Punkt. Hur skall jag annars kunna göra en rättvis bedömning..

SNS- dag två och gud vilken värk!

Igår var inte den bästa dagen i mitt liv. Tvärtom. Fy fan va ont jag hade! Trodde ett tag att jag verkligen skulle explodera. Kunde inte andas normalt det tog emot på alla håll. Ändå stoppar man i sig mat som vanligt o tror att det bara ska lösa sig. Det gjorde det inte.

Fick ta resulax nummer två på kvällen för att över huvud taget stå ut. Tog ca fem minuter så kunde jag faktiskt rusa på dass. Dock fick den inte med sig lika mycket den här gången och tokvärken ville inte ge sig. Inte uppsvälldheten heller, den blev nog snarare ännu sämre.

Sov apkasst inatt. Fick bort en del gaser men usch så jag mådde. Anders sov inge vidare heller..

Försökte få komma ner till Östra idag o ändra frekvensen, men fick kalla handen. De vill att jag "försöker stå ut" och inte "använder så mycket laxermedel" - ursäkta mig? Jag använder inte ens laxermedel (de tror fortfarande att resolor är ett laxermedel, bara en sån sak. Bra man har koll på sina patienter o vad de lider av o vilka mediciner de tar?!!) jag blir så arg..  först och främst stå ut? Låna min mage.. tre dar utan toa och mina tarmar.. det är fanimej inte nåt man bara "står ut med". Det är av denna anledning jag skulle fått min operation i stockholm, där de vet vad jag lider av och vad jag tar för dessa besvär - inte minst VARFÖR jag tar  de medel jag gör. I göteborg har de ingen koll. O verkar inte vilja skaffa sig koll heller.. det är ju liksom förnedrande att behöva fråga några som kan bättre..  URH!

Så, jag kom inte till Östra idag heller för jag ska ju "stå ut" över helgen o försöka undvika laxermedel.. just det.. om jag nu hade några såna, suck..

Har haft enormt ont i magen idag me. Vakna med amfibiemage (kan man kalla det så?) sprängvärkte.. tryckte i mig frukost. Vad ska man göra liksom..  fick sen sånt otroligt tryck i magen så jag försökte gå på dass (av mig själv) o ja, jag lyckades efter en lång stund klämma ur mig lite avföring men fan va ont det gjorde o tarmen ville med (det är därför jag tar resulax men detta har e ju ingen koll på på östra de vet ju inte om hela min historik... de ville bara operera mig för att slippa skicka mig till sthlm..) vilket gjorde att jag fick lägga ner.. tarmen skall stannar i kroppen inte hänga med ut. Så mycket fattar man i sthlm men i göteborg får man rådet att stå ut?!

Så jag försöker stå ut. Misstänker att det blir herr Resulax o jag idag igen o en uppsvälld jävlig mage på Anders 31årsdag. Har iaf fixat lite presenter.. ska se om jag kan slänga ihop nåt trevligt bakverk att fira med också.. jag är ju trots allt drottningen av sötsaker?!!

Fortsättning följer.

torsdag 19 maj 2011

SNS vid förstoppning/tömningsproblematik - dag 2

Så var man alltså inne på andra dagen efter operationen. Testvarianten vill säga. Magen har inte kommit igång såtillvida att den valt att tömma sig. Har gått två dagar o inget har skett- förutom att jag ser mer gravid ut än nånsin och magen värker av allt avfall som samlats i tarmen. Har inte direkt dragit ner på mitt intag så jag vill inte ens tänka på hur mycket som ligger där o skruttnar.. det skumma i det hela (men samtidigt fantastiska!) är att gaserna avtagit nåt avsevärt. Har knappt haft mina tokjäsnigar alls, ärligt talat knappt över huvud taget - och har dessutom lyckats pressa ur mig en del gaser ändå.. härligt! Kramperna i tarmen har varit frånvarande sen ingreppet i tisdags. Bara en sån sak.

Skulle varit ner till Östra idag och mixtrat med frekvensen.. hos sköterskan.. men bestämde mig efter ett mail jag fick från experten i Danmark att avvakta.. inser att hon inte kan göra så mycket mer än att ändra intensiteten ändå och anser att jag kanske borde försöka stå ut någon dag till. Pratade med henne och hon höll med. Kramperna i benet som jag hade så ont av igår har trots allt mildrats ganska rejält. De känns fortfarande men de är betydligt mindre och jag stör mig inte lika mycket på dem. g

Tog en resulax efter frukost imorse. Fixa inte sprängvärken i buken och det kändes nödvändigt för det gjorde så förbannat ont. Efter fem minuter kunde jag faktiskt gå på dass - utan bräda eller andra hjälpmedel!! OK, jag ska egentligen vara helt utan medicin när jag testar SNS, men ärligt talat har man gått på kemikalier snart tio år så.. vad kan man vänta sig? För mig är det en seger bara att kunna gå på toa utan att ligga upp o ner halva dan.. sen att hela buken spränger av avfall.. det kanske kommer?!

Vi får se hur dagen utvecklas, men om det går på rätt håll kanske jag slipper åka ner till sjukan igen imorgon.. annars blir det en visit dit trots allt - på Anders födelsedag.. stackarn!!

Fortsättning följer...



onsdag 18 maj 2011

SNS - då var man där..

Inte så läckert men så såg det ut igår!

Nu var det alltså gjort. Efter en dag me ångest igår innan operationen är den alltså över. Timmarna sniglade sig fram. Jag måste erkänna att jag var rätt nervös ett tag. En halvtimme blev lätt en dag. Kändes som i alla fall. Att jag var uppe sen fem på morgonen gjorde inte direkt saken bättre. Men för att äta senast klockan sex, vad hade jag för val? Kände att jag inte direkt klarade mig hela dagen utan mat i magen om jag inte skulle svimma av blodsockerfall.. operationen var trots allt inte planerad förrän klockan ett på dagen.

Magen lämna ifrån sig förvånansvärt mycket med tanke på tid och omständigheter. Dock inte så mycket som kanske hade behövts för jag hade verkligen KANONVÄRK både i bilen och i väntan på operationen. Trodde ett tag jag skulle börja kräkas eller tuppa av, så jävligt mådde jag o så ont gjorde det i magen. Att jag sen skulle ligga på magen under själva ingreppet var ju inte direkt optimalt.. men man klarar mer än vad man tror!

Jag bad dem droga ner mig så mycket som möjligt, och visst fick jag lugnande men de var inte så villiga att söva ner mig. Dock fanns beredskapen ifall jag inte skulle klara av att genomföra det utan att bli sövd (de hade nog uppfattat min rädsla från gången då jag tuppa av på behandlingsrummet när vi träffades första gången och bara pratade..). Behövde dock inte bli sövd. Jag fixa det ändå. Fick lite "vita drömmar" eller "after work" känsla som de så fint beskrev det, narkosläkarna (roliga prickar de förgyllde min tillvaro där det vill jag lova!). Smärtan? Det kändes. Det går inte att förneka. Men jämfört med den smärta jag förknippade det med eller hade att relatera till.. det vill säga den där elektrostimuleringen i ändtarmen - så var det ärligt talat ingenting i jämförelse! Det värsta kom ju sen.

