lördag 30 april 2011

Glutamat och magproblem vid restaurangbesök

Har äntligen kommit fram till vad som orsakar mina kallsvettningar, min hjärklappning och den magvärk som jag mer eller mindre alltid kan relatera till de få restaurangbesök vi varit på. Kommer inte långt efter att jag intagit maten, högst en halvtimme efter. Mår fan, blir svimfärdig och känner mig jättesjuk.

Det var inte förrän igår, när en av våra vänner kände igen symtomen då vi pratade över en middag som jag kopplade sambandet. Har alltid trott det berott på nån dålig olja eller mejeriprodukt som av nån anledning hamnat fel.. igår fick jag svaret, och svaret stavas glutamat! Speciellt på thai, kina och indiska restauranger används glutamat flitigt som en smakförstärkare och för att få oss att äta mer. I asien är de ganska flitiga användare av glutamat i det stora hela.

Inom neurologin finns det faktiskt en benämning på detta "chinese restaurant syndrome" och otaliga artiklar finns skrivna i ämnet. Allt från astma till allergier och magbesvär har rapporterats. Glutamat blir ett nervgift som på samma sätt som alkohol i för stort intag skapar kaos i hjärnan.. kan även förklara de plötsligt oförklarliga utslag jag gärna får i ansiktet när vi äter ute och den blossande känsla som sprider sig omkring - innan jag istället får lägre blodtryck och känner mig svimfärdigt. Buksmärtorna ska vi inte tala om.

Kändes som en lättnad att faktiskt äntligen få svar på den här frågan!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Glutamic_acid_(flavor)

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/glutamat-kan-ge-fetma-och-migran(916547).gm

Trött!

Jag fattar det inte. Borde vara full av energi idag. Har verkligen haft en kanondag med mamma på Stenungsön. Fikat vid vattnet, glatts åt hundarna som badat (!!) i havet och haft det allmänt gött. Avslappnat värre. Ändå känner jag mig dödstrött. Magen molvärker och den där bakfyllekänslan vill inte ge sig. Jag fattar inte.. antar att det mestadels beror på att magen är såpass full att den orsakar förgiftningssymtom då jag inte lyckats göra mig av med det som samlats på under veckan. Det har ju varit en del. Det börjar väl bli giftigt och jag förmodar att detta är kroppens sätt att säga ifrån.

Det är min teori i alla fall. Jag säger inte att jag har rätt men det visar sig väl snart! Laddar batterierna med en smoothie gjord på rismjölk, mango (färsk såklart!) och kokosmjöl. Mumsigt värre! Kokosmjöl är en favorit och bra med fibrer för magen dessutom. Såvitt jag kunnat utröna hittils gör de i alla fall inte att jag mår sämre än jag redan gör - bara en sån sak ;)

Utrensning + alkohol + sen mat = INGEN BRA KOMBINATION

Mådde relativt hyfsat igår eftermiddag och kväll. Hade vänner på besök och trots att middagen blev ganska sen var magen ganska så mycket under kontroll. Satt nästan o väntade på att den bara skulle explodera - men den gjorde inte det.

Inte förrän det var dags att gå o lägga sig vid tolv (sent för mig!) då den självfallet satte igång.. förmodligen för att jag reste på mig och maten "trillade ner" tillsammans med tarmarna. Sov kasst inatt. Vaknade flera gånger och mådde tokilla. Magen värkte som fan. Kände mig rejält bakfull - eller full? Förgiftad? Som om jag varit ute och festat hela natten, vilket jag definitivt inte hade. Var helt yr i bollen.. så mycket drack jag faktiskt inte. Det var ett par glas till middagen, inte mer.. och det var MYCKET mat. Kaffe sent i och för sig och en massa nachohips. Dumt av mig, vet ju att jag mår dåligt av för mycket sånt där egenlitgen.. min mage fixar inte sån mat.. men nu verkade hjärnan inte vara på min sida igår. Tvärtom. Hade trevligt och lyckades förtränga denna lilla "detalj".

Synden straffar sig själv. Kom knappt upp imorse. Sovmorgon för min del gick inte upp förrän sju.. det är sent i min värld.. magen värkte o sprängde som sjutton.. kändes som jag nästan skulle kunna gå på toa av mig själv pga trycket, men det gick inte - idag heller.. :(

Drack säkert fyra glas vatten och tog mina phytolakt o homeopatdroppar. Fick mig på fötter. Spysmaken i halsen försvann och huvudet kvickande till.. men usch så dåligt jag mådde.. säger väl en del om gifthalten i de där livsmedlen eftersom jag kör en utrensning samtidigt.. och kroppen kämpar med att göra sig av med dessa gifter.. förmodar att belastningen blev alltför hög och det var därför jag kände mig så jävla krasslig.. 

Vad har jag lärt mig av detta? Samma som jag visste innan: alkohol och utrensning är ingen bra kombination. Sen mat är inte bra för sömnen och inte matsmältningen heller för den delen.. detsamma gäller att stoppa i mig skit (nachochips och dylikt) när magen redan sagt ifrån för länge sen.. det blir INTE bra dagen efter. Idag med andra ord.

Fuderar nästan på att ta mig ut o springa en sväng för att rensa systemet, men pollenallergin sätter lite stopp för de planerna. Känns i lungorna och ögonen o nyser gör jag hela tiden.. energin försvinner liksom..  försöker lyssna på kroppen när den säger ifrån. Kan hända det är därför jag inte sprungit de sista veckorna. Cyklat har jag däremot gjort. Nån måtta får det vara ;)

fredag 29 april 2011

Kollodialt silver mot candida och andra jästsvampar/virus/bakterier

Det var länge sedan jag använde mig av kollodialt silver i vatten nu. Runt 2006-2007 när jag konstaterades lida av bakteriell överväxt i tunntarmen av typen klebsiella. Silvret var ett bra alternativ för att ta död på skiten. Jag minns att jag hade med en stor flaska på vår resa till Tobago. Mådde faktiskt förhållandevis ok i magen då. Kan det ha varit silvret?? Jag påstår inte att jag mådde bra, men jag hade inte de tokjäsningar jag har i dagsläget..

Gjorde ett experiment och beställde en silversalva för ett par veckor sedan. Har använt den på utslag och infekterade sår. Över en natt har infektionen minskat radikalt. Vad mer bevis behöver jag? Tänker beställa en flaska i förebyggande syfte.. att ha hemma och dricka varje dag. Stärker inte bara immunförsvaret och ser till att kroppen i sin helhet mår bättre utan hjälper på sikt att hålla undan dessa hemska urinvägsinfektioner och ta död på den sega candidasvampen..  jag har inget att förlora..

Mer om silver finns på:
http://www.pegamo.se/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=22

http://www.silver-colloids.com/

http://www.silvermedicine.org/

Mår för tillfället fan i magen. Tarmen reagerar inte alls som den ska. Svimfärdig varje gång jag ska försöka gå på dass o inte vill den tömma sig heller.. buken spänner upp och det känns som hela tarmpaketet håller på att brista.. så jag har inget att förlora.. jag tror inte på att sjukvården kommer hjälpa mig, det är mitt eget ansvar att hitta boten som håller mig på fötter framöver! I kombination med en, förhoppningsvis fungerande SNS, hoppas jag detta skall bli det som ger mig lite av livet tillbaks.

EU vill förbjuda alla naturliga örtpreparat 30 April - agera EMOT NU!

Jag blir så förbannad att jag nästan kräks. Vi sägs leva i ett fritt samhälle där var och en har ansvar för sin egen hälsa? VAR NÄR HUR?! Gör vi? Såvitt jag vet är hela samhället uppbyggt kring läkemedelsindustrin och vården på ett sätt som tar ifrån oss rätten att själva välja vilken form av behandling vi vill ha. Att man inte får behandla barn naturmedicinsk säger väl en hel del bara det.. i att man nu vill gå in och förbjuda örtpreparat till förmån för livsfarliga läkemedel sponsrade från en industri som enbart är ute efter en sak: PENGAR - och makt. De går hand i hand.

Att förbjuda örtpreparat på grunderna att det är gifter är det löjligast jag någonsin har hört. ALLT BLIR GIFT I KROPPEN I FÖR STOR MÄNGD! Däremot är läkemedel ALLTID ett gift du stoppar i dig. Oavsett mängd. Tala sanning istället jävla EU politiker och lägg korten på bordet - det här har aldrig handlat om att örterna är giftiga. Det handlar snarare om att begränsa vår egen valmöjlighet ännu mer och ta total kontroll över vår hälsa. Genom att tvinga oss stoppa i oss giftiga läkemedel när naturliga motsvarigheter förbjuds. Man kan ju undra vilka grunder det baseras på?? Intressanta artiklar/bloggar finns under:

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/health_ban
Sanna Ehdins syn på läkemedelsindustrins idealmänniska..

http://blogg.passagen.se/annikadahlqvist/
Annika Dahlqvists blogg

http://www.savenaturalhealth.eu/thanks.php
Reagera, agera, protestera, signera - jag har!!

torsdag 28 april 2011

Ryggstöd för magen

Har haft på mig min rehband för magen sen igår. För att försöka minska buktrycket och hålla tarmarna på plats. Har gått sådär, men det kändes i alla fall bra mycket skönare igår. Under dagen. Den värsta smällen kom, som vanligt efter lunch. Molvärker och känner mig allmänt sjuklig.

Kvällen var hemsk. Trött o hängig och inte alls på det humör jag önskar att jag hade varit. Men men, man kan inte vara bra på allt? Jag är ju i alla fall medveten om det.. alltid nåt. Utan att vara medveten om det kan man inte förändra något..

Skulle egentligen träffat en kompis idag. Känner att jag inte har nån ork. Magen värker som attan och jag har sovit pissdåligt inatt.. vaknade dessutom av att ögona höll på att klia sönder. Försöker hitta ett homeopatmedel mot dem med.. pollen.. jag säger bara det, pollen..

Fortsätter med mitt rehband idag. Det är egentligen anpassat till ryggvärk, men jag sätter det längre ner och vänder det liksom fel, som en maggördel. Det känns bra att det spänner åt lite och håller saker o ting på plats. På så sätt kan jag slappna av mer själv. Men jag fattar inte vad som hände efter helgen i Sälen. Tarmen är helt åt skogen. Vill inte vara med och reagerar inte som den brukar. Gör tokont och känner mig svimfärdig varje gång jag lyckas gå på dass. Tömmer mindre än vanligt och värker mer. Kalas..

Intressant om strålning.. även om det kanske inte direkt kopplad till magen här o nu!

Kika på denna sidan om du är intresserad av strålning och strålningsfria produkter..

http://www.maxicom.se/Stralningsrisker.php?PHPSESSID=ccbeb5e4d75557477a93878689c2ae9d

Ett företag, som trots att de jobbar inom teknikbranschen faktiskt går ut och varnar sina kunder innan de handlar strålningstät elektronik! Det måste jag kalla styrka! Eloge till dem för det! Tänk om läkarna gjorde samma sak "ät inte dessa piller, du kommer förgifta din kropp.. " Hm, hur skulle det se ut?? Kanske bra mycket bättre än idag.. jobba på förebyggande åtgärder istället för att lägga locket på och trycka ner det som faktiskt går att göra något åt - innan det är försent vill säga!!

onsdag 27 april 2011

Teknik - en resurs eller en fiende?

Det är en fråga som tål att tänkas på. På Good News Magazines hemsida http://www.goodnewsmagazine.se/ uppmanas medlemmar i Facebook gruppen (vad finns inte på facebook nuförtiden, suck..) att skriva en krönika om det positiva med tekniken. Man får skriva vad man vill utan att angripa någon eller vinkla det negativt (självklart eftersom det är Good News magazine vi pratar om..) men vad gäller teknik finns här faktiskt både och. Det är inte bara i godo som den avancerar framåt. I många fall blir den även vårt förfall. Här kommer bland annat elektromagnetisk strålning in i bilden (igen) funderar allvarligt på att göra mig av med vår bärbara.. vad ska vi med den till - egentligen? Är det verkligen ett sammanträffande att hjärntumörfallen i USA ökat markant sedan 1984 då mobilnätet på allvar byggdes ut.. I don't think.. mydigheter kan köra vilken propaganda de vill men mig lurar de inte. Jag har min egen åsikt och den står jag fast vid. Like it or not!

Tror även att magnetfält kan ha ett starkt samband med diverse bokstavsbeteckningar som översvämmar samhället idag. ADHD, autism you name it. Det tillsammans med vacciner, tillsatsämnen i maten, föroreningar, genmanipulering, sönder processad mat, stress.. ja, den som kan förneka sambandet mellan dessa och en ökad sjukbild i samhället kan ju förklara vad det beror på istället?!

Funderar över hur mycket dessa faktorer kan påverka tarmen.. de påverkar uppenbarligen kroppens alla celler, en mobil i fickan kan ex sabba fertiliteten hos både kvinnor och män.. och kan den göra det kan den väl sannolikt sabba cellerna i tarmen.... få dem att skadas och bete sig konstigt. Vad vet jag.. men tanken är inte jättelångt borta..  en dag tror jag vi kommer tampas med alla som blivit strålskadade, det som Svenska myndigheter idag förnekar - det kommer bli morgondagens sanning. Då är det redan försent. Följ baltstarterna o bojkotta micron till att börja med, inför lite mer restriktiva gränser för mobilanvändandet och var inte så förbannat noga med alla dessa mobilmaster överallt. Det finns en anledning till att fåglar flyr ställen där dessa är uppsatta.. det finns en anledning till att de blir disorienterade när de skall nagvigera till varmare länder över vintern.. det finns en anledning till att de ständigt minskar i antal.

Jag drar det stort men jag tror att detta faktikskt kan ha samband med magtarmproblem också. Blir cellerna i kroppen skadade och immunförsvaret nedsatt ökar risken för bakterier, parasiter och diverse mikrober att få fäste i tarmen som för dem blir en gynnsam miljö att leva och fortplanta sig i. Ger vi dem dessutom rätt förutsättningar i form av överprocessad mat så är väl katastrofen redan ett faktum? Bara en tanke.. bland många..

"Fantastiska" Västra Götaland - och vården som bedrivs här!

På tal om läkare.. och västra götaland.. denna hemska region.. när det gäller sjukvård i alla fall. Jag upphör inte att förvånas. Så många som får lida i onödan för att några stolpskott till läkare och politiker sitter vid makten och vägrar erkänna när de har fel. Förlitar sig på journaltexter från evigheter sen som nån kollega de aldrig träffat skrivit.. och vägrar att själva göra om utredningen (hjälp, tänk om de faktiskt kommer fram till att patienten HAR RÄTT?!) Jag blir så arg. Tar upp detta då jag läste artikeln om tjejen i Januariutgåvan av 2000-talets vetenskap.. hon som drabbats av än det ena och än det andra.. o sen blivit nekad hjälp - detta av läkare på Uddevalla sjukhus. Fick istället söka vård utomlands på egen hand. I flera omgångar. Då penicillinet hon fått på Uddevalla inte räckt för att ta kål på bakterierna.. så hon var så sjuk att hon höll på att stryka med.. ändå slapp läkarna prick? Jag blir så arg att jag skakar när jag läser sånt där. Fy fan för denna vård. När skall politikerna vakna upp?!

Fick även veta att man ibland transplanterar organ från avlidna cancerpatienter.. som innehåller mikrober av div slag.. vilket resulterar i att den som får organet själv utvecklar cancer.. som sagt ibland vill man inte veta.. eller vill man det? Jo, man vill nog det. Hur ska eländet annars få ett slut??

Bråckgördel, stomigördel - gördel för att hålla tarmarna på plats?

Jag kom på den "Briljanta" idén att skaffa mig en riktig gördel inför op. Mest för att hålla saker o ting på plats, dosan inte minst. Den får ju inte rubbas så att på nåt sätt fästa den i en gördel känns i min värld som en smart idé?

Surfat runt lite på olika varianter men hittar ingen som jag blir riktigt förtjust i. De som är gjorda för stomier är eg antingen på fel ställe eller för dyra och de som är gjorda för bråck sitter absolut helt fel. Har ett liknande vulkanskydd för ryggen som jag tidigare använt för magen.. funderar på om det finns nåt sånt.. som liksom sitter lite bättre.. har skickat förfrågan till min läkare, ev kan han skriva ut nåt på remiss. Vi får väl se. Men det känns som en bra idé. Tips mottages tacksamt!!

tisdag 26 april 2011

Scandlab

Det var många år sen nu som jag gjorde mitt födoämnestest hos Scandlab. Säkert sju år sedan. De var redan då i blåsvädret med vanligt traditionell medicin. Skolmedicin med andra ord. Det var det första test min pappa faktiskt tog på allvar. Visade bla på överkänslighet mot vissa födoämnen som vanliga blodprover hos allergologer av olika slag inte kunnat komma fram till. Även en del dåliga bakterier och dylikt. Dessvärre blev jag föreslagen en relativt dålig sk praktiserande alternativ terapeut som verkade mer intresserad av att skapa sig karriär inom alternativmedicin än hon faktiskt var kunnig. En plastikkirurg i Stockholm som dessvärre inte vann mitt förtroende. Kanske inte så konstigt. Man väntar sig inte en råspacklad opererad dam att hjälpa en med åkommor som skall behandlas alternativmedicinskt. Det kändes väldigt fel att komma in på kliniken med reklam för rynkreducering och fettsugning när man söker en naturligt bot för sina tarmproblem..

Hur som haver. Jag skulle vilja göra om det där testet.. se vad som ändrats.. se vad som tillkommit.. de har ju dessutom utökat sitt koncept..  kostar dock skjortan så man får inte vara barskrapad. Jag undrar hur länge det dröjer innan traditionell skolmedicinsk sjukvård börjar dra örona till sig och kika på dessa resultat, kanske rentav anlita bolag som Scandlab för att få korrekta analyser av diverse komplicerade åkommor.. om tio år? Aldrig? Svaret lyser med sin frånvaro.

http://www.scandlab.com/alcatprislista.html

Elektromagnetisk strålning skrämmer mig

Har läst en hel del idag. Igår med. Helgen med. Om elektromagnetisk strålning. Jag minns hur min far varnade oss för användning av microugnar när dessa kom ut på markanden för jag vet inte hur många år sen?! Han tog fram tiotalet rapporter om dess skadliga verkningar och vägrade skaffa en sådan till hemmet. Jag tyckte han var ganska fånig då. Jag var ung och dum.

Tiotalet år senare skaffade vi en. Av ren bekvämlighet. Borta var alla dessa rapporter och det var mer vanligt att värma mat i micron än i ugnen. Dock begränsade jag mitt användande av denna med rapporterna i bakhuvudet. Använde den mest för att tina saker jag glömt ta fram i tid. Sällan för att värma mat. Förutom på jobbet där det saknades andra alternativ.

Hur som helst. Nu, och i flera år, har micron varit på tal igen. Dess skadliga verkningar går knappast att förneka. Har senaste veckorna blivit en fan av 2000-talets vetenskap. Intressant läsning, intressant tidning. Den bästa jag läst på länge. Lyfter fram sådant som annars tystas ner - i ett samhälle som sägs vara "öppet"? Nja, det beror på vem som äger rätten till denna "öppenhet" - i mina ögon i alla fall!

Där belyser man mycket av den elektro magnetiska strålningen från mobiler, micorovågsugnar, DECT telefoner, 3G nätverk.. you name it och tar upp dess skadliga verkningar. Jag blir mörkrädd! Vågar man ens leva i ett sån här samhälle!? O här sitter man med en laptop i knäet. Blir förmodligen infertil på köpet.. :-/ det denna stackars kropp inte utsatts för.. det värsta var väl ändå rapporterna jag läst angående boende kring dessa 3G och mobilmaster och de sjukdomar och problem som drabbat folket i närheten. I Sverige sopas detta under mattan medan man i andra länder inför restriktioner. Som vanligt i detta fantastiskt "öppna" land - man väljer sina medel efter tillgångarna och efter vad man kan tjäna på skiten. Rent utsagt. Jag blir så arg.. alla dessa "oförklarliga sjukdomar" kanske inte är så oförklarliga?

Att fågelarter dör ut och inte kan navigera sig rätt vid flytt, bara en sån sak? Att Plantor inte växer när de vattnas med micrat vatten och att ägg dör om de placeras i närheten av en mobiltelefon.. sjukt. Allergier, ADHD, Depression...så många sjukdomar som kan kopplas till EMF. De skrämmer mig. Hjärntumörer, alzheimer osv osv. O här sitter man i ett rum omgett av massa elektroniska apparater som strålar dygnet runt. Ska nog göra mig av med den bärbara till o börja med. Får ont i örat av den och känner mig knäpp i skallen när jag pratar för länge i den, liksom i mobilen. Har alltid gjort. Kanske inte så konstigt. Jag är ju en känslig typ. Varför lyssnar jag då inte på min kropp när den säger till mig att jag gör nåt fel? Usch..

Se hemsidan för 2000-talets vetenskap! Rekommenderar starkt en prenumeration! Bli utbildad, inte inbildad!

http://www.2000taletsvetenskap.nu/

måndag 25 april 2011

Uppföljningsmöte med AF och FK

Det har blivit dags igen. Tre månader har inte gått ännu, men snart så.. det är ju första maj redan till helgen.. veckan därpå var det tre månader sen jag blev utförsäkrad från FK. Idag är det alltså möte för att diskutera fortsättningen de kommande månaderna med handläggare från FK och AF.

Arbetslivsträningen har ju, precis som väntat, gått sådär. Eftersom jag inte blivit bättre och fortfarande väntar på operation har situationen sen sist jag var där inte ändrats något nämnvärt - förutom att operationen närmar sig (även om det är nästan en månad kvar fortfarande.. suck!) och jag har börjar läsa en kurs i ekologisk medicin hemifrån.. får se vad de har att säga den här gången. Läkarintyg är redan förberett och nedstoppat. Almanackan är med och likaså min trasiga tarm. Gick upp fem imorse för att kunna va där vid tio.

Jag hoppas kunna fortsätta på AF efter operation och jag hoppas denna skall kunna göra att jag kan återgå i arbete, om inte heltid så åtminstone på deltid. Jag tror inte själv på heltid. Jag är glad om jag kan komma ut några timmar i veckan, inte minst för den sociala och själkänslestärkande biten - och är tacksam för allt som överstiger de förväntningarna!! Det är bättre att sätta ribban vid en rimlig gräns än att ta kål på sig själv med onödigt höga förväntningar som sedan splittras samman till ett trasigt pussel som är svårt att få ihop igen. Där har jag varit förr och försöker undvika att hamna där igen.