När magen braka loss med gaser som inte ville ut och benet började rycka (det rycker o krampar fortfarande) och det gör ont att vända sig och sådär.. men som sagt det värsta är magen.. som inte velat komma igång ännu. Det vanliga suget, det jag brukar ha varje dag har inte kommit. PUH! Det är ett steg i rätt riktning, den där totala krampen som ALLTID kommer. Inte lika mycket smällande gaser heller som liksom bara jäser upp från ingenstans.. gaser sure.. men inte på samma sätt. Magen är otroligt uppspänd. Som en badboll. Stor o stenhård o värker, men gaserna flyttar inte på sig uppåt som de brukar. En del har jag lyckats klämma ur mig men mycket är kvar o känns otroligt jobbigt. Det gör ont. Inga toabesök heller ännu.. o ingen medicin intagen för att underlätta.. 

Pratade med Östra idag (de verkar inte ha så stor koll o detta oroar mig.. de är vänliga o så men mina frågor kan de inte besvara.. manualen kan jag läsa själv liksom..) och jag ska ner igen imorgon för att se om inställningarna i dosan går att ändra så kramperna i benet släpper och tarmen kan komma igång istället.. vi får väl se..  känner mig ganska orolig att det inte skall sätta fart av sig själv, för de mediciner jag normalt tar är beroende av brädläge. Utan brädan blir magen ännu värre.. det är ju liksom det som är grejen.. o värre (större) än den är just nu får den inte bli för då hamnar jag ju på sjukan :( dit vill jag inte om jag inte själv bestämt att jag ska dit!

måndag 16 maj 2011

Iberogast skadligt för personer med alkoholism

Det är ganska ironiskt. Jag läser på FASS om iberogast. Det är, vad jag skulle kalla, mer eller mindre en homeopatisk tinktur (örtextrakt utspädda i alkohol) men marknasförs alltså som en medicin. Spännande hur ett naturmedel hux flux blir en medicin. Nåja, det hör inte till saken.

Det som får mig att hajja till lite är följande text (tagen från fass)

Viktig information om något innehållsämne

Iberogast innehåller 31 vol % etanol (alkohol), dvs. motsvarande 250 mg per dos, vilket motsvarar
5 ml öl eller 2,1 ml vin per dos. Skadligt för personer som lider av alkoholism. Ska uppmärksammas av gravida eller ammande kvinnor, barn och högriskgrupper såsom patienter med leversjukdom eller epilepsi.

Man skall alltså passa sig om man lider av alkoholism och tänker inta detta läkemedel.. hm. Det rimmar lite illa i mina öron. Att skriva så på FASS och dessutom ge specifikationer för hur mycket varje dos innehållet i form av öl eller vin - det känns nästan som en uppmaning till alla alkoholister att detta är ett preparat man kan bli full på?! Nu är det väl så att det handlar om DROPPAR utspädda i vatten. Visst förstår jag att personer som lider av alkoholism kan bli triggade av denna, ganska påtagligt, starka alkoholsmak och möjligen supa mer.. men att skriva sådär.. det känns ju nästan lite fånigt? Om dessa droppar anses vara riskfaktorer för personer med alkoholism borde väl varenda munspray ha en varningstext??

Kanske fånig liknelse men ändå.. jag hoppas jag inte är i riskzonen då, för i så fall är jag väl att räkna som alkoholist - jag tar ju homeopatiska droppar för magen DAGLIGEN ;) Innehållande alkohol, ja. Mängd? Hm, tre till tio droppar tre gånger om dagen? Undrar vad det blir i vinmängd per dag :) Jag kanske borde ta reda på det.

Iberogast mot IBS och Dyspepsi

Det har kommit ännu ett "mirakelmedel" mot IBS och Dyspepsi. De kallar det "det första" mot dessa besvär. Jag undrar själv vilket i ordningen? Nu ska jag inte vara sån, men har lite grann gett upp hoppet om dessa fantastiska preparat som sägs bota både det ena och det andra. Kan hända beror det mest på att jag själv inte lider av en vanlig traditionell IBS och att dessa medel därför inte hjälper mig. De kan ju faktiskt hjälpa andra.

Mer info:
http://www.iberogast.org/Iberogast.html
http://www.medicinreferenser.se/Iberogast.html

Detta är ett naturpreparat (tack o lov, eller för en gångs skull?) som säljs på apoteket..  jag antar att nåt ska de tjäna pengar på.. bara en tidsfråga innan naturpreparaten kommer få bättre status inom vården - mestadels på grund av de nya reglerna kring naturpreparat och att läkemdelesverket numer reglerar dessa..  man kan undra hur det hänger ihop. Hm. Ännu ett sätt att tjäna pengar och ta patent. Det vill säga patent och tjäna pengar. Först dissar man.. men det är ju som med alla sanningar som genomgår tre steg:

Först blir de förlöjligade, sedan blir de kraftigt motarbetade och slutligen blir de accepetade som alldeles självklara..

Jag hoppas att detta skall vara ett preparat som kan hjälpa människor att må bättre. I Tyskland har det använts länge, men å andra sidan.. om det vore kanonfantastiskt och "botade" IBS hade det förmodligen bloggats mer om det på nätet.. redan innan läkemedelsverket valde att godkänna det i Sverige vill säga. Det där gör mig lite fundersam. Vi får väl se. Jag har haft fel förr. Kommentarer från er som testat mottages tacksamt!

Pinkar blod och har avfällningar i urinen.

Låter inte så mysigt och är det inte heller. Sen jag fick den där inflammationen i njurarna i april har det inte varit helt bra. Emellanåt har de varit lugnt, men sen kommer det dagar när jag får den är obehagliga smärtan och urinet färgas av ljusrosa blod. Kollar i en mugg och ser att där är fullt med fällningar, äggvita? Vet att jag brukar ha det när jag råkar på de här infektionerna.. inte bra antar jag. Har tagit för vana att kolla när det gör ont för att se hur det utvecklas och mycket riktigt. Samma visa varje gång.

Nu var det i helgen senast. Trodde det var mens på gång, men tydligen inte. Kroppen är inte som den ska. Kanske borde passa på att be dem kolla upp idag när jag ändå ska till sjukan.. men förmodar att det är för mycket begärt. Det är säkerligen inte deras område.. att springa till husläkaren i veckan också känns lite much måste jag säga. Vi får väl se. Men det känns som man har så det räcker ändå.

Det ironiska i det hela är att vi igår på testet inför vårdadministrationsutbildningen skulle tolka en text om just sjuka njurar.. och hur symtomen yttrar sig. Sammanträffande? En hint. Vad vet jag. Jag tror i och för sig inte att mina njurar är sjuka, men jag är ganska övertygad om att de är överbelastade. Inte minst av all kemisk gojja jag stoppat i mig?