Mirakelmediciner för onda magar - finns de?

Jag önskar det fanns ett lika bra medel för mina tarmbesvär som det finns för urinvägsinfektion. URILAN är lösningen på de problemen, alla gånger i min värld. Nog för att det tog längre tid att bli av med skiten sist, då det spred sig till njurarna - MEN det hjälpte. En o en halv burk o så var jag kvitt skiten. Bättre än penicillin i alla fall. Tänk om det fanns nåt liknande för magen? Det mesta i naturlig väg går ut på utrensning.

Vad göra när utrensningssystemet är en del av problemet? Att det inte funkar alltså.. Hur avgiftar man bäst en kropp där dessa reningsverk inte funkar som de ska? Vad hjälper det att köra på eländet när det ändå inte kommer ut? En böj på linjen är en böj på linjen oavsett hur mycket piller man stoppar i sig. Man kan driva på hur mycket som helst o det enda som händer är att det tar stopp - snabbare än vanligt. Belastar i sin tur övriga organ eftersom tarmarna inte kan hantera avfallet - och resulterar i att de organen får för mycket att jobba med. Mirakellösning för det? Jag vet inte.

Jag kör på med min homeopatiska utrensning trots allt. Det går stundvis sådär måste jag erkänna. Kroppen hänger inte riktigt med alltid. Men jag inbillar mig att om jag är tillräckligt enveten (det vet jag allt om!) kanske det tillslut ger nån form av resulat. Kör ju även min radamir utrensning dagligen, även om det numer är i den mindre skalan (läs en gång om dagen) - den tar ju i alla fall död på diverse svampar och parasiter som eventuellt hemsöker min smått övergiftiga kropp? Sen kör jag ju även millimetervågsterapi på akupressurpunkterna för tarmarna och kristallerna på de ställen problemen för tillfället är värst. Ibland gör det mer nytta än andra gånger.

Dansen igår gjorde i alla fall inte saken sämre. Det var en glad nyhet! Jag var lite orolig innan vi gick dit eftersom magen igår inte visade sig från sin bättre sida..hade dessutom lyckats fånga upp det mesta av senaste kursen och fick för första gången hutlöst med beröm från lärarna.. bara en sån sak ,) o magen mådde bättre av att skaka runt även om kroppen för övrigt mådde illa av värmen i lokalen med så mycket folk och så mycket sol som slank in genom fönstren. 45 minuter räckte gott. Tillräckligt länge för att hinna gå igenom, tillräckligt kort för att inte vara ohållbarkt.. o tillräckligt nära hem för att inte vara en för stor pers att ta sig iväg på en gång i veckan!

Påsksvulleri är INTE bra för magen

En sak kan jag lätt erkänna denna påsken - jag har INTE skött mina magrutiner som jag borde. Glömde kroppen att jag har en tarm som inte funkar för den sakens skull? Svar NEJ. Inte för en sekund. Inte hur mycket jag än försökte ignorera att jag har en tarm som inte funkar. Tvärtom. Den blev snarare ännu sämre. Tur vädret var så fantastiskt som det var så åtminstone själen fick sig lite näring - för det fick den. Jag mår bra av sol. Alltså, bättre i själen..  jag har nog sagt det förr. Jag är vädermänniska. Kanske är det extra D-vitamin som gör det, kanske är det ljuset.. kanske är det rent av värmen eller bara solen i sig utan krusiduller.

Oavsett älskar jag våren och sommaren när de visar sig från den här (sin bästa) sidan!

Rutiner är a och o för en bråkande tarm. Dessa har jag inte följt under helgen. Vare sig dem eller min normalt ganska inrutade diet. Inrutad på det sättet att jag undviker vissa kombinationer som jag vet ställer till det och att jag undviker för stora mängder mitt på dagen osv - allt för att dagen skall flyta så smärfritt som möjligt. I helgen sket sig det mesta på det här planet. Grilla korv (soja) och drack en drink mitt på dagen. Bra för magen? Nej, men det var trevligt!

Spela krocket och käka nachochips.. var det bra? Krocketen, säkerligen, nachochipsen? Absolut inte. Slog tillbaks under kvällen. Blev knökmätt redan efter första laxtuggan. Mådde illa. Det liksom vände sig i magen. Ändå stoppade jag i mig mer. Det var ju påsk.. fanns massor att prova.. jag som eg avskyr när det finns för mkt att välja på. Buffé är inte min grej. Av den enkla anledningen att min kropp inte klarar av alla dessa olika kombinationer av mat och att min hjärna inte klarar av att äta lagom mycket. Det händer väl de flesta, men med en fungerande kropp kanske det räcker med lite ont i magen.. som går över.. inte i mitt fall. Blev trots en fantastiskt trevlig dag (passade på att inviga cykeln också o körde 1,5 mil med sambon, oj va trött jag var!! Många backar var det.. ) en tidig kväll för min del. Halv elva var jag helt slut. Lyckades ändå inte somna. För mkt mat i magen, för mycket gifter i kroppen..

Vred mig halva natten. För varmt dessutom.. buken skvalpade av vätska.. men på nåt sätt var jag piggast och tidigaste uppe på morgonen ändå! Är man van.. eller vad handlar det om? Knappast hälsosamt i alla fall. Men men, det är bara påsk en gång om året.. liksom jul, liksom midsommar.. same shit different day. Trevliga högtider med alltför mycket mat på helt fel tider o i helt fel kombinationer!! Att äta lite och begränsa mixen är inte helt lätt i de fallen.. om man inte har en stenhård självdiciplin och den har jag kommit fram till att jag saknar i de här lägena!

lördag 23 april 2011

Påskafton och redan ont i magen

Idag mår jag verkligen inte bra. Inte alls. Ont i magen som fan. Kan hända beror det på gårdagen. Det var en jobbig dag på alla sätt. Inte början av dagen - den var kanon. Men kvällen var en jobbig sådan. Vädret var fortfarande kalasfint men det nödvändigt påfrestande samtalet som tog större delen av kvällen i anspråk var inte direkt något som fyllde på energikontot eller räddade en redan bultande värkande mage.

Dock var det som sagt nödvändigt och jag var enormt lättad då det var över och jag bara hoppas det kan leda till något bra. Har mått fan länge över det här så att få det ur världen var en otrolig lättnad även om jag ännu inte vet vad som kommer ur det.

Hade magvärk som satan igår. Blev inte bättre av att jag knödde i mig en hel skål med nötter efter en redan stor middag. Självplågeri? Nervositet? Lättnad som liksom kom efter att persen var över på nåt sätt? Jag vet inte, det enda jag vet är att jag mådde otroligt dåligt igår men att jag hoppas att detta dåligmående skall bli den vändning som krävs för att bryta trenden och få dåligmåendet att bli bättre.
Simbilus simbila?

fredag 22 april 2011

R37 kanske räddade min mage idag?

Jag tog med dropparna ut på promenixen idag. Stenungsön. Fantastisk dag på alla sätt o vis - bortsett från magen. Den var total katastrof. Ville inte på nåt sätt. Värkte överallt och var toköm. Jag trotsade den och begav mig ut med Anders och vovvarna ändå. Gud vilken dag! Helt fantastisk som sagt.

Blev en lång fika på några klippor vid havet. Magen var katastrof och ännu värre blev den - efter mat vill säga. Jag tog tre doser R37, sammanlagt 30 droppar alltså. Både före, under och efter maten. Jag ska inte säga att gaserna försvann men de omfördelade sig. Jag kunde stå utan att gå dubbelvikt. Bara en sån sak. Jag tror de gjorde något. Möjligen räddade de min dag. Vi får se. Ikväll är det ny tag som gäller.. svärföräldrarna på besök och många doser skall intas..

R37.. Dr Reckweg... mot kolik..

Hade en underbar dag igår om man ser till vädret och humöret. Vädret framförall höjde mina energier nåt enormt. Ska inte sticka under stol med att jag är en vädermänniska (det har jag säkerligen sagt förut!) och att solen gör mig GLAD. Allt jobbigt känns mindre jobbigt och överlag känns livet lite lättare. Bara sådär. Utan att nåt annat skett - än att solen lyser på en och värmen smeker runt kroppen. Man slipper frysa, man slipper spänna leder och muskler och man kan slappna av på ett helt annat sätt. Sen att man får extra D-vitamin och ljus på köpet - det tackar jag inte nej till. Finns det något bättre än de första soldagarna på våren??

Var bortbjudna till vänner igår. Var lite orolig då magen självfallet la av strax efter att jag "fixat till den" på brädan med resulax innan vi begav oss av. Det brukar bli så. Ca tio minuter en kvart efter att magen känts någorlunda ok slår det till. Bakslag som heter duga. Magen blir kanonspänd och tokstor. Inte skönt nånstans!

Samma igår.. halvvägs till våra vänner small det till. Kändes som magen inte fick plats i kroppen. Hade tagit 10 droppar R7 från Dr Reckweg innan, bra för matsmältning och levern.. när vi kom fram fick jag besöka toan direkt eftersom jag inte kunde pinka när vi gick hemifrån (spänd mage=inget urin) Det gick sådär första försöket men tredje lämna det äntligen min kropp och GUD VILKEN LÄTTNAD det var!!

Dock spratt magen till och gasa upp sig med ÄNNU MER LUFT. LIte halvpanik men tog 10 droppar R37 bra för gasbsvär och kolik sägs det.. jag vet inte om det var de som gjorde att jag fick loss gaserna när jag knådade på dassgolvet men bättre mådde jag och kvällen höll sig relativt lugnt tills strax före hemgång.

Vågar inte sia om nyhetens behag ännu men jag kommer definitivt testa dem igen idag. Har dessutom hällt i mig en kopp phytolac innan frukost så får vi se hur det går med det..

torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag o svårt med utloppet

Ja, så var det skärtorsdag. Snart påsk igen med andra ord! Jises vad tiden går.. bröllop närmar sig med stormsteg.. hur ska detta gå??? Bra. Jag kommmer lösa det. På nåt sätt. Jag är trots allt en överlevare. Jag kommer på nåt. Ska bara tänka ut vad ;)

Idag var ännu en sån där dag. Inget vill igenom!! Antar det har med utrensning och radamir att göra, men jag vet inte. Det tar evighter att få igenom nåt och sen när jag väl lyckas gör det så förbannat ont att jag håller på att tuppa av. Känns som hela slemhinnan i tarmen svällt igen..  inge vidare med andra ord!!

Fick mailsvar från min homeopat idag också. Han som jag beställde alla dessa medel från. Han tyckte nog att jag skulle lugna mig och bara börja med R7 samt pulvret..  att jag kanske köpt på mig lite för mycket.. men jag är ju sån.. jag vill ha ett alternativ. Funkar inte det ena vill jag testa det andra.. ibland på bekostnad av intelligens!! Man kan inte vara bra på allt..

Gammeldags ohomogeniserad lågpastöriserad mjölk

Jag testade igår. Den där gammeldags mjölken jag köpte vill säga. Nu var det kanske inte rätt dag att testa. Magen var åt skogen redan från början o jag hade panikvärk redan vid elva. Det vill säga när jag i vanliga fall brukar må som bäst.

När dagen börjar på det viset kan det bara gå åt ett håll - åt skogen! Så även igår. Försökte dock trotsa magvärken och försöka njuta av det fina vädret och sällskapet av min trevliga väninna en liten stund på förmiddagen. Tog mig ut med hundarna och lunchade på en klippa här utanför lägenheten. Mår illa av att sitta inne när solen lyser ute. Även om magen inte mådde bättre av det så gjorde själen det! Inget snack om saken.

Till mjölken då. Jag testade igår morse. Eftersom jag hade panikvärk och en mage som var uppspänd som en jordglob är det svårt att säga om den förvärrade något. Är dessutom tjock i halsen och näsan av allergi och det är ju på dessa ställen mjölken sätter sig också..

Försökte med en liten kopp på kvällen också men det var samma sak då. Kanske gjorde mjölken allergireaktionerna sämre kanske inte det är svårt att avgöra när utgångsläget redan är dåligt. Jag får testa igen med andra ord!

Var dock väldigt varm inatt. Svettades trots att fönstren var öppna. Tyder på att immunförsvaret går på högvarv i mitt fall. Så det kan ha haft med mjölken att göra? Som sagt, jag får testa igen! En gång är ingen gång..

onsdag 20 april 2011

Vikten av vatten

Har läst på om vattnets betydelse för kroppsliga funktioner idag. Inte ur vanlig synvinkel då vill säga, utan ur ett lite bredare perspektiv. Intressant! Många tankeställare där vill jag lova. Får en att ifrågasätta det mesta man tror sig "vetat" och ger ett nytt sken på saker man tidigare aldrig reflekterat över. Det är sjukt hur väl inbunden man är i traditionell "skolmedicin" trots att man egentligen avskyr deras synsätt.. sättet där kroppen inte är en enhet (helhet) utan varje del granskas ur en egen synvinkel oberoende av andra organ- även om man på senare tid mer och mer får upp ögonen för denna komplexitet som kroppens alla celler och organ faktiskt utgör! Ett maskineri av hormoner som inte agerar var för sig utan tillsammans i ett välkoordinerat lag. Vi har mycekt att lära!!

Det är ganska logiskt egentligen, att förstå att de flesta sjukdomar uppkommer ur vätskebrist. Utan vätska som transportmedel inget liv. Då talar vi vätska i form av vatten, inte i form av juice, kaffe, alkohol, saft eller vad det nu kan vara. Vatten. Vatten som transporterar näringsämnen i kroppen och för bort avfall. Så logiskt men ändå så svårt att förstå? Att allt liv en gång kommit från vattnet är det väl knappast någon som tvivlar på idag. Så att vi inte skulle vara beroende av vatten är ett rent hån. Att vi dör inom väldigt kort tid utan vatten men kan klara oss länge utan mat säger väl sitt.. bara det..

Att vi lärt oss misstolka kroppen signaler så till den grad att vi inte längre känner skillnad på hunger och törst.. är rätt skrämmande! Det räcker att gå till mig själv. Jag känner knappt hunger, jag känner knappt törst - när jag gör det är jag väldigt uttorkad! Då är det liksom redan försent. Jag borde druckit för länge sedan. Nu har jag dock blivit duktigare på detta de senaste åren eftersom jag varit tvungen. Man kan inte ersätta ett glas vatten med en mugg cola. Det går inte. Cola dränerar (coffein) vatten fyller på..  har ständigt en stor kanna stående på bordet som jag ser till att tömma under dagen. Jag har svårt att få i mig denna enorma kanna under dagen men jag lyckas faktiskt. Utan vatten funkar inget. Magen allra minst.

Magen är beroende av en fungerande matsmältning för att inte bråka. För en fungerande matsmältning krävs enorma mängder vatten. Vatten som transporterar enzymer som i sin tur skall bryta ner maten, vatten som för runt näringsämnen i kroppen och för ut det som inte längre skall vara kvar.. och så vidare och så vidare. Det har visats genom experiment att när vi dricker ett glas vatten passerar det omedelbart in i tarmen och absorberas. Inom en halvtimme utsöndras nästan samma mängd vatten in i magen igen genom körtellagret i slemhinnan. Det väller upp underifrån och kommer ner i magen redo att användas för att bryta ner födan. Förmågan att smälta fast föda är alltså beroende av stora mängder vatten. Magsyra strömmar ut över maten, enzymer aktiveras och födan bryts ner till en homogen flytande massa som kan passera in i tarmkanalen för nästa steg i matsmältningsprocessen..

Att dricka vatten före maten och inte till är något jag vetat länge och faktiskt försökt att hålla mig till. Vattnet behövs för matsmältningen FÖRE maten inte i samband med. Då är det redan försent. Vattnet behöver omsättas i kroppen och inte blandas upp med maten. Dricker man till maten blir matsmältningen lidande. Sen att man ska vänta med att dricka till efter en eller ett par timmar har gått det är också något jag vetat länge, men haft lite svårare att hålla mig till. Får liksom ett behov att dricka lite efter maten. Antar att jag fortfarane är uttorkad då.

Enligt denna studie som jag läst senast bottnar så de flesta sjukdomar i vätskebrist. Kroppens sätt att INTE fungera utan vätska. Den löser det på bästa sätt.. matsmältningsrubbningar är enl studien ett första och väldigt tydligt tecken på vätskebrist. Enligt denna kan man åtgärda reflux med vatten.. en intressant tanke som tål att spinna vidare på. Definitivt. Migrän sägs vara samma vätskebrist. Bla sägs den ofta uppkomma av att man sover för varmt och blir "dränerad" under natten. Hjärnan är beroende av vätska.

Där fanns även teorier om varför den Amerikanska befolkningen blir fetare och fetare även om de äter mindre. Svaret hängde även där på vätskebrist. De dricker - men inte vatten. De häver i sig lightdrycker (som har helt felaktig verkan på systemet) och coffeinproppade subsitut som istället torkar ut kroppen och  skiter i att dricka vatten.. Summa summarum blir att kroppen lagrar fett för att få energi - omvandlas till socker.. ja, helt fel process med andra ord. Det går inte att lura en kropp som är bra mycket smartare än vad vi är. Att ge den föda utan näring tjänar inget till, minst av allt oss själva. Det vi stoppar i oss bör vara av högsta kvalitet för det skall ut igen på nåt sätt. Kommer det inte ut stannar det oundvikligt kvar nånstans i systemet och skapar problem.. Stora såna. Det har varit en lärorik dag i solen!

tisdag 19 april 2011

Ont i ändtarmen - kan man säga så?

Det är inte rumsrent att prata ont i magen - för att inte tala om ont i ändtarmen! TABU värre. Det är i alla fall det man fått lära sig under uppväxten. Man pratar inte skit. Man pratar inte ändor, man pratar definitivt inte konsistens på det som lämnar kroppen! Det bör man helst inte kika på utan snabbt göra sig av med och SPOLA. Fy, vem kikar väl på sin egen avföring liksom.. skandal.. faktum är att jag tror att de flesta gör det. Någon gång. Det är ganska mänskligt. Även om det inte är särskilt mysigt. Om man en gång haft det i kroppen ruttnandes i tarmsystemet kan det väl inte vara värre än att man faktiskt kan kika på hur det ser ut emellanåt?

Nåja, det var egentligen inte dit jag skulle komma. Jag pratade ont i ändtarmen och det har jag! Usch. Känns som slemhinnorna trasslat ihop sig därinne. Ett enormt tryck och jag är fan inte hård i magen (väldigt sällsynt i min lilla värld för tillfället) men det vill inte ut. Det som väl lämnar kroppen gör det med stort motstånd och sedan får jag bara sååå ont. Tom resulaxen gör ont för tillfället. Jag undrar varför det inte ger sig?

Har det med utrensning att göra tro? Jag antar att den som lever får se.. men jag hade hoppats att det skulle ge sig efter helgen.. det var ju trots allt i lördags det började. Känner inte igen det här..

Dr Reckweg mot magproblem

Lite tips på homeopatiska medel mot div tarmproblem som kanske kan hjälpa?

R4 Diarrhea formulaR4 is a fast acting remedy in acute gastroenteritis. Use it in cases of acute or chronic diarrhea, dysenteric stools with violent, painful intestinal spasms and strong flatulence.
R5 Antacid (heartburn, acid indigestion)
R5
R7 Laxative, Anti-gas
R16 Migraine formula
Drainage remedy. Organic and functional complaints of the liver and gallbladder. Swelling of the abdomen, premature satiety, lack of appetite, bitter taste in the mouth, flatulence, constipation, weariness after meals, hypochondria. Excellent remedy to use after over indulging (i.e. Halloween, Holiday Season, Easter, etc.). Headaches and migraine are sometimes related to digestive problems. R16 will help remedy their symptoms. Use R16 for supraorbital pains, cervical stiffness, congestive migraine headaches with throbbing pain and vomiting and nausea during headache.
R37 Colic formula
Use R37 for colics of various types: flatulent colics, intestinal colics, bilious colics, menstrual colics (dysmenorrhea) and renal colics. Use it also for abdominal pain and spasms of various origins. R37 will also be useful in acute or chronic constipation (if chronic, calculate 1 month of treatment for each year of ailment). R37 works in adults, children as well as in infants.
R52 Motion sickness formula
The main focus of this remedy is on the gastrointestinal tract. It will relieve symptoms related to nausea, motion sickness, sea-sickness, and nausea during pregnancy, extreme sensitivity to odors causing nausea and vomiting. R52 will also help with vertigo and headaches from riding in a car
acts directly on the inflamed mucosa of the stomach. Use R5 in cases of acute and chronic gastritis, dyspepsia, heartburn, bad taste in the mouth; frequent belching, flatulence and acid indigestion.

Vermusan för matsmältningen och phytolakt för kramperna

Några tillskott jag passade på att beställa tillsammans med homeopatmedlen. Jag hoppas de skall göra sitt jobb.. båda två! Om inte har jag några homeopatiska preparat att välja bland.. bättre för många än för få i detta fallet.. har trots allt en mage som inte reagerar som den ska på något.. så det är lika bra att förbereda sig på krig och hoppas på det bästa!!

Hittade några spännande böcker också som jag vill ha. Om homeopati vill säga. Har dessvärre inte funnit dem till salu nånstans ännu - men jag jobbar på den biten!
Snart dags för sängen.. magen spänner.. har inte varit rolig idag.. ensam hemma med vovvarna och resulatet av det har varit att jag svullat thaimat och käkat nötter.. o hemgjord glass! Bättre än köpt antar jag ;) Den blev god men konsistensen kan ifrågasättas.. imorgon är en annan dag.. då ska här provas klänningar med min blivande tärna.. oj, vad tiden går. Jag ska gifta mig i sommar.. o innan dess ska jag opereras. Det är bara tre månader kvar..

Ny beställning av homeopatmedel

Jag har just ruinerat mig själv - igen! Jag vet inte för vilken gång i raden.. men ruinerat mig har jag gjort. På vad? Kläder? Smink? Nej, inte den här gången heller.. snarare på försök att bli bra. För vilken gång i raden..? Jag minns inte. Men nu har jag letat och läst på på egen hand.. får hoppas jag lärt mig något.