Idag smäller det!

Idag är det alltså dags. Operation. Nerverna? Hm, jag sov förvånansvärt bra inatt. Kan det tänkas bero på att jag hällde i mig ett par glas vin igår.. hm, nja kan det vara så illa? Bestämde mig att (dumt nog) passa på att ha det myspys med kärleken och hembakt pizza.. sådär dagen före operation. Om det var ett smart drag? Knappast. När man ska upp fem för att få äta lite senast sex är det ingen hit att vara uppe sent och stoppa i sig massa mat och dricka vin. Inte alls faktiskt. Jag vet så väl, men ändå.. jag får skylla på nerverna i alla fall tror jag. Ironiskt att man säger att man sovit bra när man varit vaken sen tre? Men det känns så.. som om att jag i alla fall sovit lite sammanhängande. Man får vara glad för det lilla..

Magen är käpprätt åt helvete. Igår ska vi inte tala om. Så stenhård och uppblåst och jävlig var det faktiskt länge sedan den var. Ångrar att jag fick för mig att börja med Oxyflush förra veckan. Borde väntat till efter op. Känns som den gjort magen ännu mer upprörd. Det går i alla fall inte igenom som det ska. Jag hoppas det är där SNS:en går in och hjälper.. bara tarmarna halkar rätt så.. de inte låser sig som de gör nu. Då kommer jag få problem! Big ones.

De ringde ju från Östra igår.. eller ja, tarmterapeuten gjorde. Det värsta är att jag aldrig fattade varför egentligen. Hon kunde ändå inte svara på någon av mina frågor och resultatet av det där samtalet blev bara att jag var ännu mer nervös efter än jag var innan. Det kommer göra ont (jo, tack jag är glad att ni upplyser mig..) det kommer ta tid att hitta "rätt ställe" och det kan vara svårt.. MEN det gör inte ont hela tiden, bara vissa moment sa hon. Hm, jag vet inte om det är nån större tröst?

Jag minns de där jävla elektroderna i ändtarmen som om de vore igår. FY FAN! Jag hoppas det inte är den smärtan jag har att vänta idag. Svårt att få svar på eftersom de själva inte gjort ingreppet..  o de som har det har gjort det under narkos. Varför ska en smärtkänslig svimningsbenägen liten jag behöva göra detta under lokalbedövning? Som ändå inte kommer ta. Slutar nog med att jag svimmar.. nåja, det återstår att se. Ätit min tillåtna frukost nu och det är dags att hälla i sig massa vatten.. om vätskebalansen inte ska gå åt skogen.

Nedräkning pågår. testoperation imorgon!

Så var den här dagen snart avklarad också. Hann inte skriva nåt inlägg imorse. Var uppe vid fem pga att jag skulle ta mig iväg på de där antagningsproverna till utbildningen jag sökt i göteborg. Som bättat för katastrof med min mage. O magmässigt blev det just så. :-/ Katastrof. Min mage pallar inte att ta sig iväg tidigt utan alla dessa rutiner som jag så länge arbetat in för att få dagen att fungera på bästa sätt. Det går åt skogen. Jag minns med en gång hur jag mådde när jag plågade mig till jobbet varje dag bara för att krascha på dassgolvet när jag väl kom dit. Sen var det en enda stor nedräkning tills det var dags att ÄNTLIGEN få komma hem och göra nåt åt denna enorma smärta.

Jag saknar inte den biten. Inte det minsta. Men jag saknar det sociala och meningsfullheten med att ha ett jobb. Det är väl mest därför jag släpade mig iväg till de här testerna hälsan till trots. Min förhoppning är ju att bli bättre med SNS och kunna få en såpass dräglig vardag att jag i alla fall kan arbeta deltid.. att plugga och få lite mer valmöjligheter känns som en bra start. Men det gäller ju att klara av eländet också. Att sitta i skolbänken som det är just nu funkar inte alls. Förhoppningen är att detta skall ändras under sommaren..

Testet tog drygt två timmar. Kass information om vad som skulle göras, halvflummig personal men ändå trevlig.. testerna i sig gick nog åt skogen. Datatestet för att jag missuppfatta hur det funkade och svenskan för att jag helt enkelt är kass vad gäller synonymer av krångliga svenska ord!! Vissa av dem kan jag helt enkelt inte och då är man ganska rökt känns det som. Vi får se. Fick i alla fall 91& precision på datatestet så det klarade jag och hade 4800 nånting nedslag på femton minuter. Jag kikade lite på grannarna och kunde konstatera att det nog var ganska bra. Däremot är jag missnöjd över mina felslag som bara var ren nervositet och idioti eftersom jag missupffatade uppgiften till en början.. det vill säga att man inte kunde gå tillbaks och rätta - inte ens det sista skrivna ordet. Man är inte van vid sånt. Jag rättar mig själv för jämnan. Det var trots allt över tio år sen (!!) jag satt i skolbänken på det viset.. herregud vad tiden går! Inte undra på man börjar ana antydan till rynkor lite här o där ;)

Hur som haver. Imorgon är det dags. Nerverna börjar sätta in. Konstigt nog är jag ändå förvånansvärt lugn. Fick mail från en kvinna som själv genomgått sns i förra veckan - något som gjorde mig lite lugnare - hennes operation verkar ha gått bra och hon mår dessutom bättre! Puh! Tack och lov. Att vi inte lider av precis samma grej så det blir svårt att utvärdera effekten pga det och att hon fick narkos som jag inte kommer få gör naturligtvis saken lite mer svårbedömd.. men jag hoppas det ska gå bra och att jag får det resultat jag väntat på så länge.. imorgon händer det. Det är med fasa och förväntan jag räknar ner idag. Det här kan bli förändringen på livet och det kan också bli det bakslag jag inte behöver just nu. Vi får se.





söndag 15 maj 2011

Tokdiarré

Japp! Det är resultatet av fyra dagar med Oxyflush och Oxylift. Dessvärre den form av tokdiarré som fastnar i tarmen och gör att den växer. Lyckades göra mig av med en hel del igår och mellan turerna var magen rätt ok.. om man bortser från värken av att den var uppspänd som fan.. men sen.. urk. Fy fan ont!

Bubbel, jäs.. värre än vanligt.. tokhårt. Fick köra armbågen i buken varje gång jag lyckades komma mig till dass.. när tarmen hamna på rätt ställe spola vattnet igenom men så tog det självfallet stopp igen. För mycket detaljer? Jag antar det. Men den här sidan är lika mycket till för mig själv att komma ihåg hur min vardag faktiskt ser ut och vad som händer när jag testar olika grejer som för andra att lära sig av. Så

Hur som haver. Tog fem tabletter igår, fyra i morse. Mådde fan inatt. Kände mig spyfärdig. Men men jag överlevde det med. Ingen produkt jag skulle rekommendera om man vill känna sig fräsch direkt men kanske om man vill (och kan!) spola igenom systemet för den sätter verkligen fart på skiten. Men man får en del biverkningar på köpet.. det är bara o inse!