Har lagt en ganska stor order på ett antal homeopatmedel med olika verkan i tarmkanalen.. samt några preparat åt hundarna :) Tänkte jag skulle försöka lösa deras problem med när de blir sjuka istället för att springa till veterinären i tid och otid och få en massa skit som bara förgiftar dem ändå! Att de dessutom hade rabatt på glukosamin klagar jag inte över..

Denna gången är jag inne på Dr Reckwegs homeopatmedel. Hittade följande bra checklista på deras site där man får en relativt bra översikt över vilka preparat som är bra för vilken åkomma.

R1
is the remedy to use for localized inflammation, glandular swelling and fever. R6 should be taken at the first appearance of symptoms such as body aches and pains, fever, headaches, sore throat, sneezing and congestion. It may also be used in prevention, when you have been in contact or when you get the flu. R8 and R9 are to be used in acute or chronic case of bronchitis, whooping cough, bronchial asthma and fits of coughing. They may be used alone or in alternation.
dental
R1
is a fast pain reliever that can be used in acute or chronic situations. R1 can be used before and after dental surgery to help reduce the local inflammation. It contains mercurius sublimatus and will aid in amalgam detoxification. R35 is the specific formula for toothaches and teething. It contains ingredients that will act to decrease pain and inflammation of the gums. R55 is recommended before and after dental surgery to accelerate the regeneration of tissues and resolve the process of inflammation, swelling and pain.
depress
V-C15
is mostly used in high emotional situations accompanied with conditions of nervous exhaustion, fatigue, insomnia, prolonged grief, mental indifference as well as discouragement and grief after a death. Use R14 to help with various causes of insomnia, sleep disturbances, superficial sleep, mental and physical restlessness and overactivity when trying to sleep.
digestiveR4 is a fast acting remedy for acute gastroenteritis. R5 acts directly on the inflamed mucosa of the stomach and is used in cases of gastritis, dyspepsia, heartburn, frequent belching, flatulence and meteorism. R7 will help stimulate the liver and gallbladder in cases of over indulging. Since headaches and migraines are sometimes related to digestive problems, R16 will remedy their symptoms. R37 is to be used for colics of all types (ie. flatulent, intestinal, bilious, menstrual and renal). R52’s main focus is on the gastrointestinal tract and will remedy symptoms of nausea.
enuresisR74 should be used for functional problems of the bladder, which is very common in the elderly. Frequent urges to urinate or a loss of a few drops of urine when laughing or coughing indicate a need for R74. Use this formula as well for children above the age of 3, who suffer from nocturnal enuresis (bet wetting). R76 should be used for acute asthma attacks, cough, pain and constriction in the chest, anxiety and respiratory distress.
fracture
Use R1 to reduce local inflammation and congestion when the area is red, painful and swollen. R1 acts as an anti-inflammatory and can be used in acute or chronic situations. R55 can be used for all types of trauma, injuries, including sprains, strains and fractures. R55 will accelerate the regeneration of the tissues, the reunion of the bones in cases of fractures and resolve the process of inflammation, swelling and pain. R30 can be applied topically to the affected area to reduce the inflammation.
hemorrhoidsUse R1 to reduce localized inflammation in cases of acute hemorrhoids. R13 will remedy symptoms of hemorrhoids such as inflammatory pain, venous congestion, burning and itching of the rectum. Apply R30 topically to affected area for relief of itchiness and pain of hemorrhoids. Note: use R37 to regulate the stools at the same time to prevent the recurrence of the symptoms.
migraine
R16
is the remedy to have on hand for the relief of symptoms associated with periodic migraines, nervous headaches, neuralgia of the head and cerebral congestion. R81 acts as an analgesic for the relief of pain due to headaches, rheumatism, arthritis and muscle aches. R7 should be considered for headaches that usually start right after eating due to hepatic obstruction and congestion of the liver.
rheumatism
Use R1 to reduce localized inflammation in rheumatism. R11 is the specific remedy for acute or chronic rheumatic aches especially when aggravated by the change in temperature or humidity. R30 is to be used topically for rheumatism affecting the muscles and joints to help reduce inflammation. R46 is the remedy for rheumatism of the forearms and hands with swelling of the articulations. Finally, R71 is a quick pain reliever for acute symptoms related to sciatica.
skin
R23
is for the treatment of acute and chronic eczema, pimples, scabs, blisters and for dry skin with scale formation. Usually eruptions are moist and intensely pruritic with pus formation. R53 is mostly recommended for teenagers but is also useful in adults. It is good for acne vulgaris, pimples, eczema, dermatitis and suppurative diseases of the skin. This formula is Useful for both dry and oily skin types. R65 should be considered for psoriasis, psoriasis-like eczema, itching, rough, hard and persistent dryness of the skin. Both R23 and R65 should be taken over a long period of time. Every skin problem should start with a liver drainage treatment (R7), which will help eliminate the accumulation of toxins that are in the body, which can cause bad skin problems.
tonics
R95
is an excellent tonic for anyone wanting to naturally increase their energy level. The whole family can benefit from its nutritive properties and many possible usages. It can be used for various ailments such as anemia, after surgery to help speed up the recovery and after pregnancy to help fight exhaustion. It is also an excellent tonic for children and seniors to help in cases of lack of concentration and/or weak memory. V-C15 is recommended for general lack of energy with physical and mental weakness. It can also be used in postpartum depression for mental and/or physical exhaustion and nervous irritability.
emergencykitR1 is the remedy to have on hand for any inflammatory condition, fever, infection and local congestion. R4 is a fast acting formula for acute gastroenteritis, intestinal spasms and diarrhea. R16 should be used at the first sign of a migraine, headache or cerebral congestion. R30 applied topically will give immediate relief of inflammatory conditions, muscular pain, contusions, cuts, bruises, sunburns, insect bites and small open wounds. R52 is the remedy for motion sickness and nausea and finally R55 should be used for all types of trauma to accelerate the regeneration of the tissues and resolve the process of inflammation, swelling and pain.

Källa: http://www.reckeweg.com/groups.htm

Gammeldags mjölk bättre för känsliga magar

Har hört det förr.. och förstått det för länge sedan. Ingen mage mår bra av "vanlig" mjölk från affären. Förstörd inifrån och ut av diverse processer den blivit utsatt för.

Bättre dricka fet, gammeldags mjölk - helst som förr direkt från bonden. Det skall gynna oss som inte tål mjölk också. Då pratar jag inte om laktosintolerans (där pratar vi om mjölksocker) jag pratar om den typ av allergi som jag själv lider av, dvs komjölkproteinallergi. När mjölken inte är så behandlad som vi är vana vid skall kroppen klara av att ta hand om proteinet. Detta blir förstört (som det mesta annat i mjölken!) vid den kraftiga upphettning och behandling som den genomgår innan den packas på kartonger och skeppas ut i affärerna.

Idag har jag gjort slag i saken. Gått till affären och köpt det närmsta jag kan komma denna mjölk, dvs gammeldags, fet lågpastöriserad ohomogeniserad mjölk. Förr hade fettbubblorna i mjölken äcklat mig. De gör de av nån anledning inte längre. Jag tycker snarare att kraftig mat smakar bättre än tunn.. kanske beror det på att jag vet hur mycket skit man stoppar i den tunnare maten för att ge den lite konsistens. Nej, tacka vet jag FETA produkter som i så fall späds med lite vatten framför lågkalorivarianterna eller de med lägre fetthalt.. det är när fettet slås sönder till molekyler kroppen inte kan ta hand om som det blir farligt.. detsamma gäller ju vid upphettning av ex oljor, som i sin naturliga form kan vara hälsosamma - men i sin upphettade form blir till rent gift i kroppen!

Vi får se vad som händer. Egentligen har jag köpt mjölken till min sambo. Jag skall testa och vänta på reaktion. Kanske inte idag men jag ska göra det. Jag tog en tjuvsip som jag spottade ut för en stund sedan och måste säga att den smakar bra mycket bättre än den sk "vanliga" mjölken som jag aldrig klarat av smaken på..

Skillnad mellan mkt gas och mindre gas

Hm, jag har funderat. Hade betydligt mindre gaser i magen i helgen än vad jag normalt har. Varför? Vad har jag gjort annorlunda. Jag har som sagt funderat en del på det här. Har gjort det förr vid såna här tillfällen, men kommer aldrig riktigt fram till något bra svar. Gör jag exakt samma procedurer och äter likadant som jag gjort de dagar jag mår förhållandevis bra så skiter det sig dagen då jag kopierar.. det blir inte alls likadant.

Igår hade jag en hemsk kväll. Magen var uppspänd som fan. Ont i ändtarmen (vart kommer detta plötsligt från det borde ju ge sig om det var sen helgen o resulaxen?!) hade svårt att sova, det kändes som magen skulle spricka på mig (och då hade jag ändå lyckats pressa ur mig en hel del avföring på em..) och det ville inte ge sig. Bad sambon smeta in tigerbalsam extra strong o massera magen med det. INGEN bra idé! Inget jag kommer göra igen! OJ vad det sved! Har liksom gnuggat sönder skinnet på buken och det blev stora röda blaffor som brände när detta satans balsam kom på. Min smarta idé (som alltså inte var så smart) gick ut på att den innehöll mer kryddnejlika vilket är bra för matsmältning.. så jag tänkte det kanske var bra även utanpå tarmen eftersom det mesta man stryker på skinnet går in i kroppen.. men så var alltså inte fallet. USCH! Stank dessutom tigerbalsam hela kvällen.

Så, vad var då skillnaden. Har kommit fram till några saker: Jag åt inga dadlar i Sälen vilket jag normalt gör för att köra igång magen. Jag åt bara en halv banan till frukost och skippade den halva andra frukten. Jag åt mindre linfrön i min yofu och jag drack ingen sojamjölk. Jag tog det lugnare vid måltiderna och åt ganska sakta och satt en bra stund efter maten. Jag drack en jäkla massa vin och åt mat som inte passade min mage alls..  jag rörde på mig genom skidåkningen och promenader men inte mycket annat.. skötte mig inte alls..  knaprade en hel del nachochips och annat skit som magen normalt brukar reagera på. Knaprade i mig en burk urilan på tre dagar och en massa ipren. Körde radamir varje morgon vid fem och tog mina två homeopatmedel hepar sulphur och R43... tog resolor som vanligt..  vart är då miraklet som gjorde detta möjligt?? Hm.

Nu är magen back to vanlig strejk.. normalt när jag är nervös och stressad och det bara inte FÅR skita sig skiter det sig rejält.. men kanske var det urinvägsinfektionen och den kraftiga förkylningen som tog fokus från magen till de mer "akut påkomna" sjukdomarna.. kanske orkade kroppen inte med att producera gas också? Vad vet jag. Men det är värt en tankeställare..

Homeopatiska preparat mot gaser

Nu har jag hittat en del att välja bland.. homeopatiska medel mot gaser vill säga. En liten djungel, men känner man sin kropp på alla plan borde det kunna gå att lösa.. genom att kika på övriga indikationer och inte bara gasbiten.. jag tror på flera preparat, säkerligen i kombination med andra men lycopodium, belladonna, colocynthis, nux vomica, pulsatilla och carbo vegetabilis verkar passa mig som hand i handsken.. vissa indikationer stämmer bättre än de andra men dessa tre stämmer bäst i listan nedan.. ta en kik och se :

Arsenicum album: This remedy may be indicated if a person feels anxious, restless yet exhausted, and is worse from the smell and sight of food. Burning pain is felt in the stomach and esophagus, which often is relieved by warmth and sitting up. Vomiting and diarrhea are possible. Upsets from spoiled food or from eating too much fruit often respond to this remedy.

Bryonia: When this remedy is indicated, the stomach feels heavy, with rising acid and a bitter or sour taste. Pain and nausea are worse from motion of any kind. The person may have a dry mouth and be thirsty for long drinks, which may increase discomfort. Bryonia is strongly suggested if a person is grumpy and wants to stay completely still and not be touched or talked to.

Carbo vegetabilis: Sour belching bringing only small relief, burning pain in the stomach and abdomen, and flatulence after eating may be seen when this remedy is needed. The person feels cold and faint, with a strong desire for fresh or moving air. Digestion may be slow and incomplete, with nausea or cramping.
Colocynthis: Cutting, cramping pain in the stomach and abdomen, with relief from hard pressure or from doubling over, indicates a need for this remedy. A bitter taste in the mouth, a feeling that the intestines are about to burst, or a sensation that stones are grinding together in the abdomen may be present. Indigestion may be worse when the person feels upset, especially after suppressing anger.

Lycopodium: This remedy is indicated for many digestive troubles. The person’s appetite may be ravenous, but eating even a small amount can cause a feeling of fullness and bloating. Rumbling gas may form in the abdomen, pressing upward and making breathing difficult. The person often has a strong desire for sweets, is sleepy after meals, and feels worst in the late afternoon and evening.

Natrum carbonicum: This remedy can be helpful to mild people who have trouble digesting and assimilating many foods and have to stay on restricted diets. Indigestion, heartburn, and ulcers can occur if offending foods are eaten. Milk or dairy products can lead to flatulence or sputtery diarrhea that leaves an empty feeling in the stomach. Cravings for potatoes and sweets are common; also milk, but it makes these people sick, so they have usually learned to avoid it.

Natrum phosphoricum: A sour taste in the mouth, an acid or burning sensation in the stomach, sour vomiting, regurgitated bits of food, and a yellow coating on the tongue are all indications for this remedy. The person may have problems after consuming dairy products or too much sugar. Another indication for Natrum phos is a craving for fried eggs.

Nux vomica: This remedy is often useful for indigestion, and is especially suited to those who overindulge in stimulants, food, and alcohol. Chilliness, irritability, and sensitivity to odors, sound, and light are often seen. Pain and weight can be felt in the stomach, with cramps or constricting pains. The person often feels an urge to vomit or move the bowels (which may make the person feel better, but is rarely successful).

Phosphorus: Burning pain in the stomach that feels better from eating ice cream or other cold, refreshing foods suggests a need for this remedy. The person is usually thirsty for cold drinks, but often feels nauseous or vomits once liquids warm up in the stomach. People needing Phosphorus may have a tendency toward easy bleeding and sometimes develop stomach ulcers.

Pulsatilla: Indigestion that is worse from eating rich and fatty foods, with a feeling of a lump or pulsation in the stomach, suggests a need for this remedy. Discomfort often is worse from warmth, especially in a stuffy room, and the person may feel better from gentle walking in open air. A bitter taste in the mouth can take the pleasure out of eating. A person who needsPulsatilla usually does not feel thirsty and may be tearful and emotional.

måndag 18 april 2011

Uppblåst

I magen är jag. Värre idag än i helgen faktiskt. Ändå har jag tagit det ganska lugnt. Hade tänkt ta mig ut o springa eftersom det gör att magen funkar bättre på sikt. Tog mig dock i kragen och lät bli. Mår inte bra idag. Inte alls faktiskt. Febrig och snorförkyld. UVI är nästan borta, jag känner den fortfarande så jag knaprar på med URILAN - men den är bra mycket bättre än den varit. Dock har jag fortfarande ont i ändtarmen. Förmodar att den inte fixar när det blir stopp som det blev häromdagen (resan till Sälen) och att påfrestningen när allt skulle ut blev för stor. Även biten då resulaxen fastnade för länge spelade säkerligen in.. o microlaxen ska vi inte ens prata om, urk!

Tog mig istället en skön promenad i solen - med två strejkande hundar! Uppenbarligen var de inte lika förtjusta över värmen som jag. Fikan gick i alla fall ner utan problem - för en av dem. Den andra är mer kräsmagad. Man kan se vissa likheter mellan honom och mig. Inte när det gäller kräsmagenheten men när det gäller bra mycket annat. Lukas däremot har aptit ungefär som mig. Med undantag för att jag inte tuggar och sväljer innan jag sett VAD det är jag tuggar och sväljer. Hästskit funkar inte i min värld..

Vet inte varför det är så uppblåst idag, om det är en kombination av den stress jag känner inombords (har varit mkt att ta tag i sen vi kom hem igår) eller om det är något annat, jag vet inte. Det kan också vara så att magen helt enkelt gått tillbaks i sina gamla gängor och då är detta "Normalt". Jag hoppas innerligt att det INTE är så.

Bjuder på en liten bild från sälen.. när solen ändå skiner :)

SNS operation - restriktioner

Blev lite oroad häromdagen då jag talade med en annan kvinna som skall göra SNS op i ungefär samma veva som jag själv. Strax före mig, i ett annat län och med narkos. Man känner att man hamnat i "fel fack" denna gången också.. har blivit lovad lugnande men tror knappast det biter på mig den här gången..  hög lär jag säket bli o snurrig i bollen men när det gäller smärta - som jag vet om - kommer jag spänna mig såpass mycket att jag lär känna skiten ändå. Det är ju liksom det som är halva grejen med att hålla mig vaken under ingreppet. Jag SKA känna. Jag tror nästan de kommer ge mig placebo för att jag ska TRO att jag fått lugnande.. annars hade de ju i princip lika gärna kunnat söva mig.. urk!

Min läkare påstod när jag frågade honom om restriktioner att jag kan leva ungefär som vanligt under testperioden. Något jag tvivlat starkt på och ifrågasatt flera gånger. Fick veta, dels genom denna kvinna jag pratat om, och dels genom att jag kollade upp med min kontakt på bolaget som tillverkar Interstim i Danmark att det finns en massa saker man måste tänka på under testperioden (på tre veckor).

1. Jag får inte böja mig framåt då elektroden kan komma ur sitt läge och förlora sin funktion. Det handlar om millimeter för att effekten skall utebli
2. Jag får inte duscha eftersom risken för infektion är så stor. Det är ett öppet sår som är svårt att skydda vilket gör att duschning inte är kommer på fråga..
3. Jag får inte utföra nån form av sportaktivitet och jag får inte lov att lyfta tungt
4. Jag kommer förmodligen inte kunna ligga på min bräda (min läkare hävdade att jag skulle kunna göra det men jag har varit väldigt tvivlande till detta.. och fick bekräftat av Danmark att jag inte kan göra det..)

Så.. jag hade tänkt klara mig själv bortsett från de tre första dagarna efter op. Inser nu att detta inte kommer vara möjligt. Börjar undra om min läkare över huvud taget vet vad han pratar om? Vill han att ingreppet skall misslyckas genom att jag gör nåt som för elektroderna ur läge?  Jag börjar nästan fundera..

Hoppas innerligt att sns:en kommer hjälpa mot mina besvär och hjälpa mig att tömma tarmen, för om detta inte händer kommer jag ha problem! Stora såna. Det är ju brädan som i dagsläget hjälper mig med den biten.. utan bräda, ingen toa.. men jag hoppas SNSen ska lösa den biten - så jag kan bränna min bräda på bål och dansa segerdansen likt en annan kanibal!!

söndag 17 april 2011

Tips om en bra tidning..

Har precis startat min prenumeration av 2000-talets vetenskap. Ångrar inte för en sekund att jag beslutade att lägga några slantar på denna välskrivna tidning.. ett tips för alla er som vill veta mer än det som normalt rapporteras i media.. men en liten varning är att den ger mersmak! Man fastnar lätt i resonemangen och svävar vidare in på spår som tar en in i oändlighet. Jag menar då en oändlighet av "fakta" som man inte för sina öron kunde tro vara sanna.. men det är de. Vi vet bara inte om allt... och allt vi vet om är inte sant.

Förbud mot homeopatmedel och hälsokostpreparat

En gång i tiden trodde jag, dumt nog, att vi levde i ett fritt land och att vi styrdes av vår egen fria vilja. Med åren har jag lärt mig att så inte är fallet. Vi styrs av myndiheter och andra organ och kontrollorganisationer i samhället som hela tiden försöker ta kontroll över våra liv och våra beslut. Kartlägga vår vardag i minsta detalj. De är på god väg vill jag lova!

Inte nog med att läkamedelslagen reglerar vad vi får och inte får stoppa i oss. Nu skall alla homeopatmedel vara registrerade hos läkemedelsverket också... LÄKKEMDELESVERKET?! Som är homeopatins största fiende? Som inte tror på naturpreparat? Det är ju fan sjukt.

Från och med i år kan hälsopreparat och homeopatiska medel komma att förbjudas. Även för enskilt bruk. Staten skall alltså gå in och bestämma vad vi vill stoppa i våra kroppar för att må bättre.. men att köra i oss allt annat jävulskap i form av vacciner, förgiftad mat och förorenat vatten.. det ska vara ok? Jag blir så förbannad.. varför hjälpa en sjuk att komma på fötter när man kan hålla denne sjuke sjuk och ruinera honom på samma gång.. jag blir så arg..  