Ska man rösta idag? Jag hade tänkt det. Sjukvårdspartiet, ironiskt nog.. men efter att ha kollat text tv o insett att de förmodligen inte får nåt att säga till om ändå börjar jag omvärdera.. är trots allt ett litet projekt att ta sig iväg till röstlokalen så jag får suga på den karamellen en stund till..

lördag 14 maj 2011

Magvärk

Jag o Tuffe på promenix idag-kärlek!  

Är inget nytt koncept i den här familjen. Inte på nåt håll. Dagen har dock gått lite bättre än jag räknat med från början. Fick igenom massa VATTEN under förmiddagen och GUD VILKEN LÄTTNAD det var. Tokdiarré på det kan man kalla det så? Vätskebrist=huvudvärk.. ja, hela baletten. Men jag lever och jag står på bena och kalajs ska det bli ändå. Man förvånas över hur mycket man klarar när man bara ger sig fan på det.

Operation närmar sig. Nervositeten tilltar. Men vad göra? Försöka ta dagen som den kommer. Har inte så mycket till val. Oroar mig dock för att inte kunna röra mig som jag brukar. Är otroligt rastlös av mig, jag BEHÖVER studsa runt hela tiden. Får liksom myror i benen av att sitta still - nu har jag ju i och för sig inte det problemet eftersom jag under så många år INTE KAN sitta still - pga magvärk. Jag läste nånstans att när man har ont i magen mår hela kroppen dåligt och det är svårt att fokusera på något. Magen är så central för välbefinnandet. Så sant så sant. Det värsta är ju att man tillslut slutar lyssna på kroppen och kör på ändå. Magont eller inte. Fungerande tarmar eller inte. När kroppen hela tiden ger motstridiga signaler, vad gör man?

Magakuten - vilket skämt!

Hamnade på sidan "magakuten" - av misstag? Vilket skämt! Läs och skratta åt eländet eller läs och gråt. Vad ska man säga. Där står bland annat att dimetikon och miniform är bra och välbeprövade medel mot gaser?! Annars kan vi också säga att de säljs med god förtjänst men att de sällan hjälper.. till o med läkarna säger samma sak! De brukar ju ändå vara ganska positiva till kemiska substanser :-/

Sen står där vidare att operationer av mage och tarm SÄLLAN är allvarliga och att de SÄLLAN leder till påse på magen. Skitsnack. De leder, såvitt jag vet, ganska OFTA till påse på magen - antingen permanent eller under en period. Ofta flera operationer och ofta är det jobbig återhämtning efter ett sådant ingrepp. Inte sällan uppstår komplikationer. Jag kan skönmåla, men det gäller trots allt att vara realistiskt?

Kika själv.. http://www.magakuten.se/allmaenhet/

Vårdhanboken -åtgärder vid olika typer av förstoppning

Hittade den här länken med en del intressant text om åtgärder vid förstoppning.. om denna handbok finns och existerar, om den läses av vårdpersonal.. hur kommer det sig då att de så sällan tillämpar den?? Mycket som står i den är ju detsamma som man som patient försöker förklara för vårdpersonalen, men som de sällan är villiga att lyssna på..

http://www.vardhandboken.se/Texter/Forstoppning/Atgarder-vid-forstoppning/

Åtgärder vid förstoppning

[Förstoppning]

Denna text gäller vuxna och för barn kan specifika riktlinjer finnas.
Det är viktigt att känna till hur magen fungerar. Det är till exempel viktigt att gå på toaletten när man behöver det och inte skjuta upp det till senare.
Vid en normal tarmtömning ska ändtarmen rätas ut genom att man slappnar av puborektalis muskeln, samtidigt så ska den yttre slutmuskeln och bäckenbottenmuskelaturen slappna av och slutligen ska ändtarmen tömmas med hjälp av tarmmotoriken. Krystning underlättar relaxation av den yttre sfinktern. Att sitta på huk vid tarmtömning som man gör på de flesta ställen i världen ger maximal böjning i höftlederna rätar ytterligare ut ändtarmen mer vilket gör det lättare att tömma tarmen än när man sitter på en toalettstol.
Störst möjlighet att tömma tarmen har man efter intagen måltid, speciellt efter frukost då tarmmotoriken är som aktivast.

Individuellt omvårdnadsstatus

Innan behandling är det betydelsefullt att ta reda på personens tidigare tarmfunktion. Det är viktigt att gå igenom toalettvanor, kostvanor, fysisk aktivitet, ADL-förmåga, medicinering, stress eller andra förändringar i livssituationen och medicinsk historia som kan ha samband med förstoppningsproblematiken. Detta kan ge en hänvisning om vad som ligger bakom förstoppningen och om möjligt justeras dessa faktorer i första hand [17]. Innan man börjar behandla förstoppning med laxantia bör man pröva andra metoder [18]. Omvårdnadsstatus dokumenteras tillsammans med omvårdnadsordinationer och datum för uppföljning.

Individuella rutiner vid toalettbesök

Personer som till exempel har försvagade tarmtömningssignaler, psykiska funktionshinder eller är sängliggande och inte själva kan klara sina toalettbesök behöver regelbundet får hjälp till toaletten. Strax efter intagen måltid uppträder den gastrocoliska reflexen vilken underlättar tarmtömning och kan utnyttjas vid toaletträning. Vid toalettbesök kan bukmuskeltrycket förstärkas och analkanalen vidgas ytterligare genom att fötterna placeras något över golvhöjd så att knäna kommer något över bäckenbotten. Att sköta tarmtömning uppfattas i vår kultur som en mycket intim aktivitet och kan upplevas förödmjukande att utföra i andras närvaro. Därför är det viktigt att toalettbesöket i möjligaste mån får ske i avskildhet, i ett badrum eller toalett med lugn miljö. Om tarmtömningen måste ske utan avskildhet kan risken för lukt och ljud upplevas genant och behovet av att tömma tarmen kan avta [17].