Mer om detta finns att läsa på bla http://www.regnbagscentret.se/ och i senaste utskicket stod som följer (för den som är intresserad såklart)

EU-lagstiftning förbjuder hälsopreparat
Vi har sen slutet av 80-talet rapporterat hur man från myndigheternas sida försöka reglera marknaden för kosttillskott, örter och homeopati. Sen vi gick med i EU så är det där lagarna för detta stiftas. Den lagstiftning som redan röstats igenom gör nu att ca 60 % av all homeopati redan har försvunnit från marknaden. För kosttillskott så är lagstiftningen sådan att det endast får finnas Mycket små doser av ett vitamin eller mineral i kostillskottet. Terapeutiska doser är idag förbjudet.
Det lagförslag som nu i slutet av april ska tas upp för omröstning är huruvida örter kommer att få säljas eller inte. Om lagförslaget röstas igenom så kommer det i praktiken innebära att en stor del av alla de örter som idag finns att få som kostillskott kommer att försvinna, däribland hela den Kinesiska Örtmedicinen och de Ayurvediska Örterna.
Lagstiftarna i EU säger sig värna om folkhälsan, men underskrifter från miljontals EU medborgare som protesterar mot dessa lagförslag visar på att idén till den hårda lagstiftningen inte kommer från EU medborgarna själva.
Resultatet kommer att bli ett mycket hårt skrivet regelsystem, som starkt begränsar produktutbudet och vilka hälsopåstående som får göras. Det kommer innebära att mängder av hälsoprodukter kommer försvinna från marknaden och de få som kommer att finnas kvar får inte tillverkarna berätta om vad de gör för nytta. Lagen är så absurd att du som EU medborgare inte ens kommer få importera örter, kosttillskott och homeopati för enskilt bruk.
Hälsopåståenden, även sådana som är allmänt vedertagna ex att probiotiska bakterier är nyttigt måste kunna bevisas med vetenskapliga studier, liknande de som krävs för Läkemedel. Därutöver måste man erlägga höga och regelbundna registreringsavgifter för varje produkt. Så i slutänden kommer det kosta miljontals kronor att få ut en enda hälsoämne på marknaden. Sedan om man vill kombinera i blandningar så blir priset ännu högre. Konsekvenserna av det är att du som konsument kommer få betydligt dyrare preparat. Samtidigt som många mindre tillverkare och företag inte kommer att ha råd med dessa kostnader. Det innebär att du som konsument aldrig kommer att få tillgång till många nya innovativa hälsopreparat.
De produkter som säljs via Hälsokostbranchen ger ofta inga biverkningar eller ytterst få biverkningar och kan anses som ofarliga jämfört med biverkningarna av många läkemedel.
I dagarna kunde vi samtidigt läsa att Svenska regeringen, går emot hela EU och vill få dispens för att få fortsätta sälja dioxinförgiftad fisk
http://fiskejournalen.se/fortsatt-dispens-for-dioxinlax
Med andra ord…
Vi får äta besprutad och förgiftad mat med ohälsosamma tillsatser i form av färgämnen, konseverigsmedel och andra kemikalier. Du får röka, dricka alkohol och enligt Svenska Myndigheter får du äta dioxinförgiftad fisk... Men Sverige och EU förbjuder dig från att äta vitaminer, mineraler och örter som kan bota och hålla dig frisk.
Om du känner att detta är fel uppmanar vi dig att protestera:
ANH (Alliance for Natural Health) är en intresseorganisation som arbetar rättsligt för att försöka stoppa EUs Lagförslag. Bidra gärna med en slant till dem!
ANH (Alliance for natural Healt) på Svenska. Tänk dock på att det är Google Translate Automatiska översättning så du får ha visst överseende med att språket inte är perfekt.
Gaia Health är en internationell organisation som jobbar för en hälsosam värld.
Consumers for Health Choice är en engelsk organisation med 61 000 medlemmar och 300 000 stödmedlemmar som för konsumenternas rätt att själva bestämma över sin hälsa.
Svensk Namninsamling som vill att ALL Homeopatika Åter ska bli lagligt i Sverige. Fortsätt gärna att skriva under trots att de redan lämnat in namnlistan.
Fortsätt att Skriva under protestlistorna...
www.consumersforhealthchoice.com/phpPETITION
www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Hälsotips från Regnbågscentret
För många är våren underbar, men för pollenallergiker börjar årets stora plåga. Allergier och olika överkänslighetsreaktioner är idag ett vanligt och ökande hälsoproblem. Den traditionella vården anser att allergi uppstår när kroppens immunförsvar reagerar på ett ofarligt och vanligt förekommande ämne, som om det vore något farligt ex på olika livsmedel, pollen, djur mm. Vad som händer i kroppen vid en allergisk reaktion känner man väl till, men varför kroppen reagerar på ett ämne som egentligen ska vara ofarligt finns det inget riktigt svar på.
Inom Komplementärmedicinen anser man att allergi är ett resultat av en förgiftad kropp och tarm samt ett bristfälligt fungerande immunförsvar. Även näringsbrister och läckande tarm dvs att osmält föda och andra partiklar läcker in i blodbanan från en skadad tarmslemhinna bidrar till att belasta immunförsvaret med olika hälsoproblem som följd.
Ofta är allergier, hälsoproblem och sjukdomar tecken på att kroppen inte mår bra. Alla människor är olika med olika förutsättningar för att återskapa hälsa. Det är då också självklart att den hälsoförbättringsåtgärd som fungerade för en person inte alls säkert fungerar för nästa. Vi är alla olika och var och en måste hitta det som fungerar för just dig. Här ger vi tips på nya infallsvinklar för ditt hälsoarbete, oavsett om de är allergiker eller på andra sätt vill skapa och upprätthålla hälsa
.

Gaser och tokbubbel mindre med Radamir?

Jag är fascinerad . Tokbubblet som i princip ALLTID infinner sig i min tarm när jag ätit och däremellan kom inte som det brukade under vistelsen i Sälen. Inte alls så illa som jag väntat mig på vare sig dit eller hemresan heller.. helt fel mat, helt fel dryck .. helt fel allting men ändå på nåt sätt funkade det. Magen var inte som ett laboratoriemästerverk av bubblande karotter.. inte heller höll jag på att spricka av gaser.. jag hade ont i magen och visst hade jag sug och gaser som besvärade mig och nog fan kunde jag inte tömma min tarm.. (det hade varit halleluhja!!) men jag hade mindre besvär av mitt så kallade tokbubbel. Jag är glad för det.

Att jag sedan har en jävlig urinvägsinfektion som kom som brev på posten eller blixt från en klar himmel och en tarm som värker satan efter användning av microlax (jag fixar inte skiten!) det kan man fråga sig vad det kommer från? Är det utrensning? Homeopatmedlen? Jag vet inte. Varför får jag det just nu. Är det kroppen sätt att prioritera andra saker när tokbubblet inte är där.. är det healingnissen som spökar? Jag vet inte. Det enda jag vet är att min mage inte varit som vanligt. Den har inte funkat, långt ifrån jag har missbrukar resulax sista veckan o mått fan.. men nåt har varit annorlunda.. jag har ätit utan att känna mig svimfärdig. Jag har inte lagt mig o knådat efter lunch..  är det parasitprogrammet på Radamir som tar dör på bakterierna som gror över natten och gör att kolonin faktiskt minskar? Jag vet inte. Men det är värt att kolla upp... 

Enveten urinvägsinfektion

Det har varit en skön helg, men samtidigt en smärre pers. Kom mig iväg i torsdags och har varit lite dålig på att uppdatera bloggen - låt oss säga att jag inte sett en dator sedan i torsdags morse. Det var med nöd och näppe att vi kom iväg - men på nåt sätt gick det den här gången med!

På bekostnad av hälsan? Ja. Jag har kommit på att URILAN is the shit! Knöka i mig lite drygt en halv burk under ett dygn (ja, smärre överdosering!) och man kan ju säga att det gjorde något. Utan den hade jag inte klarat lämna lägenheten och definitivt inte åka till Sälen. Nu var det kanske inte smartaste idén att ge sig av med nästan 39 graders feber, urinvägsinfektion så det stod härliga till och förstoppning på det.. med min mage och en lång bilresa.. inte direkt det ulimata för att lösa problemet? Men jag körde på filosofin att "tänka bort smärtan" - låt mig förklara något - det funkade INTE! Men redan gick trots allt över förväntan.

Tokbubblet var bättre än väntat under resans gång. Med tanke på de 4 resulax jag tryckt i mig på morgonen innan vi åkte hade jag nog förväntat mig att det skulle vara värre. Det, 15 tabletter URILAN och radamirkristallerna som jag förnyade typ varje kvart - och några ipren - det gjorde susen! Iprenen kom min kära sambo på när vi hade drygt en timme kvar av resan (då var tokbubblet förjävligt och höll på att ta knäcken på mig) vi kom på att den är antiinflammatorisk och febernedsättande..

Två 400mg ipren och radamiren räddade nog kvällen - i kombination med otaliga blandningar alkohol som bjöds vid ankomsten till Sälen. Utan dessa medikamenter hade jag inte genomlidit vare sig resan eller bowlingtillställningen tillsammans med de andra deltagarna. Var helt slut efter. På tok för mycket stillasittande och på tok för mycket av både dricka och mat. Inget av dem var väl direkt optimala för en bråkande mage!! Skall gott erkänna att jag körde på filosofin att köra järnet och låta bli att tänka.. det var inte vidare smart men som jag mådde hade jag inte fixat kvällen om jag använt hjärnan på rätt sätt. Kalla mig dum och det var jag - men jag hade i alla fall skoj...

Smällen kom som väntat dagen efter. När vi skulle ut i skidbacken med andra ord. Vrålförkyld, feber, urinvägsinfektion....kände mig inte fräck nånstans. Var bara o bita ihop. Urilan i HÖÖÖÖGA doser, två ipren och en massa radamir. Kristallerna på magen gjorde nog susen! Fixade både backar, lunch och ett par åk efter för att sedan mer eller mindre rasa ihop i lägenheten efteråt.. PUH!

Helgen fortskred på samma sätt, ipren, radair och en jäkla massa urilan. Full fart, sena kvällar och tidiga mornar. Inget för mig med andra ord. Mycket dricka och mycket mat. Helt fel. Magen gilla inte! Men radamiren var nog den som höll mig på fötter! Den och homeopatmedlen.. TACK O LOV! Skall erkänna att jag, innan avresa, även skrev till en healinggubbe och bad om en frist på magfronten.. kalla mig skeptisk men jag börjar tro att det verkligen funkar.. tredje gången i rad som min önskan slagit in.. på olika fronter.. jag tänker fortsätta tro! Om det är "Placebo" eller ej vågar jag inte ens tänka på - och ärligt talat kvittar det- huvudsaken är att det gör nån skillnad! När senast kunde jag vara ute i backen en hel dag och dessutom äta lunch utan att braka ihop?? LÄÄÄÄNGE sen!

Tom en oljig grönsaksburgare o rosévin gick ner till lunch utan att ställa till helvete.. bara en sån sak! I believe in magic :) I alla fall på lördagen. Söndagen kom väl baksmällen rejält.. slut på resulax, hade räknat fel (fråga mig inte hur, det händer inte i min nogaberäknade värld!) panik! Var bara o söka upp närmsta ica o inhandla microlax.... det blir ett ilägg för sig men låt oss säga att den ställde till helvete.. microlax är döden i min kropp nummer vilken i raden?

Hela gårdagen gick något sämre även om dagen var över förväntan. Jag höll till lunch men inte mycket mer och då hade jag SVIIINONT där bak! I tarmen alltså.. resulax i kombination med upptagen toa var ingen hit.. det ställde till sattyg i magen på mig. FY FAN! Lider fortfarande för den sakens skull.. Urinvägsinfektionen lyckades dessutom hitta tillbaka.. inte med blodpink men gott o väl så det räckte och blev över.

Nu är jag äntligen hemma. En skön vistelse i Sälen med min älskade och gott sällskap men OJ det tog på mina krafter. Hemresan var inte att leka med. Smärtan i tarmen och från urinvägsinfektionen är inget jag rekommenderar.. men jag klarade mig utan tokbubbel och bara det ger mig förhoppningar om att hjälp finns.. inte med medicin, inte med läkarvetenskap - men genom att använda sunt förnuft och låta kroppen hela sig själv - på det sätt den själv behagar!


onsdag 13 april 2011

Tvärförstoppad

De senaste dygnet har varit en pers. På alla sätt och vis. Åkte på världens grej igår. Pinka blod, hade svinont i buken, feber som bara steg och på kvällen var närmare 39 grader, frossa och var hela tiden tvungen att springa på toa för att tömma blåsan - som inte var det minsta full! Ont som satan gjorde det.