Kost

Att förändra kost, vätskeintag och fysisk aktivitet kan hjälpa vissa personer men det vetenskapliga underlaget för åtgärderna är svagt. Svagt vetenskapligt underlag är dock inte att likställa med bevisad avsaknad av effekt utan kan också betyda att det i dagsläget saknas tillförlitlig kunskap.
Torkad frukt, plommon, fiberberikat bröd och gröt kan vara ett förstahandsval vid trög mage. Fiberintag är associerat till kortare "transit time", större avföringar och ökat antal avföringar och i den vetenskapliga litteraturen rekommenderas 25 g fibrer per dag. Fibrer kan dock ge upphov till känsla av uppkördhet som kan upplevas obehagligt.
Enbart fiberberikning kan vara otillräckligt som behandling vid svår förstoppning och tillståndet kan riskera att förvärras på flera sätt [19,20]. Då fibrer ökar tarminnehåll kan förstoppningen förvärras om orsaken till förstoppningen är att personen har problem med att få ut avföringen som till exempel vid bäckenbottendysfunktion eller mycket långsam tarmpassage [20-22]. Ökat fiberintag kan också resultera i hård avföring om inte tillräckligt med vätska tillförs [23]. Likaså anses fiberberikning vara olämpligt som behandling av personer med utvidgad kolon, så kallad megacolon. Istället för att öka tarminnehållet bör tarmen avlastas och det bedöms mer lämpligt med fiberfattig diet [22]. 
Att använda mineralolja oralt vid förstoppning har studerats när det gäller barn och personer med utvecklingsstörning [24-26]. Mineralolja rekommenderas särskilt vid fekalom. Då mineraloljan är svårsmält antas den inte tas upp i tarmen men misstänks kunna försvåra upptag av fettlösliga vitaminer och andra substanser. Den misstänks även medföra främmandekropps-reaktioner i magslemhinnan. Mineralolja anses ändå vara ett effektivt och säkert sätt att behandla förstoppning [27]. Inga studier har påträffats där vegetabiliska oljor används vid förstoppning. Beprövad erfarenhet har dock visat att rapsolja har positiv effekt.

Vätska

Att öka vätskeintaget brukar inte vara effektivt som behandling mot förstoppning hos personer som redan har tillräcklig vätsketillförsel. Att vara uttorkad ökar dock risken för förstoppning vilket gör att god vätsketillförsel förebygger att förstoppning uppstår och kan avhjälpa förstoppning om personen är uttorkad [20,28]. Om fiberintaget ökar är det nödvändigt att även öka vätskeintaget [29]. 

Fysisk aktivitet

Personer med låg fysik aktivitet drabbas i större utsträckning av förstoppning [30]. Som intervention har fysisk aktivitet däremot inte visats ha effekt som behandling [31,32]. Möjligen kan personer som ofta är stillasittande, rullstolsburna eller sängliggande få förbättrad tarmfunktion genom ökad fysisk aktivitet.

Magmassage

Enskilda studier visar att magmassage kan användas som behandling vid förstoppning [33,34]. En systematisk litteraturöversikt visar att evidensen är svag men att det finns indikationer på att magmassage är en effektiv behandling [35]. Magmassage har visats ha en viss fördröjd effekt som ökar under ett antal veckor. Likaså avtar troligen effekten efter avslutad behandling vilket gör att den bör ses som en kontinuerlig behandling. Magmassage innebär massage av ett område som är mycket intimt vilket innebär att det är betydelsefullt att visa stor respekt för den enskildes integritet [33]. 

Akupunktur

Akupunktur används som behandling vid förstoppning men det saknas vetenskaplig evidens i den engelskspråkiga litteraturen [36].

Biofeedback, träning av muskelkoordination

Biofeedback är en effektiv behandlingsmetod för de personer där förstoppning beror på oförmåga att koordinera och slappna av i bäckenbottenmuskulaturen (inklusive den yttre analsfinktern). Det kan innebära att personen tränas att medvetet använda och koordinera muskler involverade i krystning och att slappna av musklerna normalt. Instrument som via elektroder eller prober i analkanalen ger visuell, audiell eller verbal feedback används för att uppnå optimal funktion [37]. En studie har visat att det är mer effektivt att träna med hjälp av feedback från instrument än att träna endast efter instruktioner [38]. Trots att de flesta studier har metodologiska problem visar en metaanalys av tillgänglig evidens att biofeedback är det bästa alternativet för behandling av förstoppning då orsaken är bäckenbottendysfunktion [37]. Förbättringen har visat sig kvarstå två år efter avslutad behandling [39]. Särskild personal utbildad i biofeedback, exempelvis sjuksköterska eller sjukgymnast utför behandlingen.

Perinealt tryck, stimulering av anus

Främst kvinnor kan drabbas av försvagad bäckenbotten och rektocele vilket kan försvåra tarmtömning. Vid krystning kan detta innebära att bäckenbotten buktar nedåt eller in mot slidan och för att underlätta tarmtömning kan det hjälpa att hålla emot med ett lätt tryck vid perineum. Vid ryggmärgsskador kan en försvagning ses av tarmtömningsreflexen. Reflexen kan stimuleras genom att endera sätta in ett suppositorium eller att försiktigt föra in ett behandskat finger 4-5 cm i anus och mycket försiktigt rotera fingret. Rörelsen får pågå tills en avslappning i tarmväggen kan kännas vilket oftast inte tar mer än 15-20 sekunder [40]. Det är viktigt att inte trycka för hårt då man istället kan framkalla en spasm i sfinktern. Stimulering av tarmtömningsreflexen bör ordineras av läkare och utföras av sjuksköterskor eller, efter delegering, av undersköterskor.

Tarmsköljning

När konservativ behandling och läkemedelsbehandling mot förstoppning inte har haft effekt har tarmsköljning prövats. Kontinuerlig tarmsköljning med ljummet kranvatten kan minska problem med förstoppning särskilt hos personer med neurologisk tarmdysfunktion. Tarmsköljning är dock förknippat med obehag och drygt 60% rapporterar negativa bieffekter såsom exempelvis buksmärtor, anorektal smärta, trötthet, illamående, anala blödningar, svettningar och frysningar [41].

Digitering, plockning

Vid långvarig förstoppning kan en ansamling av avföring bildas i rektum (fekalom). Förstahandsval av behandling vid fekalom är makrogolläkemedel tillsammans med lavemang, men vid mycket svåra fall kan man tvingas att manuellt avlägsna avföringen. När det gäller manuell evakuering eller plockning saknas forskning inom området. Det är förknippat med stort obehag, är mycket smärtsamt för personen och det är stor risk för att skador uppstår i anus. Förstahandsval av behandling är läkemedel med laxerande effekt tillsammans med lavemang. Rekommendationen är att manuell evakuering endast ska användas när alla andra åtgärder är prövade. Läkare med vana vid rektalundersökning konsulteras för att besluta om och ordinera manuell evakuering och utrymningen görs när personen är sövd.

Andra behandlingar

Kirurgi kan komma ifråga vid stora rektocelen som inte tömmer sig. Elektrisk stimulering av sakral nerverna (SNS) är en metod som används vid faecesinkontinens men har även visat sig ha effekt vid förstoppning. Vid uttalad slow-transit förstoppning som inte svarar på behandling är kolektomi ett alternativ. Man kan också lägga upp blindtarmen som en stomi (Malone´s operation) och ge lavemang via den(så kallad antegrad lavemang).
© Inera AB

EPiTrace logger

Oxy flush - "biverkningar"

Har nu tagit Oxyflush i tre dagar tillsammans med Oxylift tre gånger dagligen. Oxyflush före måltiderna och på så tom mage som möjligt (jag har tagit den när jag vaknat vid fem på morgonen tillsammans med tre droppar oxyflush i ett glas vatten) och sedan mellan måltiderna på dagen har jag tagit två glas med oxylift (tre droppar återigen) massa vatten däremellan och sen avsluat med Oxyflush innan jag lagt mig.

Resultat? KANONVÄRK! Den där "energiboosten" som utlovats och alla de lovord som folk märkt efter "bara några dagar" - har jag ännu inte märkt av. Däremot har min mage svullnat upp som bara sjutton och varit hård som en jordglob. Kanonvärkt och vätskan har bara skumpat omkring i magen. Har inte tagit mina resolor utan förlitat mig på dessa tabletter för att se vad som faktiskt ger vad. Nu vet jag vad Oxyflushen gör o vad Resoloren gör - var för sig. Började med den "lägre" dosen för att sedan öka. Är uppe i fyra tabletter morgon och fyra tabletter kväll.

Magen spränger med vätska som inte vill ge sig. Den spänner, värker.. det skvalpar.. jag mår illa.. jag förmodar att det är meningen att detta skall "köra igenom" systemet men i en tarm som inte låter något gå igenom blir resultatet som ovan. Det växer på bredden, höjden och längden men det spolar INTE igenom. Har dessutom haft enormt mycket sura uppstötningar, med matbitar som kommit upp ett halvt dygn efter intag.. mindre bra.. jag fortsätter idag med men ser inte fram emot dagen.. skall ha kalas.. förutsättningarna kunde varit bättre.. tog oss ner till Harrys igår. Käka lite, planerat sen länge (tanken var att komma ut och göra nåt mysigt ihop innan operationen då vi inte vet hur jag kommer må..) men OJ va ont jag hade. Det var bära eller brista som hägrade och i sista sekund beslutade vi att köra trots allt. Tog cyklarna och halvvägs till restaurangen var magen i katastrofskick.

Att dessutom cykla hem senare på kvällen var kanske ingen hit men det gick det med. Maten var inte den bästa för en mage i det skick min befann sig men den var i alla fall god. Mindre god idag när jag idisslar den :-/ har liksom inga kalvar som vill ha min färdigsmälta mat!!

Vi får väl se vad som händer men nu har jag ju redan tagit dagens tablettdos och skam den som ger sig så lätt?? Jag hade väl inte direkt väntat mig mirakel.. jag har ju varit med förr.. har trots allt levt med de här besvären snart tio år..

Blogger låg nere igår

Försökte under hela dagen igår att gå in och göra lite inlägg här på blogger. Dessvärre verkade hela siten nedstängd pga tekniska problem och de hade dessutom tagit bort alla inlägg som tillkommit från i onsdags. Ser nu att vissa av de kommentarer jag fick på några av dessa verkar vara borta helt. Irreterande!

Hade massa "smarta" grejer att skriva igår (inbillar jag mig)) som är mer eller mindre inaktuella idag. Nåja, det är väl ingen som gråter för den sakens skull. Idag verkar ju skiten funka igen så nu kör vi :)

torsdag 12 maj 2011

Osy flush för utrensning av tarmen

Idag är första dagen med Oxy Flush. Även ett preparat jag grått på? Återstår att se. Syresättning av tarmen är inte orimligt. Att det kan fungera menar jag då. Bygger lite på logik, men sen om själva preparatet funkar in real life så att säga - det återstår att se. Bara tiden kan utvisa och avgöra det.

Tog första dosen Oxylift igår. Man blandar med vatten. Smakar lite skumt på slutet men förhoppningsvis skall det göra nåt bra det med. Imorse tog jag så alltså första dosen av Oxy Flush. Tre tabletter tillsammans med ett stort glas vatten och tre droppar Oxylift. Magen? Som en spärrballong! Efter trugande på brädan fick jag så igenom lite (det var nog mer än sista dagarna) men magen värker på.. den vill göra sig av med mer. Tarmen alltså. Tyvärr vill inte min tarm fungera (precis som vanligt och som vid tidigare försök till utrensningar) så buken växer och trycket ökar men inget går igenom. Mår illa och har huvudvärk. Har skippar resolor idag. Båda känns för mycket.. vi får se om jag tvingas ta den imorgon. Beror på hur dagen går.

Vermusan smakar skumt! Som portvin ungefär, jag kan liksom inte riktigt förlika mig med tanken på att den skall hjälpa? Portvin före frukost?? Jaja, även där får väl tiden utvisa och avgöra vad som händer.

Var en spännande eftermiddag igår i alla fall. Anders kom hem tidigare än vanligt och hade lite trevliga växter till balkongen med sig. Syrerym! Rena fotosyntesen därute (inne) på balkongen nu! Me like. Jag trivs där. Kan sitta där o ljus o syreterapia för mig själv på dagarna. Den lilla stund jag faktiskt kan sitta där.

Cyklade en sväng till torget igår med. Känns gött i magen att trampa loss en massa energi och skaka om tarmarna i backarna. Fasar lite för hur det skall gå under sns perioden.. jag som är van att vara i rörelse JÄMT. Nu ska jag vara mer eller mindre stilla, jag undrar hur det ska gå..

onsdag 11 maj 2011

Gördel för att hålla tillbaks invagination/tarmar på fel ställe

Jag fick en kallelse till ortopedtekniska idag. Besök 7 juni?! Det känns så härligt att allt går så snabbt o smidigt inom vården.. not! Hade hoppats prova ut den här gördeln INNAN det är dags för operation, men så blir alltså inte fallet.. halva grejen var ju att ha den som hjälp under tiden då jag går med elektroderna i ryggraden.. men jag får nog lägga ner den tanken och försöka uppfinna något på egen hand.. det vore ju liksom inte första gången ;)

Sitter man o skriver på laptopen medans man trampar runt på en motionscykel är väl det mesta annat möjligt också? En skärbräda löser bordet.. eller hur det nu var? Men det funkar. Det gör det mesta när man ger sig fan på det.

Mina oxyflush kom idag. Jag ska testa imorgon tänkte jag, skippa resolor en dag o se.. kan bara gå på ett sätt??? :)
Har tagit dropparna idag. Börjar med en lägre dos.. tre st i ett glas. Oxydroppar.. blir nog bra :) Syre kan man inte får för mycket av (eller jo, det kan man men jag är ganska övertygad om att jag inte direkt har överskott på den varan!!)

Vermusanen smakar likör! Så jag kolla på förpackningen, o nog fan är den 10%-ig.. jises! Är det meningen jag ska bli full på kuppen?? :)

Stamceller - framtidens "hjälp" även mot sjuka tarmar?

Forskarna vid Sahlgrenska har visst lyckats med något. Det är tur det vill jag lova! De gillar ju att skryta när det går bra - men när det INTE gör det sopar man historien under mattan.. fantastiska land. Så öppet.. eller hur det nu var. Ju mer man forskar (själv) desto mer upptäcker man hur korrupt allt faktiskt är och hur det i grund och botten enbart handlar om en sak (eller två, beroende på hur man ser det) makt och pengar. Inget annat.