Proppade i mig urilan. Tog säkert tjugo tabletter. Magen tokstannade. Katastrof. Gaserna var hemska. Kunde knappt gå. Att ta mig ut med hundarna var en pers. Jag brukar uppskatta promenaderna, men inte igår. Det var hemskt! Varje steg var en plåga. Tog mig i alla fall runt, tre gånger. Men det var till att lämna vovvarna med kopplen på i hallen och rusa på toa. Hann knappt dra ner brallorna. Så pinkenödig var jag. Men det kom knappt nåt. Så var det hela dan. Drack massor. Renat vatten.

Fram emot kvällen gjorde det lite mindre ont att kissa. Jag kunde i alla fall sitta i soffan en stund utan att behöva springa. Fick tömt tarmen lite, men vi pratar verkligen LITE. Gaserna var hemska. Att knåda på magen var en ren omöjlighet pga smärtorna i buken. SÅÅÅ ömt. Kvällen spenderades med herr IPREN och vetekudde på magen. Kände mig ganska ynklig måste jag säga.

Idag är tanken att jag ska med sambon till Sälen. Vi får se hur det går. Magen är tvärtförstoppad och värker. Buken lika öm men jag kan pinka idag. Det svider inte lika mycket. Skallen bankar och jag är tvärförkyld men har ingen feber för tillfället. Min plan är att ta mig iväg men jag måste få igenom nåt från magen först... kan inte åka när det är så tokstopp som det är. Kan inte åka bil med den här magen.. det går knappt att böja mig, magen tar emot. Som en jäkla jordglob. Stenhård. Det ömmar så fort jag tar på den. Värker när jag går. Även upp i ryggen. Men jag pinkar inte blod idag. Alltid nåt..?

Usch, det har varit en pers. Känns som jag har nog som det är. Men tydligen inte. Kan bara hoppas detta är en form av utrensning som leder till att jag blir av med skiten för gott. Har ju dragits med urinvägsinfektioner och njurbäckeninfektioner förr.. kanske är detta kroppens sätt att göra sig av med bakterierna en gång för alla..? Eller så är jag ute o cyklar.. o har helt enkelt åkt på en rejält omgång igen!

Stress påverkar tarmfloran negativt

Så har det alltså äntligen blivit "Bevisat". Stress påverkar tarmfloran negativt. Senaste forskningen visar klart på sambandet mellan dåliga tarmbakterier och stress. Kanske inte så konstigt att magar mår sämre vid stressiga perioder?

New York, 21 March 2011 – Stress can change the balance of bacteria that naturally live in the gut, according to research published this month in the journal Brain, Behavior, and Immunity.

“These bacteria affect immune function, and may help explain why stress dysregulates the immune response,” said lead researcher Michael Bailey.

Exposure to stress led to changes in composition, diversity and number of gut microorganisms, according to scientists from The Ohio State University. The bacterial communities in the intestine became less diverse, and had greater numbers of potentially harmful bacteria, such as Clostridium.

“These changes can have profound implications for physiological function”, explained Dr Bailey. “When we reduced the number of bacteria in the intestines using antibiotics, we found that some of the effects of stress on the immune system were prevented”, he added. “This suggests that not only does stress change the bacteria levels in the gut, but that these alterations can, in turn, impact our immunity.”

“This is the first evidence that the gut microorganisms may play a role in innate immunological stress responses,” said Monika Fleshner, Professor of Integrative Physiology at the University of Colorado, Boulder. “The study reveals the dynamic interactions between multiple physiological systems including the intestinal microbiota and the immune system.”

Because gut bacteria have been linked to diseases like inflammatory bowel disease, and even to asthma, a future goal of the study is to determine whether alterations of gut bacteria is the reason why these diseases tend to be worse during periods of pressure.

The research was conducted with colleagues from the Texas Tech University Health Sciences Center and the Research and Testing Laboratories, and was funded by the National Institute of Health.
http://www.elsevier.com/wps/find/authored_newsitem.cws_home/companynews05_01905

About Brain, Behavior, and Immunity
External link Brain, Behavior, and Immunity, founded in 1987, is the official journal of the Psychoneuroimmunology Research Society (PNIRS). This innovative journal publishes peer-reviewed basic, experimental, and clinical studies dealing with behavioral, neural, endocrine, and immune system interactions in humans and animals. It is an international, interdisciplinary journal devoted to investigation of the physiological systems that integrate behavioral and immunological responses. The journal welcomes original research in neuroscience, immunology, integrative physiology, behavioral biology, psychiatry, psychology, and clinical medicine and is inclusive of research at the molecular, cellular, social, and organismic levels. The journal features online submission and review, leading to timely publication of experimental results. There are no submission fees or page charges for Brain, Behavior, and Immunity, which is published eight times a year.

Källa: Helpforibs.com

Rifaximin - minimal förbättring jämfört med placebo

Det är mycket skriverier kring Rifaximin (Xifaxan) just nu. Inte minst på ibs siterna. Vissa läkare verkar se detta "mirakelmedel" som det nya "mirakelmedlet Zelmac aldrig var". Man ska fråga sig både en och två gånger - även om antibiotika tar död på en massa bakterier och minskar symtomen tillfälligt - vad händer i det långa loppet? Att käka antibiotika dagligen år ut och år in är knappast att rekommendera.. även om Rifaximin sägs verka lokalt i tarmen påverkar ju tarmhälsan hela kroppen. Vårt immunförsvar sitter bla i tarmen och vad händer då när vi gång på gång slår ut det? Det är inte bara de onda bakterierna som stryker med..

Frågan är om Rifaximin verkligen är ett bra alternativ vid IBS. Vad IBS nu innebär? Det kan ju uppenbarligen vara allt från lite ont i magen till en fullgången crohns. Det är läkarna som bestämmer och vi patienter som bestraffas. Min läkare har, till exempel ingen diagnoskod för de besvär jag lider av - alltså hamnar jag under slasktratten IBS - och många med mig. Irriterade tarmar, jo tjena.. vad säger det egentligen? Inte mycket. Bara att nåt är galet med tarmen och att läkarna inte vet hur de skall lösa problemet. Tyvärr.

Detta var vad som sades i senaste nyhetsmailet från http://www.helpforibs.com/  om Rifaximin och IBS. Döm själva!

Recently, there has been a lot of confusion surrounding antibiotics and IBS. Many people with IBS have had bad experiences with antibiotics of all kinds. The drugs often cause GI side effects and can make IBS symptoms much worse. But lately, there has been a flurry of news and research suggesting that a specific antibiotic might actually help IBS. What's all this about? ~ Heather
In
part one of our special series on antibiotics and IBS, we covered the bad guys.

Traditionally, broad-spectrum antibiotics (prescribed for all kinds of infections, to children and adults alike) often cause mild to severe gastrointestinal side effects, even for people who don't have IBS. This is because those drugs not only kill the bacteria causing the infection you're treating, but they also kill the friendly bacteria, called "flora", that live in your intestines.

These friendly bacteria normally regulate the consistency of stools and help with digestion. There is a growing mountain of research that this gut flora is actually of critical importance not just for bowel health, but overall disease resistance as well.

However, an antibiotic called Rifaximin (brand name Xifaxan) was recently reviewed by the FDA as a treatment for IBS - specifically, for bloating, abdominal pain, and diarrhea. What's going on?

Rifaximin is a broad-spectrum non-systemic antibiotic, which means that little of the drug will pass through the gastrointestinal wall into circulation. It has been approved by the FDA and prescribed for years for preventing and treating traveler's diarrhea caused by E. coli, and has few side effects with this use.

Over the past several years, Rifaximin has also been studied in several clinical trials as a treatment for non-constipation IBS, with some interesting results. One of the lead researchers, Dr. Mark Pimentel of Cedars-Sinai Medical Center in California, has been a strong proponent of Rifaximin and has gone so far as to say he believes that the "missing link," or root cause of most IBS symptoms, can actually be attributed to an overgrowth of bacteria in the small intestine.

In fact, initial studies of Rifaximin and IBS were based on the researchers' hypothesis that a large proportion of IBS patients had small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). Initial studies actually reported SIBO in up to 80% of IBS patients.

However - as a rule, IBS should only be diagnosed when other disorders that can cause similar symptoms - including SIBO - have been ruled out. Unfortunately, diagnosing SIBO can be difficult. The most common diagnostic procedure, a hydrogen breath test, can have a high rate of false positives.

When subsequent IBS studies used the standard method of jejunal aspiration and bacterial culturing to diagnose SIBO, the small intestinal bacterial overgrowth was found in only 4% of IBS patients.

Clearly, this is a murky area of IBS. Small intestinal bacterial overgrowth (or SIBO) is normally considered to be a different disorder than IBS, even though the symptoms (abdominal pain, bloating, bowel dysfunction) are strikingly similar. Gastroenterologists vary wildly in their estimates of the number of people diagnosed with IBS who actually have undiagnosed SIBO. Making matters even murkier is the fact that it's possible for someone to have both SIBO and IBS. Some physicians have already begun to treat patients diagnosed with IBS for SIBO.

The most recent trials of Rifaximin, published in January 2011 in the New England Journal of Medicine, showed that the antibiotic achieved statistically better results than a placebo for treating non-constipation IBS - but not that much better.

In the Rifaximin group, 41% of patients reported adequate relief of IBS symptoms, versus 32% in the placebo group. In the Rifaximin group, 41% of patients reported adequate relief of bloating, versus 30% in the placebo group. Results were similar for at least 2 of the first 4 weeks of the trials, and in an analysis of relief of symptoms during the 10-week period after the end of the treatment.

An editorial by Jan Tack, M.D., Ph.D. that accompanied the study in the NEJM summarized the good news / bad news aspects of the trials:

Good - The sustained symptom improvements lasting at least 10 weeks, after a short treatment course, are encouraging.

Good -
Bloating was one of the symptoms successfully addressed, and bloating tends to be one of the most challenging aspects of IBS.

Bad - The rates of response to treatment are only 9% to 12% better with Rifaximin than placebo, which is in the lower spectrum of what's considered to be clinically relevant.

Bad - Though not all patients have a response with Rifaximin, data suggest that a subgroup of patients may have a substantial response. However, it's unclear how to identify this group.

Bad - IBS is a chronic disorder, and although Rifaximin's effects persisted after the 2-week treatment period, the response over time suggests that there is some loss of effectiveness with symptoms toward the end of the 10-week follow-up. It's not known whether patients would have a favorable response again with retreatment.

The FDA apparently shares some of these reservations about Rifaximin for IBS. In March 2011 they ruled that before the antibiotic can be approved for treating IBS, its manufacturer (Salix Pharmaceuticals) must provide data on how the drug should be used in retreating patients with recurrent symptoms.

So - should you try taking an antibiotic for IBS? This is a question worth asking your gastroenterologist, if you do not have constipation and you haven't responded to other treatments. Ask if there are generic antibiotics that might be comparable to Rifaximin (this may be a much more affordable option, and more likely to be covered by insurance). Ask if you've had the tests to rule out SIBO, and if so, what the results were.

Interestingly, probiotics are also being studied and, in some cases, recommended for both SIBO and IBS. This is also an area worth asking your doctor about, particularly since probiotics don't carry the risks and side effects of antibiotic drugs.

Finally, consider using a prebiotic soluble fiber to help encourage the growth of healthy gut bacteria naturally. This can help keep both IBS and SIBO symptoms under control.

~ Heather