Hur som helst. Denna metod, att bota någon med en kronisk sjukdom genom att använda stamceller är både skrämmande och fantastiskt på samma gång. Jag är lite emot stamcellsforskning eftersom det nånstans finns en gräns för hur långt man kan gå.. men samtidigt ser jag ju de möjligheter som finns med denna typ av forskning och vad den kan göra för människor som annars "stått utan hjälp".

Man undrar om detta kan bli framtidens lösning på de problem man idag inte kommer åt? Kanske kommer även tarmarna att kunna "bytas ut" med den här tekniken i framtiden..

http://www.nyteknik.se/nyheter/bioteknik_lakemedel/bioteknik/article3173401.ece

Operation närmar sig..

Nedräkning pågår. Har inte varit så nervös tidigare, men börjar känna av nerverna nu. Mindre än en vecka kvar.

Det jobbigaste just nu är tanken på att jag inte kommer bli sövd och måste KÄNNA när de är inne och gräver i ryggraden på mig. Jag VET dessutom att det kommer göra ont. Jag gillar inte tanken på det. Jag vet ju att jag gärna tuppar av när jag blir rädd. Har en förmåga att sluta andas. Gör det ont spänner jag mig omedvetet (fast att jag vet att jag borde slappna av, för det gör mindre ont då - men det går inte att styra över alla mekanismer?!) och så gör de ännu ondare. Då slutar jag andas o så tuppar jag av. Kanske lika bra så får jag min "sövning" gratis så att säga.

Har dock en känsla av att de i så fall ser till att väcka mig så jag är medveten oavsett. De vill ju ha min "hjälp" jo tjena.. hjälp var det.. känns inte som jag kommer vara till så stor hjälp. Hade hellre sett att de sövt ner mig så jag slapp vara medveten om vad som händer runt omkring mig, men tydligen inte. I stockholm, men inte i Göteborg.. det spelar roll vart man bor och vilken vård man får.

Vad som händer efter op, om den inte funkar som den ska vågar jag inte ens tänka på. Har levt på brädan under tio år så hur fan gör jag om det inte funkar och jag inte kan använda min bräda? Då har jag problem vill jag lova. Stora såna. Så jag försöker inte tänka. Det kommer funka , det ska gå bra.. o jag ska få mitt liv tillbaks. Punkt.

VERMUSAN mot magbesvär

Var i kontakt med min homeopat igår igen. Kom fram till att jag skall lägga till vermusan 10 ml tre gånger om dagen i tillägg till det jag redan tar, dvs R23, R7, hepar sulphur samt phytolakt. För att hjälpa matsmältningen ännu mer så att säga.

Utslagen i ansiktet har jag blivit av med. Det tog några veckor men fan va gött det känns! Mår inte bra när de blossar upp o kliar.. när de dessutom kommer då magen är som värst.. mår jag inte direkt bättre. Jag vet ju att de kommer från magen, men de räcker så bra med att må bra I Magen det behöver väl inte synas utanpå också.. men jag vet ju att det måste ut nånstans.. det lär bli fler gånger.. jag är inte så dum att jag tror att jag kommer slippa skiten framöver. Jag är glad att jag slipper den för tillfället och kan känna mig lite "fin" utan att det kliar överallt och jag ser ut som elefantmannen (eller en dansk salami!)

Vi får väl se vad det ger. Beställde faktiskt en oxyflush häromdagen också, för att se om den kan få fart på tarmarna.. innehållet är väl ungefär detsamma som i den Oxytarm jag tog för många år sen.. men det återstår att se om den gör nån verkan idag. Nåt behöver jag, kan inte fortsätta knapra Resolor resten av livet och behöver verkligen få magen att komma igång på egen hand. Alltså inte bara KÖRA igång utan att också börja spotta ur sig det den bearbetat.

Som sagt vi får se vad det ger. Försökte få tag i stomisköterska idag för att få hjälp med bråckband, men hon verkade inte vilja svara under telefontiden idag heller.. lite jobbigt med tanke på att op närmar sig och jag skulle vilja ha ett sådant utprovat till dess. Om inte annat så för att fästa sladden vid så den håller sig på plats.

tisdag 10 maj 2011

En helt vanlig tisdag

Det är inget speciellt med den här dagen egentligen. Inte på nåt sätt. Jag borde väl vara glad för det? Det kunde ha varit en sån där riktig katastrofmorgon, men let's face it: Jag sov imorse! Jag märkte inte ens när Anders gick upp! Nog för att jag, som vanligt, haft svårt att sova under en sammanhängande period inatt men jag sov till klockan väckte mig. Hade inte ens märkt att han gått. Bara en sån sak.

Om det beror på att hundarna lät mig sova inatt (inga väckningar med nattliga toabesök alltså) och om jag för den sakens skull var helt slut.. eller om jag helt enkelt bara hade en otroligt bra hormonproduktion imorse som lät mig sova. Jag vet inte, och kommer inte heller att få svar på den frågan! Är bara tacksam att jag fick sova för en gångs skull :)

Inga magsjuka hundar på morgonpromenaden heller. Fick släpa Lukas större delar av vägen, vilket var irreterande (det är ju trots allt inte SÅ varmt ännu, eller var inte när vi var ute..) men han har kommit på det där.. jag fattar bara inte vad han får ut av det? Hur skönt kan det vara att bli släpad??

Kör på med mina homeopatmedel och ger hundarna probiotika. Skall testa lite homeopatgrejer på dem med snart.. får se hur de reagerar. Fick ju lägga ner de tankarna när de här häftiga diarréerna kom. Men nu är de under kontroll, åtminstone för tillfället.. man får vara glad för det lilla.. Det är det lilla i livet som gör den STORA skillnaden..

måndag 9 maj 2011

Bli kvitt din förstoppning - den kan döda dig!

Egentligen säger det sig väl självt.. går man för länge med förstoppning (=en igenslaggad tarm) leder det så småningom inte bara till minskat näringsupptag och utspända tarmar med tarmfickor som lagrar dåliga bakterier och annat skit - utan det gör även att transporten av kroppsligt avfall istället för att lämna kroppen långsamt förgiftar den. Vad händer vid en långvarig förgiftning? Jag tror de flesta är ganska överens om det svaret. Man mår sämre och sämre och tillslut, om inget görs, kolar man faktiskt vippen. Som vid de flesta andra förgiftningar.

Läste en intressant artikel idag. Om än gammal så var den intressant. Elvis läkare hävdar att han dog av förstoppning! Detta upptäcktes först vid obduktionen, men det var länge känt att han led av svåra tarmproblem. Jag är inte förvånad. Ibland förundras jag hur folk kan fortsätta misshandla sina kroppar som de gör och ändå stå på benen och hävda att de "mår bra". Hm. Jag undrar vad de jämför med??? Med Elvis leverne kanske det inte är så konstigt om hans tarm lade av och drog resten av kroppen med sig i förfallet..

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7098288.ab

De rika utnyttjar sjukvården mer än de fattiga.. jämlika samhälle?! Not.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/varden-utnyttjas-mer-av-rika-an-av-fattiga

Vad ska jag säga.. det jag alltid sagt. Det jag slagits emot sista året. Denna ojämlika vård i samhället. Det SPELAR ROLL vart man bor - det spelar roll hur RIK man är - och det SPELAR roll vilken utbildning man har. Vem man träffar, vem man är och så vidare.

Sjukt är det, men så ÄR det. Vi har en lag som utlovar lika vård på lika villkor.. men vem som följer den lagen det är en bra fråga? Inte Västra Götaland i alla fall.. jag blir arg. Väldigt arg.

Dans igår - kalas för magen!

Dansen igår var kalas för en ond mage. Hade tokdiarré och vätska i buken men att dansa loss en timme (ett riktigt svettigt pass tål att tilläaggas.. om det berodde på värmen eller farten förtäljer dock inte historien ;)) gjorde susen för magen. Behövde inte ens knåda på magen innan kvällsmat när vi kom hem. Kunde sätta mig och äta direkt. Händer INTE varje dag.

Blev dock lite väl kaxig och stoppade (som vanligt när jag känner mig minsta bättre) i mig på tok för mycket - tji fick jag och pang o brak sa det i magen sen var det kört igen. Men det höll innan dess. Bara en sån sak! Cyklade en rejält bit i värmen också vilket säkerligen hjälpte till en del. Härligt att få lite extra D-vitamin på köpet! Kanske var det den biten och inte dansen som gjorde susen igår.. vad vet jag..  time will tell?

Har hittat ett nytt magtillskott på nätet (usch, jag borde inte kika runt så mycket här..) som utlovar att det tar död på candida och får gammalt tarmplack att lossna.. Hur många gånger har jag läst det förr? Hur många gånger har jag provat? Alldeles FÖR många. Likförbannat kan man inte låta bli att låta sig påverkas av all denna halleluhja reklam.. "nån gång är det min tur" - men om tarmen inte kan göra sig av med placket vad händer då? Placket som pillren löser upp vill säga? Det återstår att se.. jag vet inte om jag tänker testa det här preparatet men jag får väl se. Time will tell.. :)

söndag 8 maj 2011

Radamir och SNS

Nerverna.. det var ju det. Kan jag använda min Radamir när jag har elektroderna på plats? Man får ju inte ha göra diatermi eller ultraljud när man har en sådan.. sns alltså.. så jag börjar undra. Vad räknas Radamir som? Har försökt få svar från tillverkaren men svaret verkar lysa med sin frånvaro.. läkaren vågar jag väl inte ens fråga. Han vet garanterat inte vare sig vad han själv eller jag pratar om i vilket fall. Jag blir bara förvirrad.

Nej, jag får nog forska vidare på egen hand.. se om jag hittar nåt. Är det någon som vet något om detta är jag tacksam för alla tips jag kan få. Vill helst inte avbryta den behandling jag påbörjat och kommit relativt långt med. Då är ju hela grejen ogjord och det känns fruktansvärt onödigt. Radamir är ju dessutom bra på att ta död på oönskade parasiter, bakterier och annat skit som inte hör hemma i kroppen och lätt kan finna sin väg in vid en operation..  bara det gör ju att motiveringen känns ännu bättre att fortsätta!!

Vovve nr 2 magsjuk - o matte med?!

Jag vet inte vad jag ska säga. Det går troll i det här? När man slutat oroa sig för Tuffe då han börjat käka och dricka på egen hand kommer nästa pers: Lukas. Same shit different dog? Tokdiarré sen igår eftermiddag och hela natten har bestått av att springa ut och in med en magsjuk vovve som pipit vid dörren. Stackars Anders som hjälpt mig inatt men tack o lov att han gjorde det! Åkte själv på en jävulsk urinvägsinfektion igen o mådde verkligen apa inatt.. lyckades dock häva den med en megados URILAN.

Inatt fick jag svar på varför jag åkt på det igen: Jag har ju fasen samma konsistens på det jag lyckas få ur mig som hundarna har?! Läser de av mina energier och försöker avlasta mig eller vad är det frågan om? Man blir nästan mörkrädd.. :-/ Nu tror jag i och för sig att det rör sig om nån vanlig tarmbakterie de fått i sig, som förmodligen började frodas när värmen kom - eftersom det är många hundar som lidit av samma problem på sistone.. men ändå. Man funderar både en och två gånger.

Mjölkmagvärken har dock försvunnit igen. Thank God för det! Nu är det back to dåliga jävliga magen igen.. och en vecka drygt kvar till SNS operationen.. börjar nerverna ge sig till känn? Jag tror det.

lördag 7 maj 2011

Veterinärer - dagens medicinska "specialister"

Man skulle nog uppsöka veterinären när man blir sjuk egentligen. Istället för att springa till läkaren alltså. Let´s face it:
De flesta veterinärer är mer humana - varma o goa (undantag finns!)
De flesta veterinärer ser till hela djuret och inte bara till ett felaktigt (dysfunktionellt) organ - man kan alltså få en sammanfattad bild och går inte enbart på symtom.
Man gör fler och grundligare undersökningar på djur eftersom de inte kan prata och går mycket mer på ägarens anamnes.
Veterinärer verkar duktigare på att tolka röntgen och ultraljud än vanliga läkare

Ta exemplet med Tuffe igår. Vi var på en trevlig klinik Qrera i Ljungskile med honom, pga hans matvägran och magsjuka sista tiden. Inte nog med att vi blev trevligt mottagna, vi blev lika vänligt omhändertagna. Veterinären lyssnade noggrannt på allt vi hade att berätta, läste igenom hans gamla journaler och gick igenom honom kroppsligt för att känna efter avvikelser. Svaren på de flesta blodproven fick vi direkt men man beslutade ändå att ta en röntgen. Tack o lov! Röntgen visade på att tarmarna var kraftigt irreterade. Det såg hon genom att tarmväggarna var väldigt förtjockade. Dessutom syntes inte njurarna på det sätt d e normalt skulle gjort, vilket tydligen tydde på inflammation i bukspottkörteln. Prover skickades för att kontrollera detta. Eftersom det var Fredag fick vi med proverna för att kunna lägga dem på en låda som töms snabbare.. hade en läkare ens funderat på en sån sak?

Tuffe, badar självmant men gillar inte o bli våt om tassarna ;)

SVAR: NEJ! Patienten hade glatt fått vänta. Vänta o vänta. Tills nån tog sig tid att fixa svaren. O sen att meddela dem till patienten.. låt oss säga.. ett par månader?? Urk. Nej, tacka vet jag veterinärer. De går mer på historia och hur djuret reagerar än på vad ett blodprov säger, även om undantag finns här med som sagt!